myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Cu video BRAȘOV. Consiliul Județean a tăiat aproape toate hârtiile (VIDEO)

  • Apreciez !Nu-mi place !-2
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Consiliul Județean Brașov este prima instituție de acest gen din România care este digitalizată. Încă înainte de începerea pandemiei, conducerea județului și-a propus să faciliteze accesul cetățenilor la serviciile oferite de Consiliul Județean, să ușureze munca angajaților și să reducă birocrația. „Am încheiat un proiect început în anul 2019 care prevedea strategia județului Brașov până în anul 2030planul strategic până în anul 2023; un alt aspect extrem de important pe care l-am avut în vedere în cadrul acestui proiect a fost digitalizarea Consiliului Județean Brașov. În felul acesta am devenit primul consiliu judetean digitalizat din România”, a explicat președintele CJ Brașov, Adrian Veștea (video 1).

Managerul proiectului, Petru Nechifor Moraru (video 2), a explicat că proiectul de la Brașov are două componente: „O componentă o reprezintă strategia de dezvoltare durabilă Orizont 2030. A doua componentă este cea de digitalizare. Sistemul informatic pe care Consiliul Județean Brașov l-a implementat este la nivelul standardelor internaționale”.

Încă de dinaintea apariției pandemiei de SARS-COV-2, CJ Braşov a început demersurile pentru implementarea unei soluții de digitalizare administrativă la nivel local. După ce sistemul informatic a fost achiziționat, s-au desfăşurat sesiunile de instruire cu angajații CJ.

Sistemul oferă o abordare integrată, respectiv eliminarea într-o proporţie cât mai mare cu putinţă a documentelor pe hârtie, precum şi identitate electronică certificată, circuit electronic al documentelor, semnătură electronică, arhivă electronică – toate cu stocare în cloud (inclusiv semnătură electronică în cloud), ceea ce va duce la posibilitatea folosirii acestuia fără constrângeri legate de situarea geografică, fiind necesară doar o conexiune la internet.

Soluția implementată are o abordare orientată către utilizatori, practic pornindu-se de la cunoștințele existente ale beneficiarilor în proiectarea sistemului, în contrast cu abordarea obișnuită în care informaticienii proiectează un sistem care necesită manuale de utilizare stufoase și greoaie. Pentru folosirea sistemului, utilizatorii trebuie să fie familiarizaţi cu email-ul și cu platforme de mesagerie socială (ceea ce majoritatea știu deja – respectiv outlook, gmail, yahoo, whatsapp, messenger etc).

Un alt avantaj al sistemului este acela că înrolarea utilizatorilor persoane fizice și juridice private este gratuită, ceea ce va facilita transparența și viteza de comunicare în relația cu Consiliul Judeţean Braşov.

Astfel, pot avea acces la serviciile oferite de Consiliul Județean Brașov nu numai cetățenii aflați în municipiul sau județul nostru, ci chiar și cei care sunt, la un moment dat, în străinătate. Aceasta înseamnă, în primul rând, mai mult timp câștigat de cetățeni.

Actualul context pandemic a accelerat nevoia de adaptare a instituțiilor publice și de transformare a proceselor administrative, dar trebuie remarcat faptul că și fără pandemie digitalizarea este inevitabilă și ireversibilă.

.Proiectul „Îmbunătățirea procesului decizional și reducerea birocrației la nivelul Consiliului Județean Brașov”, cu o valoare totală de 3.750.775,47 lei, din care 3.657.759,96 lei este valoarea cofinanțării UE, asigurată prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, a fost implementat de CJ Brașov în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Durabilă a Județului Brașov.

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
PERSPECTIVE PERSONALMANAGEMENT

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Lun, 08 Aug 2022
Euro   Euro   EUR   4.9210   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.8330   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8375   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0392   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2491   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7446   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5160   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   125.2200   Creștere
Anunturi MyTEX

Consideraţi că autorităţile ar trebui să ia măsuri pentru încurajarea natalităţii?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter