myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAȘOV. Director nou „cu acte” la Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie

  • Apreciez !Nu-mi place !-4
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

După trei ani de conducere interimară, Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie (SPCN) Braşov are un nou director, care a obținut funcția prin concurs. Prof. univ. dr. Petru-Iulian Ifteni, medic primar psihiatru, prodecan cu activitatea de cercetare la Facultatea de Medicină şi director al Centrului de Cercetare al Universităţii Transilvania, a devenit oficial managerul instituției.
Astăzi, la sediul Consiliului Judeţean, dr. Petru-Iulian Ifteni a semnat contractul de management alături de preşedintele Adrian-Ioan Veştea. Contractul este valabil în perioada 29 martie 2022 – 28 martie 2026.
Practic, dr.  Ifteni continuă în următorii patru ani activitatea de conducere a spitalului, după ce în 11 septembrie 2021 a fost numit manager interimar. Acesta îl înlocuise pe dr. Nicuşor-Florin Bîgiu, care a îndeplinit şi el funcţia de manager interimar, din martie 2019, când concursul a fost suspendat de instanță, ca urmare a procesului intentat de regretatul dr. Alexandru Grigoriu, manager în funcție, al cărui dosar de candidatură fusese respins de comisie.
În urmă cu o lună, sub directa organizare şi coordonare a dr. Petru Ifteni, secţiile de psihiatrie au fost mutate din clădirea de pe strada Mihai Eminescu în sediul central al spitalului şi întreaga activitate spitalicească a fost reorganizată şi redimensionată, „acesta fiind primul pas în rezolvarea unei probleme care trena de foarte mult timp, şi anume asigurarea unor condiţii decente pentru tratarea pacienţilor psihiatrici”.
Această reorganizare are un caracter temporar, deoarece administraţia judeţeană a început demersurile privind construirea unui corp nou de clădire destinat secţiilor de psihiatrie, un teren potrivit fiind deja identificat în municipiul Braşov.
„Încep acest mandat cu multă încredere şi cu speranţa că vom realiza lucruri pentru binele comunităţii braşovene. Alături de colegii mei din echipa managerială şi de întregul personal al Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie ne propunem să asigurăm servicii medicale de cea mai înaltă calitate, pentru că sănătatea este bunul cel mai de preţ”, a spus managerul dr. Petru-Iulian Ifteni.
Preşedintele CJ Adrian-Ioan Veştea l-a felicitat pe manager şi a menţionat că în perioada următoare Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie va trece printr-un amplu proces de modernizare.
„Avem planuri mari cu acest spital, pe care dorim să le realizăm în următoarea perioadă. Pe lângă implementarea proiectului privind îmbunătățirea serviciilor sanitare ale Ambulatoriului Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov prin achiziționarea de dotări, pentru care am accesat fonduri europene în valoare totală de 10,5 milioane de lei, avem bugetate în lista de investiţii a Consiliului Judeţean pe acest an actualizarea DALI pentru consolidarea, modernizarea şi creşterea eficienţei energetice a spitalului şi expertiza tehnică a clădirii centrale, documente care ne vor permite să accesăm alte finanţări nerambursabile cu ajutorul cărora să modernizăm şi să transformăm din temelii sediul principal al spitalului. În atenţia noastră sunt şi secţiile exterioare, de la Vulcan şi Zărneşti, precum şi construcţia unui corp de clădire nou şi modern, în care să funcţioneze secţiile de psihiatrie”, a menţionat preşedintele CJ Adrian-Ioan Veştea.

 

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
+4 #1 Raoke Kaka 14-04-2022 21:26
Croncanul din holera galbena cand infunda puscaria??? Impreuna cu complicele, moldogotul analfabet cu scripca, normal.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 02 Iun 2023
Euro   Euro   EUR   4.9633   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6099   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7790   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0913   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2599   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4361   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5377   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.7300   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că şoferii RATVB vor intra în grevă generală?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter