myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAȘOV. „Ocolitoarea metropolitană” intră în proiectare

  • Apreciez !Nu-mi place !-2
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Proiectarea lucrărilor de modernizare pentru patru tronsoane de drumuri judeţene situate în zona municipiului Braşov a fost adjudecată de firma SC NV Construct SRL.

În urma derulării procedurilor de achiziţie, iniţiate de către administraţia judeţeană în cursul anului trecut şi la care au fost depuse nu mai puţin de şapte oferte, documentaţia clasată pe primul loc a avut valoarea de 1.602.200 lei fără TVA.
În prezent, contractul pentru „Servicii de proiectare cu fazele DALI şi Proiect Tehnic, inclusiv studii de teren şi alte studii specifice, documentaţii-suport pentru obținerea de avize, acorduri şi autorizaţii şi verificarea proiectului de către verificatori atestaţi pentru obiectivul de investiţii «Modernizare, reabilitare DJ 103 B Săcele (DN 1 A) - Tărlungeni - Budila - Teliu (DN 10) - limită de judeţ Covasna km 0+490–15+800, DJ 103 A km 11+000–12+000, DJ 112 A Hărman (DN 11) - Bod - Hălchiu - Codlea - Vulcan - DN 73 A km 0+000–38+980 și DJ 112 B Cristian (DN 73) - Vulcan (DJ 112 A) km 2+151–5+030»” este în faza de întocmire şi urmează să fie semnat în scurt timp de conducerea Consiliului Judeţean Braşov şi cea a firmei NV Construct.
Valoarea totală a contractului este de 1.906.618 lei, termenul de implementare fiind stabilit la 9 luni.

Șase subcontractanţi

Firma de proiectare propune şase subcontractanţi, şi anume: SC Aqua Prociv Proiect SRL, care va întocmi studiile hidrologice, hidrogeologice şi cele de gospodărire a apelor, precum și documentațiile pentru obținerea avizului de gospodărire a apelor; Cartare Agrochimica SRL, care va realiza studiile pedologice; DTG Alfa SRL, care va face măsurători și studii topografice; Construcţii Feroviare Mureş SA, care va furniza serviciile de proiectare în zona căilor ferate; Lifeconstruct SRL, cu servicii de verificare tehnică; Expertus SRL, responsabilă cu serviciile de evaluare ANEVAR.
Practic, prin intermediul acestui contract de servicii vor fi întocmite studiile şi documentele necesare avizărilor pe baza cărora administraţia judeţeană va pregăti documentaţiile pentru accesarea de fonduri europene în cadrul viitorului Program Operaţional 2021-2026. Cu ajutorul lor, Consiliul Judeţean Braşov va continua lucrările de modernizare a reţelei de drumuri judeţene pe care o administrează.

Patru sectoare de drum - 58 de km

Sunt patru sectoare de drumuri din zona metropolitană a Braşovului care însumează 58,169 km, cuprinse în acest proiect, alcătuind astfel „Ocolitoarea mare” a Brașovului.
Primul este tronsonul din DJ 103 B care porneşte din Săcele, de la DN 1 A, şi trece prin Tărlungeni, Budila, întretaie Drumul Naţional 10 la Teliu şi continuă până la limita cu judeţul Covasna (15,310 km). Acest drum se intersectează cu DJ 103 A, din care se va moderniza un segment de 1 km, în comuna Tărlungeni. Cel de-al treilea drum este tronsonul din DJ 112 A care porneşte din Hărman, de la intersecţia cu DN 11, urmează traseul Bod, Hălchiu, Codlea, Vulcan şi ajunge în DN 73 A (38,980 km). Ultimul segment cuprins în proiect face parte din DJ 112 B şi este situat între intersecţia cu DN 73 de la Cristian şi intersecţia cu DJ 112 A de la Vulcan (2,879 km).
Intenţia conducerii CJ Braşov este ca pe întregul traseu să fie modernizată structura rutieră, respectiv carosabilul, acostamentele, drumurile laterale, trotuarere şi stațiile de transport public, să fie refăcute rigolele, reţeaua de canalizare pluvială, podurile şi podeţele, şi să fie realizate lucrările necesare pentru siguranţa circulației.

În pregătire pentru a fi realizat cu bani europeni

„Pregătim proiectele pentru următorul exerciţiu financiar al Uniunii Europene şi avem ambiţia de a accesa chiar mai multe fonduri decât am făcut-o până prin intermediul POR 2014-2020. Vrem ca în momentul în care se vor deschide axele de finanţare ale POR 2021-2026 să fim pregătiţi cu toate documentaţiile şi să reuşim să obţinem fondurile nerambursabile de care avem nevoie pentru drumuri, astfel încât să degrevăm pe cât posibil bugetul de investiţii al Consiliului Judeţean. Reabilitarea şi modernizarea acestor sectoare de drumuri judeţene reprezintă un proiect investiţional de amploare prin implementarea căruia vom asigura o conectivitate mai bună atât în interiorul zonei metropolitane, cât şi între municipiul Braşov şi localităţile limitrofe”, a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Ma, 06 Iun 2023
Euro   Euro   EUR   4.9615   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6393   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7558   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.1136   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2602   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4573   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5367   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   134.3400   Creștere
Anunturi MyTEX

Este cineva de vină, pentru că ursul, care ulterior a fost eutanasiat, a reușit să intre în parcarea de la AFI?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter