myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAȘOV. Picii de la Grădinița nr. 26, implicați în acțiuni preventive, cu ocazia zilei dedicate combaterii disparițiilor copiilor (Galerie FOTO)

  • Apreciez !Nu-mi place !+3
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Polițiștii brașoveni au continuat seria evenimentelor din cadrul „Săptămânii Prevenirii Criminalității”, implicându-i astăzi în activități și pe prichindeii de la Grădinița nr. 26 „Junior” din municipiul Brașov, dat fiind faptul că este marcată „Ziua Internațională a Copilului Dispărut și Exploatat Sexual”.

„În cea de-a patra zi a desfășurării evenimentului, respectiv astăzi, 25 mai, în contextul Zilei Internaționale a Copilului Dispărut și Exploatat Sexual, polițiștii efectuează activități preventive privind disparițiile de copii, ce urmăresc conștientizarea minorilor asupra riscurilor la care se expun atunci când pleacă de la domiciliu ori din centrele de ocrotire și informarea părinților sau a tutorilor legali despre menținerea unei relații strânse cu copiii și a unei comunicări eficiente pentru rezolvarea divergențelor și problemelor specifice vârstei lor. Astfel, specialiștii pe linia prevenirii criminalității, alături de copii din cadrul Grădiniței cu Program Prelungit nr. 26 din municipiul Brașov, desfășoară activități prin care se dorește atragerea atenției adulților asupra faptului că sunt responsabili pentru siguranța copiilor, fiind distribuite pliante cu recomandări preventive utile părinților și bunicilor”, a explicat șeful Biroului de Analiză și Prevenirea Criminalității, comisar-șef Mihaela Hermenean.

Așa cum a precizat și prof. Nadia Leț, coordonator al proiectului „Junior Smart”, copiii trebuie învățați de mici cum să se ferească de pericole și cui să ceară ajutor la nevoie.

„Încă din primii ani de viață, copiii au nevoie de o educație temeinică în ceea ce privește securitatea personală, care să le dezvolte intuiția, autocontrolul și responsabilitatea. Indiferent de vârstă, regulile referitoare la securitatea personală trebuie cunoscute și respectate cu consecvență și responsabilitate. Prin această campanie din cadrul proiectului «Juniorul Smart», ne-am dorit să atragem atenția «celor mari» asupra importanței securității personale «a celor mici» în vederea prevenirii, reducerii și chiar a eliminării cauzelor care declanșează situațiile extreme de dispariție a minorilor”, a declarat prof. Nadia Leț.

La rândul său, prof. Ioana Piștea, directorul Grădiniței nr. 26 „Junior” Brașov, a atras atenția asupra importanței implicării părinților în ocrotirea celor mici.

„Această acțiune realizată de întreg colectivul untății noastre împreună cu IPJ Brașov de Ziua Internațională a copiilor dispăruți (25 mai) este menită a aduce în atenția opiniei publice dramele trăite de micuții răpiți, mulți nemaifiind găsiți. Încercând, pe cât posibil, să stopăm acest fenomen, este necesar ca părinții să fie informați cu privire la măsurile ce trebuie luate pentru a-și proteja copiii. Se știe, principalele motive pentru care copiii fug de acasă sunt lipsa supravegherii din partea părinţilor, teama de reacţia părinţilor faţă de situaţia şcolară sau faţă de o greşeală comisă, situaţia financiară precară din familie, dar şi conflictele din familie sau ca urmare a plecării părinţilor la muncă în străinătate”, a relatat prof. Ioana Piștea.

Activități educative și la Biblioteca Județeană

Tot astăzi, la Biblioteca Județeană George Barițiu Brașov – Filiala pentru Copii și Tineret, polițiștii brașoveni, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Brașov și Fundației Micu Bogdan Brașov, cu copii de toate vârstele, va fi exersat spiritul de vigilență. Scopul este de a-i învăța pe copii să depășească situațiile de risc în care se pot afla când sunt singuri acasă, pe stradă, când se deplasează în excursii sau tabere, ori când anturajul din care fac parte este format din persoane care îi îndeamnă la săvârșirea de fapte ce contravin legii.

Recomandări

Printre recomadările transmise copiilor se numără importanța cunoașterii numelui, adresei unde locuiesc, a numărului de telefon al părinților, precum și faptul că este interzisă divulgarea către persoane necunoscute a acestor informații.

Copiii sunt instruiți cu privire la faptul că este foarte important să comunice întotdeauna părinților unde și cu cine se deplasează, să spună unei persoane de încredere dacă se simt speriați sau amenințați, să nu deschidă ușa dacă sunt singuri acasă, să apeleze la un polițist, o vânzătoare sau un adult însoțit de un copil, dacă s-au pierdut și au nevoie de ajutor, să conștientizeze faptul că trebuie să spună NU dacă se simt amenințați și că există întotdeauna cineva care îi poate ajuta.

VEZI ȘI:

Mii de copii sunt dați dispăruți anual, în România, unii rămânând pentru totdeauna pe lista celor căutați...

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate.



 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 26 Mai 2023
Euro   Euro   EUR   4.9575   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6194   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7071   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.1137   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2601   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3885   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5348   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.1600   Creștere
Anunturi MyTEX

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter