myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAȘOV. Iată cum ar urma să arate Piața Sfatului (Galerie FOTO) / Echipa de proiectanți a câștigat premiul de 1.484.700 lei cu această viziune...

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Reprezentanții Ordinului Arhitecților din România (OAR) și ai Primăriei Brașov au anunțat astăzi, cu fast, că a fost stabilit proiectul câștigător pentru reabilitarea Pieței Sfatului.

Vorbim despre un concurs de soluții (de care s-a ocupat OAR) cu premiu de nu mai puțin de 1.484.700 de lei, fără TVA (sumă care, potrivit Primăriei, reprezintă și plata serviciilor de proiectare și de pregătire a documentației în vederea demarării lucrărilor).

Câștigătoare a fost echipa de proiectanți de la STARH – Arhitectură, Construcții, Design SRL, având ca autori principali pe: Florian Stanciu, Cosmin Gălățianu, Eduard Dumitru Untaru și coautori pe: Maria-Iulia Stanciu, Roberta Iulia Frumușelu, Alexandru Cristian Beșliu, Cosmin Valentin Georgescu, Octavian Bîrsan, David Sebastian Mihai, Sebastian Cosmin Ciulei, Nela Andrieș.

Viziunea câștigătorilor - despre care nu se oferă cu adevărat detalii în comunicatul remis de Primărie - este cea din imaginile alăturate, punându-se problema dacă era necesar un concurs atât de costisitor, pentru aceste idei... simple.

Menționăm că s-au acordat și premii de „consolare", după cum urmează:

-Premiul II, în valoare de 74.235 de lei + TVA, a fost câștigat de ADN Birou de Arhitectură, având ca autori principali: ADNBA și coautori: Andrei Șerbescu, Bogdan Brădățeanu, Horia Munteanu, Adrian Untaru, Elena Zara, Oana Gramada, Esenghiul Abdul, Andreea Cutieru, Cezara Lorent, iar colaboratori arhitectură au fost: Adrian Bratu, Alexandra Iliescu, Loredana Bumbacea, Bianca Aparaschivei, Alina Olteanu, Mihai Toader;

-Premiul III, în valaore de 39.592 de lei +TVA, a fost acordat de juriu echipei de proiectanți de la Studio 82 SRL în asociere cu Vlad Sebastian Rusu, Birou Individual de Arhitectură, autori principali: Studio 82 SRL și Vlad Sebastian Rusu, Birou Individual de Arhitectură și având coautori pe: arh. Vlad Sebastian Rusu, arh. Octav Silviu Olănescu, arh. Maria Cristina Florian, arh. Andrada Pinte, arh. Petrică Maier-Drăgan și arh. Andra Vlădoiu;

-Mențiuni onorifice pentru: echipa de proiectanți de la Voicu&Ioniță Architects SRL și celei de la Streamline Planning SRL, în asociere cu Prospect SRL. În total, au fost de evaluat 31 de proiecte.

Membrii juriului au fost: arh. Ştefan Bâlici, președintele juriului, arh. Johannes-Andreas Bertleff, arh. Jose Mias - Spania, arh. Philippe Prost - Franța, arh. Jose Mayoral - Spania, arh. Miklos Kollo - Reprezentant al Filialei Teritoriale Braşov-Covasna-Harghita a OAR, și arh. Miruna-Paula Stroe.
Declarația primarului Allen Coliban, respectiv cea a președintelui juriului pot fi găsite AICI

Expoziția tuturor proiectelor participante la concurs va putea fi vizitată la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic si Incubator de Afaceri  (CATTIA), Strada Institutului 35, Brașov – etaj 1. Concursul a fost organizat de către Ordinul Arhitecților din România (OAR) alături de Filiala Teritorială Brașov – Covasna – Harghita a OAR, cu sprijinul Băncii Mondiale.

Update: Primăria Brașov și conceptul câștigător

Rugat să ne prezinte date concrete cu privire la proiectul câștigător, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, a precizat că OAR a organizat concursul, a desemnat juriul, s-a ocupat de comunicare, iar Primăria a primit rezultatele în același timp cu toată lumea.
„În momentul în care vom primi mai multe detalii, vi le vom trimite. Astăzi, tot ce am primit am pus pe grupul de presă. Alte detalii, în afară de ce scrie pe planșe, nu avem. Atenție, este vorba despre un concept, câștigătorii vor trebui să transforme acest concept într-un proiect tehnic pe baza căruia să obținem o autorizație de construire, care include și un aviz de la comisia de cultură", a adăugat sursa citată.

Reprezentanții Primăriei Brașov au anunțat în decembrie anul trecut că vrea să reamenajeze Piața Sfatului și că achiziția serviciilor de proiectare se vor desfășura sub forma unui concurs internațional de soluții organizat de OAR - vezi AICI.  

VEZI ȘI:

Update. BRAȘOV. Noi informații despre cum ar urma să arate Piața Sfatului, după reamenajare / Este conceptul care a câștigat concursul cu premiu de aproape 1,5 milioane de lei

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 24 Mar 2023
Euro   Euro   EUR   4.9255   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.5904   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6013   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9881   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2437   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3324   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5183   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   126.6800   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeți că programul guvernamental „50/20”, cu privire la cei ce găzduiesc refugiați ucraineni, va fi stopat?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter