myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

Cu video BRAȘOV. Stradă închisă pentru reparații / Lucrări se vor face pe 158 de străzi (VIDEO)

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Primarul Allen Coliban a anunțat, vineri, începerea lucrărilor de reabilitare a străzilor din municipiu și lista cu lucrările din acest an, precum și perioada în care fiecare stradă va intra în acest proces de reparații. Scopul acestui demers este, pe de o parte, o creștere a transparenței la nivelul activității Primăriei Brașov - și, implicit, o informare completă și din timp a cetățenilor - iar pe de altă parte, o invitație adresată brașovenilor de a monitoriza programul și calitatea serviciilor prestate de către companiile cu care Municipalitatea are contract, susțin edilii.

„Suntem pe Neagoe Basarab, una dintre cele 158 de străzi prinse în programul de asfaltări din acest an, program care a început în această săptămână. Am construit un program pe baza sesizărilor voastre și pe baza rapoartelor serviciului de străzi. Avem toată planificarea pe site, pe abc.brasov.ro și vă rugăm să ne dați feedback, să urmăriți execuția acestor lucrări, dacă apar probleme avem nevoie de ochii dumneavoastră, de sesizările dumneavoastră. Asta cu atât mai mult cu cât avem un nou contractor pentru lotul 1 în compania Morani. Avem nevoie să ne asigurăm că serviciile prestate sunt la cel mai înalt nivel calitativ”, a declarat primarul Allen Coliban(video).

În acest an Consiliul Local a aprobat, prin bugetul municipiului, alocarea sumei de 40 de milioane de lei pentru asigurarea serviciilor de reparații și întreținere străzi, trotuare și alei.

În baza evaluării făcute de inspectorii Primăriei, dar și în urma sesizărilor primite de la cetățeni, s-a stabilit, pentru anul 2022, o listă de 158 de străzi pe care sunt necesare intervenții, de la decapare mecanizată (frezare, n.n.) și reparații îmbrăcăminți asfaltice, la turnare covoare asfaltice, refacere pavaj și reparații trotuare. Aceste lucrări sunt corelate și cu intervențiile deținătorilor de rețele, astfel încât lucrările pe o anumită stradă să se facă o singură dată și într-un timp cât mai

Până acum au fost făcute doar lucrări de plombare pe străzile din oraș și asta pentru că, spun edilii, au fost condiții meteo nefavorabile, dar și probleme cu firma cu care municipalitatea avea un încheiat un acord. Aceasta, însă, nu a mai semnat contractul subsecvent, astfel că o altă firmă – cea care face acum lucrările - a semnat contractul, însă cu întârziere.

Din această săptămână au început lucrările de reparații majore, care presupun decapare mecanizată a unor tronsoane de străzi unde au apărut gropi, crăpături, văluriri sau burdușiri, și turnarea de covoare asfaltice pe aceste tronsoane.

Pentru perioada următoare, mai-iunie, sunt programate reparații pe 38 de străzi, în cartierele Bartolomeu, Tractorul, Timiș -Triaj, Florilor, Astra, Brașovul Vechi și Centru, care constau în decapare mecanizată și turnare covoare asfaltice.

De luni, 23 mai, pentru o perioadă de 3 zile, strada Neagoe Basarab, tronsonul cuprins între str. Negoiu și str. Pictor Pop, va fi închisă în intervalul 8.00 - 18.00 pentru executarea lucrărilor de reparații a carosabilului.

Toate aceste informații pot fi consultate pe site-ul dedicat lucrărilor primăriei, https://abc.brasovcity.ro/asfalt.

Lucrările de întreținere și reparații străzi sunt împărțite în două loturi, astfel:

Lotul I, SC Morani Impex:

- Străzile din partea nordică, delimitate de str. Zizinului, Toamnei, M. Kogălniceanu, Iuliu Maniu (sector Hidromecanica - str. Al.I.Cuza), str. Al. I. Cuza, Avram Iancu, str. Stadionului (sector str. Avram Iancu - str. Lungă), Calea Făgăraşului.

În Lotul I se includ toate elementele geometrice ale străzilor Zizinului, Toamnei, M. Kogălniceanu, inclusiv intersecţiile.

Lotul II, asocierea dintre SC Recon SA și SC RS Activ:

- Străzile din partea sudică, delimitate de str. Zizinului, Toamnei, Kogălniceanu, Iuliu Maniu (sector Hidromecanica - Al. I.Cuza), Al. I. Cuza, Avram Iancu, Stadionului (sector Avram Iancu - str. Lungă), Calea Făgăraşului.

În Lotul II se includ toate elementele geometrice ale străzilor: Iuliu Maniu (sector Hidromecanica - str. Al. I. Cuza), str. Al. I. Cuza, Avram Iancu, Stadionului (sector str. Avram Iancu - str. Lungă), Calea Făgărașului, inclusiv intersecțiile.

 

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 27 Ian 2023
Euro   Euro   EUR   4.8922   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4928   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5612   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8793   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2384   Stagnare
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3738   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5013   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   126.1500   Creștere
Anunturi MyTEX

Credeți că Adrian Veștea va candida pentru funcția de primar al Brașovului?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter