myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Chirurg elvețian, de la robotul DaVinci la orga Bisericii Negre. „Ambasador” al orașului, a devenit cetățean de onoare

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Primarul Braşovului, Allen Coliban, i-a înmânat medicului elveţian Christophe Iselin, diploma de cetăţean de onoare al municipiului Braşov. Titlul i-a fost acordat în urma unei hotărâri a Consiliului Local Brașov, în semn de recunoaștere pentru contribuția adusă în viața medicală din Brașov, însă medicul elvețian este și un iubitor al Brașovului și al orgii Bisericii Negre, la care va susține, sâmbătă, un concert.

„De peste 20 de ani, Christophe Iselin este coordonatorul Secţiei de Urologie a Spitalului Universitar din Geneva şi un prieten apropiat al Braşovului atât prin perspectiva medicală - fiindcă în decembrie 2016 a pornit programul de transplant renal în Braşov, inclusiv în mediul privat, program care, iată, s-a terminat în acest an şi a lăsat format o echipă de specialişti români - ci şi din perspectivă artistică. El cântă la orgă şi este un admirator al orgii din Biserica Neagră. De asemenea, este şi un practicant de sporturi de iarnă şi se bucură de tot ceea ce Masivul Postăvaru are de oferit”, a declarat Allen Coliban.
„Decernarea acestui titlu este un moment important pentru mine, pentru că îmi oferă un feedback pozitiv la energia pe care am încercat să o adaug la programul de transplant de rinichi de aici, şi a fost foarte fructuos acest program. Faptul că văd că am pus această energie într-un program care merge mai departe, aceasta este, desigur, o satisfacţie foarte mare şi de aceea sunt foarte fericit astăzi. Braşovul este un loc minunat, un oraş istoric plin de case frumoase în jurul oraşului vechi, şi pe deasupra, aveţi o catedrală incredibilă în care este o orgă istorică minunată, care a dăinuit de-a lungul anilor şi a rămas într-o stare extraordinară. A fost foarte bine recondiţionată acum 20 de ani, respectând forma originală şi sună ca muzica din cer. Este foarte impresionant”.


Profesorul doctor Christophe Iselin este un nume important al medicinei mondiale, fiind un pionier al chirurgiei laparoscopice şi robotice urologice din Europa. Conduce de peste 20 de ani Secţia de urologie a Spitalului Universitar din Geneva şi este un ambasador al Braşovului medical şi turistic, în Elveţia şi în lume.
Începând cu 1 decembrie 2016, el a vizitat Braşovul în mai multe ocazii pentru intervenţii chirurgicale umanitare, gratuite, în slujba pacienţilor români, multe dintre intervenţii fiind premiere pentru Braşov şi România. 18 cupluri de cetăţeni români au beneficiat de transplant de rinichi şi s-au întors la o viaţă normală cu ajutorul profesorului Iselin, în urma operaţiilor, aceştia nemaiavând nevoie de dializă. Prin tehnica robotică, Christophe Iselin a vindecat o pacientă bolnavă de cancer renal. Rolul de formator de şcoală medicală în timpul acestor operaţii este vital, transmiterea expertizei către echipa gazdă fiind un element-cheie în medicină.

Chirurgul elvețian, îndrăgostit de Brașov, a făcut schi în pulver pe Postăvaru, schi de tură inclusiv noaptea şi velo electric pe Drumul Vechi.

De asemenea, doctorul Iselin este absolvent de Conservator şi un mare fan al orgii din Biserica Neagră, la care cântă ori de câte ori este prezent în Braşov. La fel se va întâmpla sâmbătă, de la ora 17.Consideră orga Bisericii Negre un Stradivarius al orgilor din Europa și o promovează peste hotare.

„Suntem aici pentru a-l sărbători pe profesorul Iselin, cel care ne-a ajutat foarte mult la începutul programului nostru de transplant, prin participarea la primele 17 intervenții de prelevare renală. Ultimele cinci intervenții s-au derulat în echipă sută la sută românească, sută la sută domestică, și mai avem încă două intervenții programate în următoarele două săptămâni, deci iată că în acest an vom depăși 11 transplanturi de rinichi efectuate față de un număr mult mai redus pe care îl aveam în anii trecuți, câte trei patru cazuri pe an. Suntem extrem de fericiți că putem să recompensăm cu ceva pe cei care ne-au susținut la începuturile acestui program și profesorul Iselin este cel care a fost susținătorul cel mai apropiat, omul care a venit de cele mai multe ori la Brașov, s-a îndrăgostit de orașul nostru, și profit de ocazie să invit publicul meloman, sâmbătă, de la ora 17, la un concert de orgă la Biserica Neagră în care profesorul Iselin va trece de la robotul DaVinci la claviatură orgii Buchholz din Biserica Neagră, alături de ambasadorul Elveției la București și de membrii comunității elvețiene din Brașov de la Școala de restaurare orgi din Hărman”, a declarat dr. Bogdan Moldovan (foto 4), șeful Secției de chirurgie a spitalului Sf. Constantin din Brașov, cel care a pornit demersurile pentru acordarea acestui titlu medicului elvețian.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Ma, 29 Noi 2022
Euro   Euro   EUR   4.9184   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.7383   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6933   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9890   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2427   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.5228   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5147   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   120.9300   Creștere
Anunturi MyTEX

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter