myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. ITM a dat din nou amenzi pentru COVID / Record de lucrători „la negru”

  • Apreciez !Nu-mi place !-3
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Pe parcursul lunii noiembrie, inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Securitate și Sănătate în Muncă au efectuat 88 de controale, dintre care 30 controale împreună cu polițiștii din cadrul Secției 1, 2 și 4 Brașov, în vederea verificării modului în care angajatorii respectă măsurile impuse în perioada pandemiei, potrivit prevederilor Legii nr. 55 din 15 mai 2020 (privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19), cu modificările și completările ulterioare.

În urma acestor controale s-a constat  că 22 de agenți economici au încălcat prevederile Legii nr. 55/2020, fapt pentru care s-au aplicat 25 sancțiuni contravenționale, din care 12 amenzi în valoare de 12.000 de lei și 13 avertismente.

In principal, sancțiunile au fost acordate pentru: neasigurarea triajului epidemiologic, permiterea accesului  persoanelor care nu erau vaccinate împotriva virusului SARS-COV 2, persoane ce nu au prezentat certificatul digital al U.E privind COVID-19; desfășurarea activităților în restaurante/terase la peste 50% din capacitatea maximă a spațiului

În afara acestor controale, inspectorii de muncă au realizat, în luna noiembrie, 172 controale, fiind  depistate 59 persoane care desfășurau muncă nedeclarată pentru care cinci angajatori au fost sanctionați cu  amenzi în valoare totală de 240.000 lei, după cum urmează:

  • Pentru primirea la muncă a unei persoane fără încheierea contractului individual de muncă în formă scrisă, cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii, au fost sancţionaţi patru angajatori, identificându-se 58 persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare. S-au aplicat trei amenzi contravenţionale şi două avertismente scrise.
  • Pentru primirea la muncă a persoanelor fără transmiterea elementelor contractului individual de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii a fost sancţionat un angajator (identificându-se o persoană în această situație),aplicându-se un avertisment scris.
  • În cursul controalelor efectuate nu s-au constatat situații de primire la muncă a salariaţilor în perioada în care aceştia au avut contractul individual de muncă suspendat, sau cazuri de primire la muncă a salariaţilor cu depăşirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parţial.
  • În ceea ce priveşte respectarea prevederilor HG.905/2017 (privitor la completarea si transmiterea REVISAL) au fost efectuate 170 de controale,  în urma cărora au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale (patru amenzi în valoare totală de 19.300 lei și trei avertismente scrise).

Tot în luna noiembrie, în domeniul securității și sănătății în muncă,  inspectorii au efectuat 120 controale în urma cărora au fost sancționați pentru neconformitățile constatate 44 angajatori cu amenzi în valoare de 47.500 lei si 41 de avertismente.

Pentru celelalte nereguli depistate de către inspectorii de muncă în domeniul relațiilor de muncă, angajatorii au fost sancționați cu amenzi în valoare de 44.000 lei.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Alpla

Curs BNR

Vi, 21 Ian 2022
Euro   Euro   EUR   4.9449   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3614   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.9178   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.7821   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2416   Stagnare
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4856   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5283   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   138.4300   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Consideraţi că pentru siguranţa elevilor ar trebui ca şcolile să revină în online?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter