myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Două sate vor avea... centuri ocolitoare

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Consiliului Judeţean Braşov a finalizat procedura de achiziţie privind „Servicii de proiectare pentru faza DALI, inclusiv studii de teren şi alte studii specifice, documentaţii-suport pentru obținerea de avize, acorduri şi autorizaţii şi verificarea documentațiilor de către verificatori de proiecte atestati pentru «Expertiză tehnică şi DALI Reabilitare DJ 105 km 0+000–18+843 - Voila (DN 1) - limită de judeţ Sibiu»”.

Valoarea totală estimată de autoritatea contractantă a fost de 629.000 lei fără TVA. Două firme au depus oferte, iar comisia de evaluare din cadrul CJ Braşov a declarat câştigătoare oferta SC TQM Management SRL, care a avut o propunere financiară de 545.000 lei fără TVA. Astfel, valoarea totală a contractului de servicii este de 648.550 lei, iar pentru îndeplinirea tuturor cerinţelor contractuale firma urmează să apeleze la opt subcontractori.

Contractul include studiul geotehnic, studiul hidrologic, ridicarea topografică cu obţinerea vizei OCPI/ANCPI, expertiza tehnică, documentaţiile tehnice necesare obţinerii de avize, acorduri, autorizaţii la faza DALI, verificarea tehnică a documentațiilor necesare obținerii avizelor şi acordurilor, obținerea avizelor, acordurilor, identificarea reţelelor de utilități existente pe traseul drumurilor județene, Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI) cu elemente de SF (proiect mixt).

Proiectul de reabilitare a drumului judeţean de la Voila până la limita cu judeţul Sibiu, pe o lungime de 18,843 km, prevede construirea unor tronsoane rutiere noi, şi anume ocolitoarele localităţilor Cincşor şi Cincu, necesare pentru devierea traficului greu care afectează structura de rezistenţă a imobilelor din cele două sate.

Pentru aceste rute ocolitoare, CJ Braşov solicită ca documentaţia de proiectare să fie întocmită la nivel de studiu de fezabilitate, urmând să cuprindă identificarea coridoarelor de expropriere, dacă este cazul, dar şi documentaţia necesară exproprierii imobilelor și suprafețelor suplimentare, precum şi intabulării acestora în proprietatea Județului Brașov.

Proiectul investiţional pe care administraţia judeţeană îl are în vedere pentru acest tronson rutier vizează modernizarea părţii carosabile, a trotuarelor şi a traseelor pietonale, amenajarea stațiilor de autobuz și a parcărilor, amenajarea intersecțiilor cu drumurile laterale, a podurilor şi a podeţelor, realizarea de piste de biciclete, asigurarea evacuării apelor de pe suprafaţa carosabilă, amenajarea acceselor la proprietăți, amenajarea trecerii la nivel cu calea ferată simplă şi relocarea reţelelor de utilităţi publice, în cazul în care acest lucru este necesar.

Pentru implementarea acestui proiect investiţional, administraţia judeţeană va căuta să acceseze alte surse de finanţare în afara bugetului propriu, respectiv fondurile guvernamentale.

Prin executarea lucrărilor de reabilitare a drumului judeţean DJ 105 Voila - limită judeţ Sibiu vom asigura condiţii moderne şi civilizate de desfăşurare a circulaţiei rutiere şi pietonale în conformitate cu cerinţele şi standardele actuale în domeniu. Proiectul va rezolva accesul spre localitatea Cincu şi spre poligonul militar şi va completa alt mare proiect investiţional pe care îl implementăm în zonă, respectiv construirea unui pod nou peste râul Olt în localitatea Voila”, a declarat preşedintele CJ Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Ma, 29 Noi 2022
Euro   Euro   EUR   4.9184   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.7383   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6933   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9890   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2427   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.5228   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5147   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   120.9300   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter