myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

AEROPORTUL BRAŞOV. Echipamente de securitate de 4,7 milioane de euro

  • Apreciez !Nu-mi place !-6
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Compania UTI Construction and Facility Management a anunțat luni că a finalizat instalarea de sisteme și echipamente de securitate de ultimă generație, în valoare totală de peste 4,7 milioane de euro, la primul aeroport construit de la zero în România în ultimii 50 de ani - Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav (AIBG).

Specialiștii UTI au proiectat, integrat, pus în funcțiune și testat sisteme de securitate aeroportuară (echipamente de scanare a bagajelor cu raze X, porți pentru controlul pasagerilor, detectoare de metale, detectoare pentru urme de explozibili), sisteme de detecție, semnalizare și avertizare la incendiu, sisteme de control al accesului, sisteme de detecție la efracție, sisteme de televiziune cu circuit închis, instalație de cablare structurată, sisteme FIDS (Flight Information Data Systems), sisteme de benzi transportoare de bagaje.

Începând cu anul 2020, UTI Construction and Facility Management este partener autorizat în România al companiei britanice producătoare de echipamente de securitate, Smiths Detection. Acest parteneriat a permis ca pentru Aeroportul Brasov – Ghimbav să fie puse în funcțiune cele mai performante soluții de inspecție a persoanelor, bagajelor de mână și de cală. Echipamentele de scanare a bagajelor de mână sunt dotate cu algoritmi de detecție a explozibililor lichizi, la cel mai înalt standard din industrie pentru această categorie de echipamente.
Echipamentele de scanare a bagajelor de cală sunt bazate pe tehnologii de tip computer tomograf, fiind certificate pentru detecția automată a substanțelor explozive.

Soluția de transport al bagajelor instalată la Brașov a fost produsă în România de către compania Self Trust, iar automatizarea și software-ul de comandă și control au fost dezvoltate de specialiștii UTI CFM. Aceste concepte customizate permit creșterea eficienței benzilor din punctul de vedere al capacității și fiabilității, corespunzător nevoilor de trafic ale aeroportului, despre care se estimează că se va situa în topul aerogărilor din țara noastră ca volum de călători.
Pentru securizarea spațiilor din terminal și din exteriorul acestuia sunt în funcțiune echipamente de control al accesului și de supraveghere video foarte performante și care asigură mai multe niveluri de securitate.

Pe lângă sistemele de securitate, UTI Construction and Facility Management a realizat și instalațiile de climă și ventilație, termice, sanitare și de management al clădirii.

La Brașov au fost instalate, în premieră pentru un aeroport românesc, centrale de tratare a aerului care sunt integrate cu lămpi UV pentru igienizarea încăperilor. De asemenea, instalațiile termice sunt controlate cu ajutorul soluției Building Management System (BMS), dezvoltată de specialiștii UTI. Aceasta permite setarea automată, conform unor parametri prestabiliți, a temperaturii din birouri după terminarea programului de lucru, pentru a evita consumul inutil de energie.
Întreg terminalul are în dotare corpuri de iluminat cu LED, pentru a asigura eficiența energetică potrivită unui aeroport modern.

Au finalizat terminalul, fac turnul virtual

Într-un timp record, de doar un an, Asocierea Bog’Art SRL – UTI Construction and Facility Management SA a construit terminalul Aeroportului Brașov-Ghimbav, iar din iunie 2021 a început lucrările pentru realizarea elementelor auxiliare terminalului de pasageri: clădirea energetică, remiza PSI, posturile de control al accesului, gospodăria de apă, parcarea auto, drumul de acces la terminal, drumurile tehnologice şi reţelele exterioare. Anul acesta, compania realizează lucrările pentru primul turn de control virtual din România, destinat Aeroportului Brașov.

„Apreciez modul în care firma UTI a dus la îndeplinire obligaţiile şi termenele contractuale în ceea ce priveşte Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav. Construcţia terminalului, echipamentele instalate până în prezent, precum şi lucrările la celelalte componente ale infrastructurii aeroportuare sunt de cea mai bună calitate, iar colaborarea cu specialiştii firmei a fost şi este ireproşabilă. Am fost permanent în contact cu responsabilii proiectului şi de fiecare dată când am avut anumite solicitări sau cerinţe, ei ne-au răspuns cu promptitudine. Mă bucur că am avut şi avem în continuare alături de noi o firmă serioasă, care şi-a dovedit expertiza în numeroase proiecte investiţionale de amploare”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
+1 #1 Raoke Kaka 19-04-2022 08:23
Nu baga bani in ce trebuie, in turnul de supraveghere, dar baga bani in "sisteme FIDS (Flight Information Data Systems)", in lampi UV....
Madam Jighira, ce dreaqu or fi "concepte customizate"? Ca despre "instalațiile de climă și ventilație, termice, sanitare și de management al clădirii.", ei doar le-au montat, nu le-au realizat. Ca firma securistilor, UTI, nu face produce nimic, ei doar intermediaza.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Ma, 29 Noi 2022
Euro   Euro   EUR   4.9184   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.7383   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6933   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9890   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2427   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.5228   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5147   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   120.9300   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeți că aprinderea luminițelor de Crăciun din Piața Sfatului a fost un eveniment reușit?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter