myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Locuitorii din Podu Olt, cu jalba în proțap la Prefectură

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 
Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a mediat astăzi o întâlnire între primarul comunei Hărman, Onorel Velican, reprezentantul comunității din satul Podu Oltului (aparținător acestei comune), Alin Olărescu, și reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR): Adrian Udeanu, șef departament, Ionuț Urecheatu, manager de proiect, Liliana Horga, director al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov.
Au participat, de asemenea, subprefectul Ambrus Izabella Agnes, vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Constantin Todorică Șerban, și președintele Autorității Teritoriale de Ordine Publică Brașov, Ciprian Sterpu.
Întâlnirea, solicitată de Primăria comunei Hărman, a avut ca subiect traseul viitoarei autostrăzi Brașov-Bacău, în condițiile în care 662 de locuitori ai satului Podu Oltului au semnat o petiție împotriva trecerii traseului autostrăzii pe teritoriul satului (detalii: Autostrada BRAȘOV– Bacău. Prefectul de Covasna cere CNAIR modificarea traseului și Autostrada BRAȘOV– Bacău. Două petiţii pentru modificarea traseului).
 
„Nu se demolează case”
 
Reprezentanții CNAIR au prezentat procedura de stabilire a traseului autostrăzii Brașov-Bacău, care a inclus întâlniri cu reprezentanții Instituțiilor Prefectului și Consiliilor Județene din județele care vor fi tranzitate de această autostradă, cu primarii din localitățile aflate pe traseu, cu autoritățile teritoriale implicate în procesul de avizare și aprobare a proiectului, precum și cu reprezentanții asocierii care a câştigat contractul pentru proiectarea autostrăzii.
„Am acționat în conformitate cu prevederile legale în vigoare, am parcurs pașii care ne-au fost solicitați de finanțator - Comisia Europeană - și de Programul JASPERS (Joint Assistance to Support Projects in European Regions - Asistenţă comună pentru susţinerea proiectelor în regiunile europene) și am ținut cont de observațiile primite din partea unităților administrativ-teritoriale consultate; de altfel, avem avize emise de acestea. Forma finală a traseului autostrăzii a fost stabilită după consultările pe care le-am avut anul trecut cu autoritățile administrației publice locale. Suntem deschiși la dialog, așa cum am fost și până acum, dar regretăm că s-a ajuns în acest punct acum, după doi ani în care s-a muncit la acest proiect, perioadă în care s-ar fi putut formula și obiecțiile care s-au formulat acum cu privire la traseu. Am avut un acord asupra traseului, iar acum, după doi ani, s-a ivit un dezacord, care poate avea un impact negativ asupra proiectului. În plus, petiția semnată de locuitori ai satului Podu Oltului conține unele informații false, cum este aceea că pentru construcția autostrăzii s-ar demola peste 50 de case din acest sat, că ar fi afectate și distruse parțial digurile de protecție ce înconjoară și apără localitatea împotriva inundațiilor sau că ar fi izolată o parte a satului și afectate posibilitățile de deplasare a locuitorilor spre proprietățile agricole. Nici vorbă de așa ceva! Nu dorim să facem rău nimănui, ci să derulăm o investiție care va genera dezvoltare regională și care este strict monitorizată de finanțator, respectiv Comisia Europeană. Repet, suntem deschiși dialogului, punct cu punct, și vom analiza doleanțele semnatarilor petiției”, au afirmat reprezentanții CNAIR.
 
CNAIR va analiza petiția
 
„Nu acuzăm CNAIR, faptul că reprezentanții acesteia dau dovadă de deschidere este probat de prezența aici, dar și de întrevederea pe care am avut-o cu directorul general al companiei, cu care am discutat despre acest subiect. Nu dorim să găsim vinovați, scopul nostru este să se facă pași spre o soluție ca autostrada să nu treacă prin satul Podu Oltului”, a spus reprezentantul petiționarilor, Alin Olărescu.
La final, prefectul Mihai Cătălin Văsii a declarat: „A fost o întâlnire în care s-a manifestat disponibilitatea părților la dialog și la o abordare flexibilă. Urmează o analiză la nivelul CNAIR, iar apoi vom mai avea o întâlnire la Instituția Prefectului, pentru a încerca să armonizăm condiționalitățile proiectului cu doleanțele locuitorilor din Podu Oltului”.
 
Citiți și:
 
 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 02 Dec 2022
Euro   Euro   EUR   4.9297   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6851   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7419   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0142   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2417   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4860   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5205   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   120.4400   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeți că aprinderea luminițelor de Crăciun din Piața Sfatului a fost un eveniment reușit?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter