myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Zeci de contravenții constatate în piețe, inclusiv în rândul angajaților de la serviciul de administrare

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

În urma verificărilor demarate în piețele din Brașov luna trecută, au fost constatate 58 de contravenții, dintre care 5 au fost săvârșite de către angajații serviciului de administrare piețe.

Cele mai multe nereguli constatate au vizat: prezența în piață a unor comercianți care nu au achitat taxa de închiriere a tarabei; lipsa corespondenței între produsele autorizate pentru vânzare și marfa expusă pe tarabă; lipsa afișării prețurilor la anumite produse; prezența în piețe a unor persoane care oferă spre vânzare diferite produse (legume, fructe de pădure, flori etc) în locuri neamenajate, fără a deține autorizație în acest sens; existența unor sume de bani încasate de administrația piețelor de la comercianți, pentru care nu a fost emisă chitanță; înregistrări duble ale evidențelor încasărilor; comercianți care foloseau documente false care atestă calitatea de producător agricol.

„În ultimele luni am primit foarte multe sesizări din partea brașovenilor cu privire la neregulile din piețele din Brașov. Din acest motiv, la începutul lunii septembrie am efectuat un control sincronizat în mai multe piețe din oraș, împreună cu Poliția Locală și cu viceprimarul Flavia Boghiu, control care a reflectat mai multe probleme. În primul rând am găsit comercianți care nu achitase taxa pentru ocuparea tarabei, deși își vindeau produsele în piață. În alte cazuri, deși în autorizație apăreau anumite fructe și legume, situația din teren, situația reală, era diferită. Pe lângă aceste probleme, mai ales în piețele Dacia și Astra, am constatat că foarte mulți comercianți își vindeau produsele direct pe trotuar, sabotând, practic, sistemul public de piețe. În plus, au fost găsite sume de bani încasate de către Administrația Piețelor fără emiterea de chitanțe. Toate aceste măsuri au dus la aplicarea a 58 de sancțiuni contravenționale, dintre care cinci au fost pentru administratorii piețelor. Pe lângă măsurile acestea, de amendare, am dispus și sancțiuni disciplinare. Suntem în procesul de eficientizare și de îmbunătățire a activității din piețe. Vom continua toate aceste acțiuni și în săptămânile următoare”, a declarat primarul Allen Coliban.

Măsuri dispuse

Una dintre primele măsuri dispuse după controale a fost ca, până la analizarea activității fiecărui angajat, să existe o rotație periodică a șefilor de piețe, pentru pentru a evita stabilirea unor relații cu comercianții, care exced cadrului profesional.

Poliția Locală a inclus în planul săptămânal de control verificări inopinate în toate piețele din Brașov.

Toți agenții economici din piețe vor fi monitorizați, atât de administrația piețelor, cât și de poliția locală, pentru a respecta prevederile legale privind utilizarea casei de marcat.

Totodată, se încearcă facilitarea accesului în piețe a producătorilor autentici și autohtoni, prin monitorizarea modului de atribuire a locurilor de desfacere a produselor și limitarea spațiilor (tarabelor) în care se comercializează produse nealimentare sau produse alimentare de import (ex. portocale, banane etc).

În perioada următoare, Serviciul de Administrare Piețe va trebui să prezinte un proiect de modificare a regulamentului de organizare și funcționare a piețelor agroalimentare, care să includă prevederile necesare pentru ca producătorii să aibă un acces facil în piețe, iar angajații serviciului să nu aibă posibilitatea favorizării anumitor comercianți, atât la alocarea tarabelor, cât și la plata taxei pentru ocuparea acestora.

În paralel, serviciul de specialitate va trebui să întocmească un plan de modernizare, pe următorii ani, a tuturor piețelor, astfel încât acestea să permită desfășurarea unui comerț în cele mai bune condiții, atât pentru vânzători, cât și pentru cumpărători.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Willy
-1 #1 Willy 12-10-2021 21:12
Ar fi o problema, una singura. Si anume ca mai mergem si noi prin piete si vedem niste treburi. De exemplu azi pe Jupiter (spre Piata) era plin de tigani care vindeau legume. In piata mai nimeni nu poarta masca. Si nici la magazinele adiacente pietii. Deci desantul ala de acum cateva saptamani a fost doar praf userist in ochii brasovenilor tristi.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 03 Dec 2021
Euro   Euro   EUR   4.9487   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3767   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8121   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.7595   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2460   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4089   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5302   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   136.0500   Scădere
Anunturi MyTEX

Consideraţi că accesul în biserici ar trebui să fie permis doar celor care au certificat verde?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter