myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Linia ferată spre Aeroportul BRAȘOV, pe lista lucrărilor publice de interes naţional

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Realizarea conexiunii feroviare cu Aeroportul Internaţional Braşov - Ghimbav va intra în dezbaterea Consiliului Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Naţional şi Locuinţe, din cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), for care se va întruni joi, 28 octombrie 2021, în şedinţă de lucru.

Pe ordinea de zi propusă de ministrul Cseke Attila, preşedintele Consiliului Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Naţional şi Locuinţe, se regăseşte aprobarea indicatorilor tehnico-economici rezultaţi în urma Studiului de Fezabilitate realizat pentru acest obiectiv de investiţii, a cărui implementare intră în sarcina Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA.

În prealabil, indicatorii tehnico-economici ai acestui proiect au fost aprobaţi în comisiile tehnico-economice din cadrul Regionalei CFR Braşov, Companiei CFR SA, respectiv al Ministerului Transporturilor.

După ce şi Consiliul Interministerial din cadrul MDLPA îşi va da acordul asupra indicatorilor, urmează promovarea unei hotărâri de guvern cu privire la acest obiectiv investiţional de importanţă strategică pentru judeţul Braşov şi ulterior, identificarea sursei de finanţare din fonduri europene a realizării proiectului.

Potrivit informaţiilor furnizate de directorul general al Companiei Naţionale CFR SA, Ioan Pintea, Aeroportul Internaţional Braşov va fi racordat la infrastructura feroviară, parte a infrastructurii metropolitane a Braşovului, la fel ca toate marile aeroporturi ale lumii.

„Braşovul va fi primul oraş de provincie din România care va avea aeroportul conectat la reţeaua feroviară metropolitană şi naţională, prin construirea unei legături la Magistrala 200 Braşov – Sibiu – Arad – Curtici. Conform proiectului, legătura feroviară se va realiza la ieşirea din Ghimbav, printr-o linie dublă electrificată cu o lungime de aproximativ 2,5 km care va ajunge până în faţa aerogării. Tot în cadrul proiectului se vor realiza dublarea şi electrificarea liniei ferate Bartolomeu – Ghimbav, electrificarea tronsonului Ghimbav – Codlea şi construirea unei linii care să permită accesul direct la aeroport şi dinspre Făgăraş – Codlea”, a explicat Ioan Pintea.

Conform indicatorilor tehnico-economici, această investiţie se cifrează la valoarea de 150 de milioane de euro, iar durata implementării proiectului va fi de 24 de luni.

„Realizarea conexiunii Aeroportului Internaţional Braşov la reţeaua feroviară a făcut paşi importanţi înainte, care vor fi concretizaţi prin emiterea hotărârii de guvern în urma căreia CFR SA va avea undă verde pentru a trece la faza de implementare a proiectului. Legarea aeroportului la reţeaua feroviară este foarte importantă pentru asigurarea conectivităţii municipiului şi judeţului Braşov cu punctele de interes din ţară. Acest demers pe care l-am început în mandatul precedent a ajuns acum în fază avansată graţie colaborării foarte strânse pe care am avut-o cu conducerea Regionalei CFR Braşov pe tot parcursul elaborării proiectului. Administraţia judeţeană va acorda tot sprijinul şi pe mai departe în tot ceea ce ţine de realizarea aceste investiţii”, a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
husqvarna

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Joi, 19 Mai 2022
Euro   Euro   EUR   4.9474   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.7141   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8404   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8270   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2466   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.6722   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5295   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   127.9200   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Consideraţi că în acest moment este bine să se renunţe la cota unică?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter