myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAȘOV. Ai animal de companie?! Ce AMENZI riști dacă nu respecți legea... IPJ Brașov, amplă acțiune de informare

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

În perioada 02 – 27 iunie, Inspectoratul de Poliție Județean Brașov, prin Biroul pentru Protecția Animalelor, în colaborare cu trei asociații de protecție a animalelor, va desfășura o campanie de informare pe raza municipiului Brașov și a localităților Bod, Poiana Mărului, Tărlungeni, Budila, Predeal, Fundata, Vulcan, Prejmer, Sânpetru, Colonia 1 Mai și Holbav din județul Brașov.

La nivelul municipiului Brașov acțiunea se va realiza în colaborare cu Serviciul pentru Gestionarea Câinilor fără Stăpân din cadrul Primăriei Municipiului Brașov.

„Prin acțiunile demarate în acest sens se dorește stoparea înmulțirii necontrolate a câinilor de rasă comună și a pisicilor, prevenirea abandonului câinilor și pisicilor pe domeniul public, promovarea deținerii responsabile a câinilor, precum și promovarea sănătății și bunăstării acestor specii de animale.
Campania de informare va urmări conștientizarea deținătorilor de câini cu privire la necesitatea sterilizării și microcipării, informarea cetățenilor cu privire la prevederile legislației ce reglementează regimul câinilor periculoși sau agresivi și încurajarea sterilizării pisicilor pentru a reduce numărul animalelor fără stăpân.
Cetățenii vor fi informați cu privire la obligația de a steriliza câinii de rasă comună și metișii acestora, precum și cu privire la faptul că nerespectarea acestei prevederi constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 la 10.000 lei, conform art. 8, alin. 4 din Ordonața de Urgență 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, comisar Alina-Maria Ivan.

Microciparea este obligatorie

Proprietarii sau deținătorii de câini, persoane fizice sau juridice, au obligația legală de a identifica exemplarele prin microcipare. Cei care nu respectă legea riscă amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei.

De asemenea, abandonarea și/sau alungarea unui animal a cărui existență depinde de îngrijirea omului constituie contravenție, conform art. 6, lit. f din Legea 205/2004 republicată privind protecția animalelor și se sancționează cu amendă de la 3.000 lei la 12.000 lei.

Nerespectarea obligațiilor deținătorilor de câini agresivi sau periculoși, prevăzute de art. 3, art. 4 și art. 6 din Ordonața de Urgență 55/2002 (republicată) privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi, constituie contravenții și se sancționează cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei, respectiv de la 1.500 lei la 3000 lei.

În conformitate cu prevederile Legii 138/2022 pentru modificarea și completarea Legii 205/2004 privind protecția animalelor, în cazul infracțiunilor de cruzime față de animale au fost majorate limitele speciale ale pedepselor, cu închisoare de la 2 la 7 ani.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Willy
-5 #1 Willy 02-06-2022 13:17
Ati uitat sa mentionati si HCL Nr. 180 din data de 24 martie 2011.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Ma, 06 Iun 2023
Euro   Euro   EUR   4.9615   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6393   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7558   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.1136   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2602   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4573   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5367   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   134.3400   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Este cineva de vină, pentru că ursul, care ulterior a fost eutanasiat, a reușit să intre în parcarea de la AFI?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter