myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. „Alegeri” pentru Consiliul Local al Copiilor, care va avea 20 de membri

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Primăria Brașov a lansat etapa de înscriere pentru (pre)adolescenții care doresc să facă parte din viitorul Consiliu Local al Copiilor, un organ consultativ al municipalității, care are rolul de a consilia administrația publică în luarea deciziilor, astfel încât dezvoltarea orașului să fie în conformitate și cu așteptările celor mici.

Brașovul va avea un Consiliu Local al Copiilor. În această perioadă invităm tinerii brașoveni, cu vârsta între 11 și 17 ani, să se înscrie în procesul de selecție pentru a face parte din acest consiliu. Inițiativa este parte din proiectul «Brașov - oraș prieten al copiilor», pe care îl derulăm împreună cu UNICEF. Cei 20 de tineri vor fi o voce în deciziile pe care le va lua municipalitatea, pentru a se asigura că Brașovul este cu adevărat un oraș prietenos cu copiii. Mai mult decât atât, este important ca generațiile tinere să fie implicate în viața orașului, să cunoască mecanismele decizionale și să poată să își exprime opinia în legătură cu hotărârile pe care municipalitatea le ia. Dragi copii, vă așteptăm să vă înscrieți și să deveniți cu adevărat relevanți în construirea viitorului orașului nostru”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Consiliul Local al Copiilor, parte a Inițiativei „Localități Prietene ale Copiilor», va fi constituit din 20 de copii cu vârste între 11 și 17 ani (neîmpliniți).
Pentru a asigura o reprezentativitate cât mai mare a copiilor din Brașov, Primăria dorește ca grupul să cuprindă copii de vârste diferite, din cartiere/zone diferite sau cu o experiență variată în domeniul reprezentării, de etnii diverse, din grupuri vulnerabile (de ex., copii cu dizabilități, copii care trăiesc în sărăcie, copii instituționalizați, copii cu părinți plecați la muncă în străinătate etc.), copii care își doresc să fie implicați, care sunt creativi și care sunt conectați cu grupuri mari de alți copii din comunitățile lor.

Copiii care doresc să facă parte din acest consiliu pot completa formularul online, pe portalul primăriei, www.brasovcity.ro, secțiunea primăria Brasov/grupuri de lucru, până în 22 mai 2022, inclusiv.

În luna iulie a anului trecut, primarul Allen Coliban și Pieter Bult, reprezentantul UNICEF în România, au semnat „Memorandumul de înţelegere între Municipiul Brașov și Reprezentanța UNICEF în România privind participarea Municipiului Brașov la Iniţiativa Localități Prietene ale Copiilor“. Acest memorandum este o componentă a parteneriatului în vederea implementării proiectului „Asigurarea incluziunii sociale – ruperea cercului vicios al excluziunii în cazul copiilor celor mai vulnerabili”, finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021, parteneriat aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 324/2021.

O „Localitate Prietenă a Copiilor” este un municipiu, un oraş, o comunitate sau un sistem de guvernare locală care se angajează să respecte drepturile copilului, aşa cum sunt exprimate în Convenţia ONU cu privire la drepturile copilului. În practică, este un oraş sau o comunitate în care vocile, nevoile, priorităţile și drepturile copiilor sunt integrate în politicile, programele şi deciziile publice. Viziunea este ca fiecare copil şi tânăr să se bucure de copilărie şi să îşi atingă potenţialul maxim pe măsură ce cresc. Principiile care ghidează inițiativa sunt: interesul superior al copilului, demnitate, participare şi apartenenţă, viaţă şi supravieţuire, nediscriminare şi echitate, transparenţă şi responsabilitate, interdependenţă şi indivizibilitate.

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 09 Dec 2022
Euro   Euro   EUR   4.9211   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6615   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7073   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9963   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2412   Stagnare
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4211   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5161   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   118.3900   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeți că nivelul de trai va crește în 2023?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter