myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Elevii din municipiu își primesc bursele până la vacanță

  • Apreciez !Nu-mi place !-4
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Elevii din municipiul Braşov care au dreptul la burse, deși acestea sunt lunare, vor primi banii pe primul semestru al anului şcolar 2021 – 2022 până la începerea vacanţei de iarnă, anunță reprezentanţii Primăriei Braşov, care au precizat că în contul unităţilor de învăţământ din oraş au fost viraţi deja banii - 4.475.000 de lei, pentru plata a peste 13.000 de burse.
Conform deciziilor Consiliului Local Braşov, bursa de performanţă este de 200 lei/lună/elev, iar cea de merit de 150 lei/lună/elev. Bursa de studiu este de 130 lei/lună/elev, iar cea de ajutor social de 100 lei/lună/elev.
„Reamintim că bursele pentru elevi au fost majorate la sfârşitul anului de trecut - cele de performanţă şi sociale au fost dublate, iar cele de merit şi studiu au crescut cu 90%”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

Criteriile de acordare

Conform Ordinului nr. 5576/2011, al Ministerului Educaţiei, bursele de performanţă se acordă elevilor care au obţinut locurile I, II sau III la etapele naţionale ale olimpiadelor şi concursurilor şcolare naţionale organizate de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), cei care s-au calificat în loturile de pregătire organizate de MECTS pentru competiţiile internaţionale sau cei care au obţinut locurile I, II sau III la etapele naţionale ale competiţiilor/concursurilor cultural-artistice, cu caracter sportiv sau cu caracter tehnico-ştiinţific, de nivel naţional, organizate de MECTS. 
Bursele de merit se acordă elevilor care au rezultate deosebite la învăţătură au obţinut media generală de cel puţin 8,50 şi nota 10 la purtare, au obţinut locurile I, II sau III la etapele judeţene ale olimpiadelor şi concursurilor şcolare naţionale organizate de MECTS sau au obţinut locurile I, II sau III la etapele judeţene ale competiţiilor/concursurilor cultural-artistice, cu caracter sportiv sau cu caracter tehnico-ştiinţific, de nivel naţional, organizate de MECTS.
Bursa de studiu se acordă elevilor care provin din familii cu un venit lunar mediu pe membru de familie pe ultimele 3 luni cel mult egal cu salariul minim pe economie, au media generală peste 7,00 şi nota 10 la purtare în semestrul anterior celui în care se acordă bursa.
Bursele de ajutor social se acordă elevilor la cerere, în funcţie de situaţia materială a familiei sau a susţinătorilor legali. De aceste burse pot beneficia orfanii sau copiii care suferă de anumite afecţiuni. Acordarea burselor sociale/pentru motive medicale se face doar pe baza certificatului eliberat de medicul specialist şi avizat de medicul de familie/medicul de la cabinetul şcolar, fără a fi condiţionată de venitul net lunar al familiei.
În perioada de acordare a bursei, elevii pot pierde bursa dacă nota la purtare este mai mică de 10.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
+3 #1 Barbu Gh. 11-12-2021 09:18
Uitați cum nenorocesc ăștia copii. UITAȚI-VĂ ATENT LA POZĂ.

No, toți acei copii vor devenii sclaveții perfecți, viitorii cobai ai stăpînirii. De ce insistă holera galbenă să poarte măști copii? Puneți-vă întrebarea. Pentru a-i îmbolnăvi, că aia face purtatul măștii, și de a-i pregăti pentru rolul de sclavete. De cobai.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Vi, 20 Mai 2022
Euro   Euro   EUR   4.9477   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6725   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8325   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8048   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2453   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.6568   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5297   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   128.6400   Creștere
Anunturi MyTEX

Ar trebui relaxate sancțiunile împotriva Rusiei pentru a se preveni o criză alimentară severă?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter