myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

Proteste și în Sănătate. La BRAȘOV, deocamdată, se stă la masa dialogului

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Angajaţii din Sănătate au anunţat mitinguri în Piaţa Victoriei, la Palatul Cotroceni şi la Palatul Parlamentului, marți, 28 decembrie, pentru acordarea drepturilor salariale. În paralel, vor avea loc manifestări de susținere în spitalele din țară.
Federaţia „Solidaritatea Sanitară” a anunţat, luni, 27 decembrie, printr-un comunicat de presă, desfăşurarea Mitingului naţional al lucrătorilor din sănătate, marți, în data de 28 decembrie. „În cadrul acestei acţiuni vom «colinda» instituţiile esenţiale din România, respectiv Guvernul, Parlamentul şi Preşedinţia, rostindu-le «Pluguşorul suferinţei lucrătorilor din sănătate» şi urându-le înţelepciune în acordarea urgentă a drepturilor legitime ale profesioniştilor din sănătate. «Colindul» va fi susţinut de toate categoriile de lucrători din sănătate, «urăturile» acestora făcându-se auzite din toate spitalele publice din ţară”, se arată în comunicat.

Protestele vor începe la ora 10:30, cu un miting în Piața Victoriei, cu respectarea numărului maxim de participanți permis de lege. De la 12:30 vor avea loc mitinguri la Palatul Cotroceni și la Palatul Parlamentului, cât și manifestări de susținere desfășurate în spitalele din țară.

„Având în vedere faptul că modalitatea în care au fost stabilite interdicţiile actuale vizează restricţionarea dreptului de proteste (spre exemplu, pot fi desfăşurate concerte în aer liber cu 1.000 de persoane, în timp ce un miting de protest nu poate fi desfăşurat cu mai mult de 100 de persoane), guvernanţii utilizând în acest caz măsurile de protecţie împotriva pandemiei ca armă de luptă împotriva dreptului lucrătorilor de a-şi promova interesele, ne vedem nevoiţi să utilizăm alte soluţii legale de acţiune pentru apărarea intereselor lucrătorilor din sănătate. Manifestările desfăşurate în spitale constituie un exemplu în acest sens”, a mai transmis Federaţia „Solidaritatea Sanitară”.

De altfel, la Brașov, prefectul Mihai Cătălin Văsii a prezidat vineri ședința extraordinară a Comisiei de Dialog Social, convocată la solicitarea Sindicatului Medisan-Sanitas Brașov, afiliat Federației Sanitas.

În cadrul ședinței, reprezentanții sindicali au prezentat revendicările Federației Sanitas, legate de aplicarea Legii nr. 153/2017, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu referire la angajații din sistemul sanitar, astfel:

- acordarea majorării salariilor de bază la nivelul celor prevăzute de lege pentru anul 2022 pentru toate categoriile de personal din Sănătate și Asistență Socială;

- acordarea sporului pentru condiții de muncă pentru toate categoriile de personal, respectiv procentual din salariul de bază aflat în plată;

- acordarea indemnizației de hrană, a indemnizației lunare pentru titlul științific de doctor și a indemnizației de vacanță conform prevederilor din Legea nr. 153/2017, în funcție de salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată în vigoare;

- plata orelor suplimentare conform prevederilor din Legea nr. 153/2017;

- acordarea celorlalte drepturi salariale prevăzute în Legea nr. 153/2017 care până la această dată au fost prorogate, cu referire la premii, prime etc.

Prefectul Mihai Cătălin Văsii a declarat, la finalul ședinței, că va înainta Guvernului revendicările sindicale.

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 24 Mar 2023
Euro   Euro   EUR   4.9255   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.5904   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6013   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9881   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2437   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3324   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5183   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   126.6800   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeți că programul guvernamental „50/20”, cu privire la cei ce găzduiesc refugiați ucraineni, va fi stopat?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter