myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Județul BRAȘOV are un nou proiect încărcat pe PNRR

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Judeţul Braşov are o nouă cerere de finanţare încărcată în sistemul electronic al Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a anunțat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

Proiectul „Reabilitare Clădire Administrativă cu anexe, relocare secţii spitalizare de zi şi Ambulator din incinta Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie «Dr. I.A. Sbârcea» Brașov” se regăseşte, începând de vineri, 27 mai, pe platforma PNRR, după ce cu o zi înainte a primit aprobarea plenului Consiliului Judeţean Braşov.

Valoarea totală eligibilă este de 366.000 euro fără TVA (respectiv 1.801.708,20 lei fără TVA).

Potrivit proiectului, pereţii exteriori ai imobilului vor fi acoperiţi cu material termoizolant, tâmplăria exterioară va fi înlocuită cu tâmplărie din PVC triplustratificat, urmând să fie montate geamuri termoizolante triple, dotate cu jaluzele şi copertine, pentru reducerea supraîncălzirii pe timp de vară. Tâmplăria va fi modernizată şi în încăperile clădirii - săli de aşteptare, birouri, cabinete medicale şi spaţii adiacente. Instalaţiile interioare de încălzire, apă caldă şi iluminat vor fi refăcute, modernizate şi redimensionate conform necesităţilor, urmând să fie utilizate corpuri de încălzire moderne şi surse de iluminat tip LED cu consum automatizat, pentru reducerea la minimul necesar a timpului de funcţionare.
Intervenţiile propuse pentru creşterea performanţei energetice a clădirii vor determina o reducere a consumului anual de energie finală pentru încălzire de peste 50% faţă de consumul înregistrat în prezent, o reducere a consumului de energie primară totală şi o reducere a emisiilor de dioxid de carbon mai mare de 60%.

Lucrările amintite sunt parte dintr-un obiectiv investiţional mai amplu, în valoare de 9.825.884,71 lei, care vizează refacerea totală şi reorganizarea spaţiilor din cadrul imobilului, obiectiv pe care conducerea Maternităţii Braşov l-a demarat deja cu finanţare asigurată din bugetul judeţean.

„Acesta este cel de-al doilea proiect PNRR pe care îl depunem pe Componenta 5 – Valul renovării, după cel privind clădirea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii, şi pe care sperăm să-l accesăm, astfel încât să putem recupera din fonduri europene o parte din investiţiile pe care le-am planificat la Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr. A.I. Sbârcea”. Avem în pregătire şi alte proiecte de investiţii pentru implementarea cărora dorim să atragem fonduri din PNRR, astfel încât să utilizăm cu eficienţă maximă toate oportunităţile de finanţări nerambursabile”, a declarat președintele CJ.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
0 #1 Raoke Kaka 31-05-2022 07:50
Peticeli.... UNDE SUNT SPITALELE CELE NOI PROMISE DE HOLERA GALBENA??? Ca pe plusericii securici iubitori de doze, leghebetei și restrictii nici nu-i mai punem la socoata.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Ma, 06 Dec 2022
Euro   Euro   EUR   4.9126   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6804   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6911   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9667   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2374   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4338   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5117   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   118.3800   Scădere
Anunturi MyTEX

Sunteți mulțumit(ă) de activitatea RATBV?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter