myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAȘOV. ANAF vrea să-i convingă pe cei care au chiriași să plătească taxele către stat

  • Apreciez !Nu-mi place !-12
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

 

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) derulează, în acest an, trei proiecte-pilot privind stimularea conformării voluntare, dedicat persoanelor fizice, care se vor concentra pe educarea şi informarea contribuabililor despre obligaţiile fiscale. Este vorba despre profesorii care au venituri din meditaţii şi persoanele care obţin bani din chirii şi din activităţi de înfrumuseţare, care vor fi informate, de către ANAF, că trebuie să declare aceste venituri şi să plătească impozite și taxe către stat.
„Obiectivele acestor proiecte sunt creşterea gradului de informare şi stimularea conformării fiscale voluntare a contribuabililor persoane fizice: cadre didactice şi alte persoane ce pot obţine venituri din meditaţii, persoane care obţin venituri din cedarea folosinţei bunurilor, persoane fizice care realizează venituri din prestarea unor activităţi de înfrumuseţare şi întreţinere corporală”, anunță instituția.

Conform ANAF, proiectul „Venituri realizate de contribuabili - persoane fizice din meditaţii, activităţi educaţionale şi alte forme de învăţământ” urmăreşte identificarea unor instrumente de lucru în zona conformãrii voluntare în cazul cadrelor didactice şi a altor persoane care prestează servicii de meditaţii, care să aducă eficienţă şi rezultate satisfăcătoare, în vederea replicării pe o scară mai largă, pe un termen mediu şi lung. Într-o primă etapă proiectul se desfăşoară în judeţele Cluj şi Sibiu.
Proiectul „Venituri realizate de contribuabili - persoane fizice din cedarea folosinţei bunurilor” este un proiect-pilot desfăşurat la nivelul judeţelor Braşov şi Constanţa.
Proiectul îşi propune, conform ANAF, să prevină şi să reducă fenomenul de sub-declarare, de nedeclarare a veniturilor din chirii/cedarea folosinţei bunurilor şi de neînregistrare în scop fiscal. Identificarea contribuabililor care nu se conformează obligaţiilor fiscale presupune o abordare axată pe colectarea şi publicarea de informaţii, în care predomină îmbunătăţirea schimbului de informaţii atât cu alte instituţii publice, cât şi cu organisme din sectorul privat.
Proiectul „Venituri realizate de contribuabili - persoane fizice din prestarea unor activităţi de înfrumuseţare/întreţinere corporală” se va desfăşura la nivelul municipiului Bucureşti (Sectoarele 1 şi 3) şi al judeţului Ilfov.
Proiectul îşi propune să crească gradul de informare a contribuabililor care realizează sau care intenţionează în viitor să realizeze venituri din activităţi de înfrumuseţare şi întreţinere corporală. O informare activă va conduce la creşterea nivelului de conştientizare a obligaţiilor fiscale ce derivă din obţinerea unor astfel de venituri şi va reduce riscul neconformării în cazul unor controale sau inspecţii fiscale.
În perioada imediat următoare ANAF va transmite informări către categoriile de persoane anterior menţionate pentru a le fi aduse la cunoştinţă, în mod corespunzator, obligaţiile declarative şi de plată. Reamintim că acţiunile de control ale inspectorilor ANAF se bazează pe analize de risc riguros elaborate de direcţiile de specialitate”, menţionează sursa citată.

 

 

 

 

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
+6 #1 Raoke Kaka 13-04-2022 08:11
Nu le mai ajung banii pentru putorile bugetare si pensionarii speciali, n-ar mai avea zile.
Citat | Raportează către un administrator
emil
-11 #2 emil 13-04-2022 09:18
Hai sictir! Nici mort. Mai bine stau cu ele goale decat sa va dau voua vreun ban. Hoti si incompetenti imputiti ce sinteti. Auzi la ei, jigodiile dracului. De 30 de ani sinteti la putere si ati distrus toata economia Romaniei, in ultimile 6 luni ati angajat la stat inca 35.000 de trantori, ca asa ati negociat aceasta sinistra coalitie, plus multe altele, ca sa veniti la mine sa va dau bani mai multi sa aveti de unde fura? Futu-va grijania mamii voastre de jigodii imputite. Va dau foc daca veniti la mine la usa, sa va fie clar. Pastele mamii voastre de talhari jegosi, penelisti, udemeristi si pesedisti de cacat. Vedea-v-as pe toti castrati si spanzurati in frunte cu hotul de case de la cotroceni, impreuna cu familiile vostre jegoase. La fel cu votantii vostri cretini si idioti.
Citat | Raportează către un administrator
Vajda
+6 #3 Vajda 13-04-2022 11:03
Nu mai exista deloc cenzor pe acest site?
Ieri homosexuali isi aratau fanteziile, azi injura unul ca la ”usa” cortului.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 24 Mar 2023
Euro   Euro   EUR   4.9255   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.5904   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6013   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9881   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2437   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3324   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5183   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   126.6800   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeți că programul guvernamental „50/20”, cu privire la cei ce găzduiesc refugiați ucraineni, va fi stopat?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter