myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Polițiști de la Biroul pentru Protecția Animalelor și inspectori DSVSA, controale la primării, în legătură cu gestionarea câinilor fără stăpân / Zeci de UAT-uri sunt ÎN AFARA LEGII...

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Biroul pentru Protecția Animalelor, în colaborare cu reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Brașov, au desfășurat, în perioada 28.12.2021-20.01.2022, o acțiune ce a constat în verificarea unităților administrativ teritoriale din județul Brașov privind gestionarea câinilor fără stăpân.

„Activitățile au urmărit conștientizarea reprezentanților U.A.T –urilor cu privire la obligațiile ce le revin, în conformitate cu prevederile O.U.G 155/2001, privind gestionarea câinilor fără stăpân, precum și ale H.G. 20/2021 pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a O.U.G 155/2001, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.059/2013”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, comisar Alina-Maria Ivan.

Opt polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Brașov au participat la activități, ocazie cu care au verificat 58 de unități administrativ teritoriale din județul Brașov, constatând următoarele:

-1 U.A.T. are amenajat adăpost propriu și înființat un serviciu specializat;
-23 U.A.T–uri au concesionat serviciile specializate către o persoană juridică, asociație sau fundație care desfășoară activități în domeniul protecției animalelor;
-34 U.A.T–uri nu au amenajat un adăpost propriu și nu au înființat un serviciu specializat și nici nu au concesionat serviciile specializate către o persoană juridică, asociație sau fundație care desfășoară activități în domeniul protecției animalelor.

„La nivelul unităților administrativ teritoriale unde s-a constatat că nu sunt respectate normele legale prevăzute de O.U.G. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân au fost stabilite măsuri conform prevederilor legale în vigoare, astfel ca în termen de 90 de zile să întreprindă demersurile necesare pentru îndeplinirea obligațiilor legale ce le revin. Totodată, la nivelul Biroului pentru Protecția Animalelor Brașov a fost întocmită o bază de date ce cuprinde datele de identificare ale responsabililor pe linia gestionării câinilor fără stăpân, de la nivelul fiecărei unități administrativ teritoriale”, a informat comisarul de poliție.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
husqvarna

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Joi, 19 Mai 2022
Euro   Euro   EUR   4.9474   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.7141   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8404   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8270   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2466   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.6722   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5295   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   127.9200   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Ar trebui relaxate sancțiunile împotriva Rusiei pentru a se preveni o criză alimentară severă?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter