myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

Zeci de străini au fost depistați în situații ilegale, în 2021, de polițiștii de la Imigrări Brașov / Amenzi de peste 140.000 de lei

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

În cursul anului 2021, polițiștii Serviciului pentru Imigrări al Județului Brașov au asigurat managementul șederii și rezidenței pe teritoriul României pentru 2.945 de persoane, cetățeni din state terțe și europeni.

Au fost depistați 78 de străini în situații ilegale și au fost emise 74 decizii de returnare.

De asemenea, au fost eliberate 1.630 de avize de angajare pentru lucrători permanenţi şi detașați. Totodată, polițiștii de imigrări au aplicat 45 de sancțiuni contravenționale în valoare de 144.100 lei, potrivit bilanțului făcut public astăzi.

Polițiștii de imigrări din Brașov au asigurat managementul șederii și rezidenței pentru 2.945 de persoane, dintre care 2.512străini din state terțe, cei mai mulți din Republica Moldova, Nepal, India, Sri Lanka și Turciași 433 de cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH, majoritatea dinGermania, Italia şi Spania.

Cei mai mulți străini şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României pentru angajarea în muncă, reîntregirea familiei și studii. Au fost emise 2.260 de permise de ședere, dintre care 2.197 pentru ședere temporară și 63 pentru ședere pe termen lung.

Au fost eliberate 429 de certificate de înregistrare și 32 cărți de rezidență permanentă pentru cetățenii Uniunii Europene/SEE/CH .

În ceea ce privește admisia în România, în perioada de referință au fost înregistrate 16 invitații și 12 cereri pentru reîntregirea familiei. În aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 1.894 de cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, fiind emise 1.630 de avize de angajare pentru lucrători permanenţi şi detașați, 131 de cereri fiind respinse.

Pe linia combaterii șederii ilegale, în perioada de referință, au fost organizate 15acțiuni cu forțe proprii și în cooperare cu instituțiile cu atribuții în domeniu.

Au fost aplicate 45 de sancțiuni contravenționale în valoare de 144.100 de lei, pentru nerespectarea prevederilor OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, și a prevederilor OG 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

„Controlul permanent asupra respectării legalității șederii în România a străinilor, combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate rămân acțiunile noastre prioritare, măsuri care contribuie la creșterea gradului de siguranță al cetățeanului și pentru realizarea acestora Serviciul pentru Imigrări Brașov a primit un sprijin important din partea altor instituții de pe raza județului Brașov, precum Inspectoratul de Poliție al Județului Brașov și subunitățile de poliție subordonate, Inspectoratul Teritorial de Muncă Brașov, Inspectoratul de Jandarmi Nicolae Titulescu al Județului Brașov etc", se precizează în bilanț.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 24 Mar 2023
Euro   Euro   EUR   4.9255   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.5904   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6013   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9881   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2437   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3324   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5183   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   126.6800   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Sunteți de acord cu ceea ce a scris Mihaela Coteț în Ghidul de utilizare a orașului Brașov?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter