myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

(FOTO) Polițiștii locali brașoveni, în control la stânele care înconjoară orașul, fiind surse de căpușe și...

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Polițiștii locali brașoveni desfășoară, în această perioadă, o acțiune de verificare a stânelor de pe raza municipiului Brașov. 

„Se au în vedere aspecte referitoare la legalitatea construcțiilor ridicate, a modului de ocupare a domeniului public/ privat, precum și delimitarea unor perimetre de siguranță a zonelor de locuit. Odată cu încălzirea vremii, intrăm în plin sezon de activitate a căpușelor, iar turmele de ovine, aflate în perimetrul municipiului, pun în pericol sănătatea brașovenilor. Totodată, cetățenii care locuiesc în zonele în care s-au stabilit ovicultorii sunt deranjați de mirosul neplăcut și zgomot", au explicat reprezentanții instituției.

Polițiștii locali au identificat mai multe stâne, situate în zona străzilor Răsăritului, Cucului, în zona Centrului de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri (CATTIA) Brașov, a străzilor Vasile Goldiș, Nicolae Labiș, a cartierelor Astra și Triaj și în vecinătatea gropii de gunoi administrată de compania Fin – Eco.

„Agenții din echipajele Poliției Locale Brașov au înmânat invitații ovicultorilor pentru a se prezenta la sediul Poliției Locale Brașov, cu documentele justificative referitoare la regimul de ocupare/ folosință a terenurilor și amplasarea saivanelor și a altor construcții provizorii.
Pentru identificarea proprietarilor terenurilor în cauză, Poliția Locală Brașov colaborează cu Serviciul Cadastru, Valorificare, Registru Agricol și Fond Funciar din cadrul Primăriei Municipiului Brașov, urmând ca, ulterior verificării documentațiilor prezentate de ovicultori, instituția noastră să ia măsurile care se impun și să aplice, dacă este cazul, sancțiunile corespunzătoare", au adăugat reprezentanții Poliției Locale Brașov.

„Problema pășunatului și amplasării stânelor pe domeniul public/ privat fără autorizație reprezintă o prioritate pentru forurile legislative din România. În data de 19 aprilie 2020, Senatul României a înregistrat o inițiativă legislativă referitoare la prevenirea și combaterea distrugerii culturilor agricole și a pășunatului neautorizat. Proiectul de lege prevede amenzi de mii de lei pentru crescătorii de animale care le scot pe pășune fără să dețină autorizație sau le permit să pască pe terenuri arabile.
Pe această cale, le reamintim crescătorilor de animale de pe raza municipiului Brașov că, în desfășurarea activității, au obligația să respecte prevederile actelor normative în vigoare din domeniul ordinii și liniștii publice, protecției mediului, salubrizării localităților, disciplinei în construcții  și regimului de folosință a terenurilor din raza unităților administrativ teritoriale", au transmis polițiștii locali.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
0 #1 Raoke Kaka 06-05-2022 22:37
Pe unde sunt containere sa-i vedem, pe marginea apelor unde se arunca mizerii si moloz din constructii, pe acolo sa li se faca ”sector” putorilor inutile si exagerat de bine platite!
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Joi, 26 Ian 2023
Euro   Euro   EUR   4.8858   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4803   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5520   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8787   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2384   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3470   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4980   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   125.7600   Creștere
Anunturi MyTEX

Credeți că Adrian Veștea va candida pentru funcția de primar al Brașovului?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter