myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAȘOV. Adrian Veștea anunță noi proiecte de infrastructură rutieră

  • Apreciez !Nu-mi place !-3
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 
Investiţiile în modernizarea infrastructurii rutiere administrate de Consiliul Judeţean Braşov continuă și în 2022. Administraţia judeţeană braşoveană are deja în derulare două licitaţii de lucrări, cu o valoare totală estimată de 27.340.715 lei, cu tot cu TVA, iar ofertele din partea constructorilor sunt aşteptate în cursul acestei luni, după cum anunță preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, pe pagina oficială de Facebook.

Consolidare unde a fost alunecare de teren
 
Prima achiziţie pentru care a fost lansată licitaţia de lucrări se referă la atribuirea contractului de execuţie a lucrărilor pentru consolidarea unei porţiuni din drumul DJ 105 (Voila – Cincu), afectată de alunecări de teren. Valoarea estimată a contractului este de 2.306.020 lei fără TVA, iar ofertele sunt aşteptate până în 25 ianuarie. „Ne propunem să refacem drumul în zona afectată, care se situează pe raza comunei Cincu şi să consolidăm infrastructura pentru a preîntâmpina efectele nedorite ale eroziunii solului, astfel încât să putem asigura un trafic în condiţii optime de siguranţă şi confort”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.
Pe DJ 105, care asigură accesul la baza militară NATO de la Cincu, sunt în derulare și lucrările la noul pod de peste râul Olt (între localităţile Voila şi Cincşor), proiect derulat tot de CJ.
 
Peste 20 de milioane de lei pentru Vulcan - Holbav
 
Altă achiziție vizează proiectarea şi execuţia lucrărilor de reabilitare a drumului DJ 106 B Vulcan (DJ 112 A) – Holbav, termenul de depunere a ofertelor fiind 31 ianuarie 2022. Artera are o lungime de 6,505 km, iar proiectul de reabilitare este estimat la 20.669.371 fără TVA. Prin proiectul de reabilitare se vor face toate lucrările necesare desfăşurării în cele mai bune condiţii a traficului rutier. Acum sunt degradări ale suprafeţei carosabile, acostamente denivelate, dar şi probleme la sistemul de scurgere a apelor pluviale. De asemenea, cele opt podeţe de pe traseu prezintă degradări structurale importante.
„Intenţia noastră este să modernizăm acest drum, prin intermediul căruia să avem o mai bună conexiune a comunelor Vulcan şi Holbav cu Ţara Bârsei şi să reuşim o mai bună punere în valoare a potenţialului de dezvoltare turistică a zonei. Ne propunem să susţinem partea de proiectare din fondurile judeţului şi să recuperăm cea mai mare parte a finanţării lucrărilor prin Programul Naţional de Investiţii «Anghel Saligny». De altfel, între cele șase proiecte pe care le-am depus pentru finanţare în cadrul acestui program guvernamental se regăseşte şi „Reabilitarea DJ 106 B Vulcan (DJ 112 A) - Holbav (km 0+000–6+505)”, a declarat Adrian Veştea.  
 
„Reabilitarea reţelei de drumuri judeţene pe care o administrăm la nivelul Consiliului Judeţean rămâne o prioritate în activitatea noastră din acest an. Dorinţa noastră ca pe parcursul anului 2022 să implementăm într-o proporţie substanţială cele două obiective investiţionale aflate acum în procedură de achiziţie”, mai afirmă președintele CJ Brașov.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
+1 #1 Barbu Gh. 06-01-2022 08:50
Gata, brunecioara a terminat aeroportul și noi n-am aflat????
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Joi, 26 Ian 2023
Euro   Euro   EUR   4.8858   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4803   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5520   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8787   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2384   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3470   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4980   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   125.7600   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeți că Adrian Veștea va candida pentru funcția de primar al Brașovului?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter