myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAȘOV. Consiliul Local a respins propunerea de dublare a bonificației la plata impozitelor

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Consiliul local a aprobat astăzi, în unanimitate, proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale, precum și a taxelor speciale, pentru anul 2023, care vor rămâne la fel ca mod de calcul, însă vor fi indexate, conform Codului Fiscal, cu valoarea inflației, respectiv 5,1%.

În cadrul ședinței, consilierii locali au respins un amendament prin care se solicita mărirea de la 5% la 10% a bonificației pentru cei care plătesc integral, până la 31 martie ale anului viitor, impozitul datorat pentru clădiri, terenuri și autovehicule. Și primarul Allen Coliban a fost împotriva acestei majorări. 

Amintim că, în cazul impozitelor datorate pe anul în curs, termenele de plată sunt 31 martie și 30 septembrie. Până la 31 martie trebuia achitat și abonamentul de parcare în parcările de reședință.

Cea mai nouă metodă de plată, introdusă din acest an, este cea prin intermediul stațiilor de plată SelfPay, instalate în marile rețele de retail, în universități, centre comerciale, piețe, benzinării și magazine de proximitate (localizarea acestora se găsește la adresa https://selfpay.ro/localizare/), însă cetățenii pot plăti taxele și impozitele locale utilizând mai multe modalități de plată:
• On-line,cu cardul bancar, pe site-ul brasovcity.ro (necesită cont de utilizator sau cheia unică de securitate, aflată în decizia de impunere);
• On-line, cu cardul bancar, pe site-ul, ghiseul.ro (necesită cont de utilizator);
• Cu ordin de plată, în lei, prin virament bancar sau internet banking;
• Cu numerar, în lei, sau cu cardul bancar, la Stațiile de Plata SelfPay (aici se află un tutorial de utilizare a acestor stații: https://www.youtube.com/watch?v=BOT-DTfVZqQ&ab_channel=PrimariaMunicipiuluiBrasov);
• Cu cardul bancar, în lei, la ghişeele Direcţiei Fiscale prin terminale de tip POS;
• Cu numerar, în lei, la ghişeele Direcţiei Fiscale şi agenţii.


Exemplele date de Municipalitate

Anul viitor, pentru un apartament cu suprafața utilă de 65 mp, în zona A, impozitul va fi de 259 lei, în timp ce pentru un apartament de 50 mp suprafață utilă în zona B, impozitul datorat în 2023 va fi de 191 de lei. În zona C, pentru un apartament de 50 mp suprafață utilă, impozitul va fi de 164 de lei, iar în zona D, pentru o suprafață utilă de 43 mp proprietarul va plăti un impozit de 134 lei.

Pentru 500 mp de teren în zona A, proprietarul va datora 607 lei în anul 2023, în timp ce dacă terenul se află în zona B, impozitul datorat va fi de 455 lei. Tot pentru 500 mp de teren, dar în zona C, impozitul va fi de 305 lei, iar pentru zona D, suma datorată va fi de 145 lei.

În cazul impozitelor pentru mașină, pentru un motor clasic de 971 cmc, impozitul va fi de 64 de lei, iar la un motor de 1321 cmc, de 101 lei. Tot ca exemplu, pentru motoare de 1996 cmc, impozitul va fi de 288 lei/an. Pentru motoarele mai mari, de exemplu de 2350 cmc, impozitul va fi de 1384 lei, iar pentru unul de 3350 cmc, suma va ajunge la 7897 lei.

Neplata la termen a obligațiilor fiscale implică majorări de întârziere de 1% din cuantumul obligațiilor fiscale principale neachitate la termen, calculate pentru fiecare lună sau fracțiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadență și până la data stingerii sumei datorate, inclusiv, conform art. 183 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală.

Foto - arhivă

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Willy
+1 #1 Willy 27-04-2022 21:14
Eu nu stiu la ce dracu mai platim impozitele alea caci nu se vede nimic bun in orasul asta. Doar praf, noroi, dejectii canine si prostii useriste: trotinete, "arta" porno, etc.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 27 Ian 2023
Euro   Euro   EUR   4.8922   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4928   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5612   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8793   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2384   Stagnare
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3738   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5013   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   126.1500   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeți că Adrian Veștea va candida pentru funcția de primar al Brașovului?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter