myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. „Înfrățire” medicală și educațională. Urmează cea economică

  • Apreciez !Nu-mi place !-3
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Prefectul Cătălin Văsii (foto, primul din dreapta) şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Todorică Şerban (foto, a doilea din dreapta), au avut astăzi o întâlnire cu deputatul Gunther Krichbaum (foto, al doilea din stânga), membru al Parlamentulului Germaniei, „un remarcabil prieten al Braşovului”.
Oficialul german este cel care în anul 2020 a venit la Braşov cu o donație de echipamente și consumabile medicale destinată Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă şi a pus bazele unei relaţii de colaborare bilaterală între medicii braşoveni şi cei germani.

De această dată, prezenţa sa la Braşov este prilejuită de realizarea înfrăţirii Liceului „Friedrich Schiller” din oraşul Pforzheim cu Colegiul Naţional „Johanner Honterus” al cărui director, prof. Radu Chivărean (foto, primu din stânga), a fost prezent la întâlnire.
Vă mulţumim pentru vizită şi pentru că sunteţi mereu alături de noi ca un adevărat prieten al Braşovului. Sperăm că şi în continuare vom avea programe de colaborare comune, dezvoltând parteneriatul pe linie medicală şi iniţiind alte proiecte în domeniul educaţional şi economic. Sănătatea este un domeniu prioritar pentru conducerea administrativă a judeţului Braşov, iar una dintre cele mai importante realizări pe care am avut-o chiar săptămâna trecută a fost inaugurarea noii Unităţi de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, una dintre cele mai moderne din ţară. O altă realizare remarcabilă pentru noi este că Guvernul va aloca un elicopter SMURD pentru deservirea judeţului Braşov”, a spus prefectul Cătălin Văsii în mesajul său de întâmpinare.

Proiectele CJ

La rândul său, vicepreşedintele CJ Todorică Şerban a susţinut necesitatea continuării parteneriatului în domeniul sănătăţii, ţinând cont de intenţiile ferme ale autorităţilor locale de construire a unui spital regional la Braşov care să înglobeze majoritatea specialităţilor medicale.
„La nivelul Consiliului Judeţean continuăm investiţiile în modernizarea celor cinci spitale pe care acum le avem în subordine şi ne propunem corelarea acestora cu noua gândire privind spitalul regional. Un alt proiect pe care îl pregătim este construirea unei clădiri – pe care ne-o dorim unicat la nivel naţional, pentru secţia de Psihiatrie a Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie. Deja am identificat terenul pentru viitoarea construcţie şi vom începe demersurile de proiectare a lucrărilor. De asemenea, ne preocupăm de investiţiile în domeniul mobilităţii, incluzând aici modernizarea drumurilor, construirea de piste de biciclete pe o lungime de o mie de kilometri în tot judeţul Braşov şi, bineînţeles, operaţionalizarea Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav”, a spus Todorică Şerban.

„Să facem cunoscute România şi Braşovul în Germania”

Deputatul german a reiterat ideea continuării şi diversificării relaţiilor de colaborare bilaterală, pornind de la domeniul medical, în cadrul căruia s-ar putea realiza schimburi de experienţă între personalul de specialitate din spitalele braşovene şi cele din Pforzheim, şi continuând cu domeniul educaţional ale cărui baze de colaborare au fost puse prin înfrăţirea celor două licee.
„Ne propunem să facem cunoscute România şi Braşovul în Germania, deoarece este o certitudine faptul că există mai mulţi români care cunosc Germania, decât germani care cunosc România. Vrem să pornim de la bază şi să începem cu generaţia tânără, astfel încât să le arătăm elevilor germani că la Braşov suntem în mijlocul Europei, că avem valori comune care ne unesc. Pe de altă parte, sunt convins că putem avea o dezvoltare a relaţiilor noastre şi în domeniul economic. La Braşov activează multe firme germane serioase şi s-a văzut că, atunci când apare o criză, firmele germane rămân pe loc şi nu se gândesc la relocarea activităţii. Sunt încrezător că în viitor relaţiile economice vor deveni şi mai statornice. În acest sens, Aeroportul Internaţional Braşov va juca un rol extrem de important pentru economie, turism şi afaceri”, a declarat Gunther Krichbaum.
La discuţii, deputatul german a fost însoţit de soţia sa, Oana Krichbaum (foto, stânga spate), născută la Braşov, președinta Societății Româno-Germane din Pforzheim, cea care a propus realizarea înfrăţirii între judeţul Braşov şi regiunea Enzkreis.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
+1 #1 Raoke Kaka 13-04-2022 19:44
Pforzheim... O fi pe harta la friti?
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 09 Dec 2022
Euro   Euro   EUR   4.9211   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6615   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7073   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9963   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2412   Stagnare
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4211   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5161   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   118.3900   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeți că nivelul de trai va crește în 2023?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter