myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Adrian Veștea, despre AEROPORT și Spitalul regional

  • Apreciez !Nu-mi place !-3
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Pornirea construcției Spitalului Regional Brașov, „la roșu”, prin eforturi proprii, este singura soluție viabilă în acest moment, pentru Brașov, crede liberalul Adrian Veștea, după experiența celor peste douăzeci de ani de politică și administrație publică. „Cred că am lăsat în urmă vremurile ïn care făceam la Brasov două aeroporturi sau două spitale, unul al Primăriei și unul al Consiliului Județean, pentru ca la final să nu iasă niciunul”, a afirmat Adrian Veștea, invitat în emisiunea Oneliei Pescaru.

Adică vremea orgoliilor care au lăsat Brașovul fără mari proiecte a cam trecut, speră președintele CJ Brașov. „Îl chem alături pe primarul Braşovului, Allen Coliban, pentru a stabili împreună parcursul proiectului”, mai spune Adrian Veștea, reiterând: „Având pregătită documentaţia tehnică, respectiv Studiul de Fezabilitate realizat de Municipalitate, nu cred că trebuie să aşteptăm să ne dea cineva 650 de milioane de euro, pentru că NU îi vom primi!!”.

Adică o sumă echivalentă cu mai multe aeroporturi, greu de sperat să vină la Brasov „dintr-un foc”.

Cum arată acum peisajul sănătății la Brașov? În primul rând, nu există un spital municipal, ca ïn alte orașe mari ori mai mici. Toate spitalele din municipiul Brașov sunt, din 2010, în administrarea CJ, deși sunt şase spitale de interes judeţean în municipiul Braşov. „Necesităţile de reparaţii şi investiţii ale instituţiilor medicale au fost exclusiv în sarcina noastră”, subliniază Adrian Veștea.

Prin eforturile bugetare din ce în ce mai mari, Consiliul Județean a reuşit în ultimii ani să asigure condiţii decente în spitalele administrate.

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii şi Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr. I.A. Sbârcea” au devenit chiar exemple pentru oricare unitate medicală, publică sau privată, din ţară. S-a început prin forţe proprii modernizarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă şi s-a realizat construcţia unităţii modulare de ATI-Covid într-o perioadă în care nimeni nu dădea Brașovului şanse de reuşită. Pentru modular, Consiliul Județean primește chiar o nesperată decontare din fonduri europene, prin programul POIM. Tot în zona sănătății, s-au reglementat situaţii litigioase și s-au relocat la Mârzescu spitalele de Psihiatrie și Pneumoftiziologie. Spitalul de Boli Infecțioase primește și el o ocație.

„Însă toate aceste eforturi substanţiale nu sunt deloc suficiente. Încă nu consider că avem spaţii medicale corespunzătoare şi nici infrastructură spitalicească adecvată la nivelul judeţului Braşov”, afirmă Adrian Veștea.

Aproape de finalizarea proiectului Aeroportului - cel mai important obiectiv investiţional al judeţului Braşov, realizat în cea mai mare parte din propriile resurse financiare și început tot prin forțarea investiției: realizarea pistei - Adrian Veștea crede că Brașovul va avea spitalul dorit și necesar doar printr-un demers „curajos”. Adică: „Dacă nu vom începe efectiv lucrările la acest obiectiv în cel mai scurt timp cu putinţă, vom continua să vorbim despre el multă vreme de acum încolo şi ne vom rezuma la a ne victimiza şi a căuta vinovaţi în campania electorală pentru o nerealizare care ne afectează pe toţi”.

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
PERSPECTIVE PERSONALMANAGEMENT

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Joi, 11 Aug 2022
Euro   Euro   EUR   4.9090   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.7494   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8036   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0470   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2485   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7215   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5099   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   124.4200   Creștere
Anunturi MyTEX

Consideraţi că şi primarul Coliban este vinovat de mirosurile din oraş?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter