myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAȘOV. Patru școli primesc bani pentru reamenajarea terenurilor sportive

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Colegiul Naţional de Informatică „Grigore Moisil”, Colegiul Tehnic de Transporturi Braşov, Şcoala Gimnazială nr. 13 Braşov şi Colegiul Naţional „Áprily Lajos” sunt cele patru unităţi şcolare din Braşov care primesc bani în 2022 pentru reamenajarea terenurilor sportive, în cadrul programului „Sportul pentru toţi”. Au termen de implementare 31 octombrie, iar bani la dispoziţie – aproape 250.000 de lei. Programul „Sportul pentru toţi”, derulat de Fundaţia Comunitară Bucureşti, Fundaţia Comunitară Timişoara şi Fundaţia Comunitară Braşov, împreună cu un magazin de profil, urmăreşte crearea unor condiţii şi contexte mai bune pentru ca toți cetăţenii să poată practica sport din plăcere şi în siguranţă.

Programul se adresează instituțiilor de învățământ și asociațiilor de părinți și vizează proiecte care fac sportul mai ușor de practicat în școlile și liceele din orașul nostru. În cadrul programului sunt oferite - în baza unor proiecte depuse de doritori - finanțări pentru reamenajarea și îmbunătățirea facilităților pentru sport din școlile gimnaziale și liceele din municipiul Brașov. Anul acesta, programul a debutat pe 21 martie, prin publicarea „Apelului de proiecte”. În perioada 10 – 19 mai 2022 – a avut loc procesul de evaluare si jurizare, care a presupus următoarele etape: preselecția proiectelor: analiza eligibilității, evaluarea proiectelor eligibile pe baza grilei de evaluare

Juriul reunește un grup independent de persoane fizice specializate sau experte în domeniile de interes ale Fondului „Sportul pentru toți”, desemnate de către echipa Fundației Comunitare Brașov pentru a realiza procesul de selecție și jurizarea proiectelor finaliste și este compus din : Iulia Ordeanu – reprezentant al finanțatorului ; Marius Cosma – inspector de sport Inspectoratul Școlar Județean Brașov; Daniel Petrule – profesor sport și director Școala Gimnazială Sânpetru; Rareș Dumitrescu – antrenor de scrimă, Ovidiu Holoc – inginer; Nicoleta Chichernea – vicepreședinte Fundația Comunitară Brașov

Iată cine sunt câștigătorii care vor implementa aceste proiecte în perioada 1 iunie – 31 octombrie 2022.

1. Colegiul Național de Informatică „Grigore Moisil” – valoare finanțare: 64.733 lei

Reamenajarea bazei sportive a Colegiului Național de Informatică „Grigore Moisil” – amenajarea unui teren de volei outdoor marcat conform normelor sportive. Acest teren va fi utilizat de cei 709 de elevi ai liceului și de cei 120 de copii și adolescenți ai Clubului de volei BRAVOL. Terenul va avea o suprafață modulară cu dale rezistente la solicitări și factori atmosferici având o garanție acordată de 36 de luni. Totodată pe marginea terenurilor de baschet existente vor fi montate copertine, vor fi făcute achiziții de echipamente sportive, astfel întreaga infrastructură sportivă outdoor a colegiului va trece printr-o transformare vizibilă.

2. Colegiul Tehnic de Transporturi Brașov – valoare finanțare: 79.630 lei

„Sport și performanță”- Reamenajarea sălii de sport de la Colegiul Tehnic de Transporturi Brașov – reamenajarea sălii de sport prin refacerea tencuielii și prin vopsirea pereților, recondiționarea pardoselii și trasarea de marcaje sportive pentru sporturile handbal, baschet, volei și fotbal, respectiv înlocuirea corpurilor de iluminat cu reflectoare cu LED pentru o eficiență energetică mai bună și o rezistență în timp mai ridicată. Astfel se va reînnoi întreaga sală de sport ce va fi utilizată de cei 818 elevi ai colegiului, de cei 92 de copii și adolescenți ai celor 3 cluburi sportive partenere – ASC Transilvania, Clubul Sportiv CSS Făgăraș și Centrul Național de Calificare și Instruire Feroviară, precum și de cei 198 de elevi ai internatului.

3. Școala Gimnazială Nr. 13 Brașov – valoare finanțare: 86.625 lei

Împreună pentru joc și mișcare în siguranță pe terenul nostru! – extinderea spațiului destinat activităților sportive prin amenajarea cu gazon artificial a unui teren multifuncțional unde se pot practica fotbalul, handbalul și voleiul, ce va fi utilizat de cei 866 de elevi ai școlii, respectiv de cei 90 de copii ai celor 2 cluburi sportive partenere ASC Transilvania și CSS Dinamo. Această amenajare va permite practicarea sportului în condiții optime pe o perioad de minim 5 ani.

4. Colegiul Național Áprily Lajos – valoare finanțare: 16.302 lei

Sănătate prin mișcare – reabilitarea sălii mari de sport de 200 mp prin demontarea lambriului degradat, vopsirea pereților și montarea a 10 spaliere pentru a crea un mediu optim în care 660 elevi ai liceului, 400 de elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 6 Iacob Mureșianu vor putea practica sportul cu plăcere și în siguranță. Totodată, sala va fi utilizată și de cei 60 de copii ai Clubului de arte marțiale Carpathian Eagles, respectiv de cei 90 de tineri și adulți ai celor 2 ansambluri de dans Búzavirág și Sirülő.

„A fost o reală plăcere și o satisfacție deosebită experiența jurizării alături de jurații Fondului Sportul pentru toți. Argumentele au fost relevante și valoroase, analiza impactului realizată conștiincios și cu multă implicare, toate acestea pentru beneficiul comunității locale dat fiind că prin aceste intervenții vom schimba în bine contextul în care generații întregi de tineri vor practica sportul în următorii ani. Le mulțumim juraților și instituțiilor care au aplicat cu proiecte! Împreună creștem comunitatea noastră!”, a declarat Laura Popeea, director executiv Fundația Comunitară Brașov, entitatea care asigură logistica acestor proiecte, de la obținerea de fonduri până la organizarea acestor programe.

Începând cu noul an școlar, 4.190 de elevi ai școlilor și cluburilor sportive care practică sport pe infrastructurile respective vor beneficia de condiții mai bune de sport datorită celor patru proiecte.

Programul se află la a doua ediţie în Bucureşti şi Braşov şi la prima ediţie în Timişoara.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 27 Ian 2023
Euro   Euro   EUR   4.8922   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4928   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5612   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8793   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2384   Stagnare
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3738   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5013   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   126.1500   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeți că Adrian Veștea va candida pentru funcția de primar al Brașovului?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter