myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Update. BRAȘOV. Încasarea taxelor și impozitelor a început cu o zi mai repede

  • Apreciez !Nu-mi place !-3
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Deși anunțase că încasările vor fi reluate de mâine, 7 ianuarie (vezi și: BRAȘOV. Cum vă puteți plăti taxele și impozitele, fără a avea certificat verde), Direcția Fiscală Brașov a început să încaseze banii de astăzi.

„Inițial, Direcția Fiscală, care a lucrat zilele acestea la închiderea anului fiscal, anunțase că încasările vor fi reluate din 7 ianuarie, însă a finalizat închiderea anului fiscal cu o zi mai devreme. De astăzi este posibilă plata inclusiv online, așa că brașovenii nu trebuie să se înghesuie la ghișee, mai ales că termenul de plată este 31 martie, iar modalităţile de plată sunt diverse, tocmai pentru a evita aglomerația”, se arată într-un comunicat remis astăzi.

Cetățenii pot plăti taxele și impozitele locale în mai multe moduri, dintre care doar unul necesită deplasarea la ghișeele Direcției Fiscale, iar patru sunt modalități complet online:

-Online, cu cardul bancar, pe site-ul brasovcity.ro (necesită cont de utilizator);
-Online, cu cardul bancar, pe site-ul, ghiseul.ro (necesită cont de utilizator);
-Cu ordin de plată, în lei, prin virament bancar sau internet banking;
-Cu numerar, în lei, sau cu cardul bancar la stațiile de Plata SelfPay, instalate în marile rețele de retail, în universități, centre comerciale, piețe, benzinării și magazine de proximitate (localizarea acestora se găsește la adresa https://selfpay.ro/localizare/);
-Cu cardul bancar, în lei, la ghişeele Direcţiei Fiscale prin terminale de tip POS;
-Cu numerar, în lei, la ghişeele Direcţiei Fiscale şi agenţii.

Detalii despre obținerea unui cont electronic pe site-ul www.brasovcity.ro sau www.ghiseul.ro, precum și pașii necesari se regăsesc pe site-ul Direcției Fiscale Brașov (http://www.dfbv.ro/), secțiunea „Modalități de plată”.

Termenele de plată pentru impozitele și taxele locale datorate de persoanele fizice și juridice pentru anul 2022 sunt 31 martie și 30 septembrie. Până la 31 martie trebuie achitat și abonamentul de parcare în parcările de reședință. Date fiind aceste termene, precum și modalitățile de plată, Direcția Fiscală face un apel către cetățeni să evite deplasarea la ghișee și să utilizeze modalitățile de plată online.

La sediul Direcției Fiscale accesul este doar cu certificat verde sau echivalent (trecere prin boala, test valabil, conform legii). Dar, în curtea interioară, unde accesul este permis fără certificat verde, există un automat selfpay. La agenția de pe str. Lungă se poate intra fără certificat.

Impozitul pe clădiri, teren și mijloace de transport, datorat aceluiași buget local de către contribuabil, de până la 50 de lei inclusiv, se plătește integral până la primul termen de plată.

Pentru plata cu anticipație a impozitului pe clădiri, teren sau mijloace de transport, datorat pentru întregul an de către contribuabil, până la 31 martie, se acordă o bonificație de 5 %.

Neplata la termen a obligațiilor fiscale implică majorări de întârziere de 1% din cuantumul obligațiilor fiscale principale neachitate la termen, calculate pentru fiecare lună sau fracțiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadență și până la data stingerii sumei datorate, inclusiv, conform art. 183 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală.

Pentru anul 2022, valorile impozitelor stabilite de către Consiliul Local prin HCL. nr. 215/2021 au trebuit actualizate, în urma modificării Codului Fiscal, cu indicele de inflație, respectiv cu 2,6% (modificarea fiind făcută prin HCL nr. 642/2021). Astfel, de exemplu, pentru un apartament cu suprafața utilă de 64,24 mp în zona A, impozitul datorat în 2022 este de 244 lei, în timp ce pentru un apartament de 49,34 mp suprafață utilă în zona B, suma ce trebuie plătită este de 179 lei. În zona C, pentru un apartament de 50,65 mp suprafață utilă, impozitul va fi de 158 lei.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Willy
-2 #1 Willy 06-01-2022 14:57
Dar de ce sa platim taxe si impozite? Ca sa fie deturnati catre firmele de casa pluseriste prin contracte cu atribuire directa? Sa faca impostorii tramvai? Prostii? De ce nu e orasul maturat, curatat? Nu cumva ca sa creasca poluarea sa inroseasca senzorii si implicit sa aiba apa la moara mincinosul ca sa se rafuiasca cu soferii si sa umple soselele de piste de biciclete si tramvaie ca vezi Doamne asa si doar asa se reduce poluarea? E nisip pe strazi si de anul trecut, zici ca esti pe plaja la mare, atata nisip este. In unele locuri a si incoltit verdeata. Asa vrea mincinosul sa faca oras verde? Lasa nisipul si noroiul nestrans cu speranta ca o data si o data va creste verdeata pe mizerie? Cum se si intampla, dealtfel?
Huooooo!
Citat | Raportează către un administrator
Barbu Gh.
+1 #2 Barbu Gh. 06-01-2022 15:11
Nu, nu, nu.... BOICOT!!!!! SĂ NE IMAGINĂM CĂ ACESTE LOCAȚII SUNT MALL-URI, NU-I AȘA??????? SĂ MEARGĂ SĂ DE BANI DOAR INJECTAȚII!!!!! !!!! CEI CU NAZI-PASS. SĂ TRĂIASCĂ HOLERA GALBENĂ DOAR CU BANII ĂSTORA!!!

Să plătească taxe și impozite cei săraci cu duhul, WAXXXAȚII, INJECTAȚII, că doar ei au „drepturi”, nu?

AȘA AR TREBUI. DAR ASTA ȚINE DOAR LA ȚĂRILE CARE AU O POPULAȚIE EDUCATĂ, INTELIGENTĂ ȘI CARE-ȘI CUNOAȘTE INTERESUL.

MĂMĂLIGARII, ÎN SCHIMB, STAU LA COADĂ SĂ DEA BANI STATULUI CA VITELE, DIN PRIMA ZI!!!!
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
husqvarna

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 27 Mai 2022
Euro   Euro   EUR   4.9429   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6098   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8083   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8066   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2418   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.6187   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5272   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   125.7900   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeți că primarul Allen Coliban va face „curățenie” la secția de handbal a CSM Corona Brașov după ratarea promovării în Liga Națională?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter