myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

A13 BRAȘOV - Bacău e „în grafic” cu lucrările... la documentație. Petițiile localnicilor din Hărman și Ilieni nu au schimbat traseul

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Lucrările la Autostrada A13 Bacău – Braşov se desfăşoară fără probleme, se arată într-un răspuns al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) transmis jurnaiștilor de la Bacău.net. În fapt, este vorba despre lucrările la... documentație. „În prezent, Prestatorul are în curs de realizare toate studiile de teren ce vor sta la baza întocmirii Studiului de Fezabilitate (studiu hidraulic şi hidrologic; studiu geotehnic; studiu topografic, studiu arheologic, obţinerea avizelor şi acordurilor, inclusiv obţinerea acordului de mediu). Menţionăm că nu au fost întâmpinate probleme de către societatea care realizează Proiectul Tehnic şi Studiul de Fezabilitate”, se arată în răspunsul companiei naționale.
Deși primul termen de finalizare pentru „studiu de fezabilitate si proiect tehnic” era ianuarie 2023, Search Corporation – societatea care se ocupă de proiect – a cerut prelungirea lucrărilor cu un an, dar a obținut o amânare cu patru luni.
Astfel, deși reprezentanţii unor comunităţi din judeţul Covasna (comuna Ilieni) şi judeţul Braşov (comuna Hărman, satul Podul Olt) au făcut petiţii pentru modificarea traseului din diverse motive (poluare, exproprieri, zgomot etc), iar ulterior au avut loc dezbateri pe plan local (detalii: Autostrada BRAȘOV– Bacău. Prefectul de Covasna cere CNAIR modificarea traseului și Autostrada BRAȘOV– Bacău. Două petiţii pentru modificarea traseului), CNAIR a anunţat că traseul nu va fi modificat. „Problemele legate de traseu au fost clarificate, iar acesta va rămâne fix cum a fost stabilit în primă fază de societatea care se ocupă de studii”, mai arată sursa citată.

„Forma finală a traseului autostrăzii a fost stabilită după consultările pe care le-am avut anul trecut cu autoritățile administrației publice locale. (...) În plus, petiția semnată de locuitori ai satului Podu Oltului conține unele informații false, cum este aceea că pentru construcția autostrăzii s-ar demola peste 50 de case din acest sat, că ar fi afectate și distruse parțial digurile de protecție ce înconjoară și apără localitatea împotriva inundațiilor sau că ar fi izolată o parte a satului și afectate posibilitățile de deplasare a locuitorilor spre proprietățile agricole. Nici vorbă de așa ceva!”, au spus reprezentanții CNAIR la întâlnirea, de la Prefectura Brașov, cu reprezentanții petiționarilor din Podu Olt - Hărman (detalii: BRAȘOV. Locuitorii din Podu Olt, cu jalba în proțap la Prefectură).
Acest contract – „Elaborare Studiu de Fezabilitate şi Proiect Tehnic de Execuţie pentru Autostrada Braşov-Bacău” a fost câştigat de Asocierea Search Corporation SRL – Primacons Group SRL în luna martie a anului 2020. Contractul valorează aproximativ 5 milioane de euro (20.093.359,86 lei fără TVA ). Contractul trebuie să fie dus la bun sfârşit până în vara lui 2023.
„Până în prezent a fost realizată o singură plată în valoare de 5% din valoarea Studiului de Fezabilitate pentru întocmirea Analizei Multicriteriale şi stabilirea Variantei de Traseu”, a mai transmis CNAIR.

Citiți și:

 

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Ionut 111
+4 #1 Ionut 111 15-03-2022 07:09
Vai de zilele noastre. Studii, analize si discutii care se intand pe zeci de ani. Cine stie ce infractori sint in spatele acestor comapanii....
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 09 Dec 2022
Euro   Euro   EUR   4.9211   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6615   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7073   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9963   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2412   Stagnare
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4211   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5161   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   118.3900   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeți că nivelul de trai va crește în 2023?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter