myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Penultimul aviz pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Primăria Brașov a anunțat ieri că proiectul de construire a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase a primit avizul Comisiei de circulație, acesta fiind unul dintre ultimele documente necesare finalizării studiului de fezabilitate pentru această investiție. Municipalitatea mai are de obținut avizul de mediu, pentru care s-a depus documentația, după care proiectantul care realizează acest studiu, SC Know How Design And Construction SRL – Constanța, are termen 30 de zile să livreze Studiul de fezabilitate.

Spitalul va fi situat în Bartolomeu, pe str. Institutului (lângă CATTIA), lângă viitorul spital regional, ca parte a proiectului municipalității de amenajare a „orașului medical” („Medical City”).

Primăria dorește să obțină finanțare nerambursabilă prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României (PNRR), pentru care proiectul este eligibil, în Pilonul V, Componenta V.I. - Sănătate, Investiţia nr. 2 - Investiţii în infrastructura spitalicească publică.

„Unul dintre proiectele care nu existau în urmă cu doi ani de zile și pe care iată că l-am adus într-un stadiu avansat, în timp record, Spitalul de Pneumo și Infecțioase, un proiect care întregește conceptul de Medical City aflat în zona viitorului Spital Regional Brașov. Este un proiect de aproximativ 280 de paturi, care a obținut avizul de circulație și care a ajuns în faza ultimului aviz, cel de mediu, astfel încât suntem aproape gata pentru depunerea acestui proiect pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Vorbim despre un spital nou, un spital modern, un spital cum nu a mai fost amenajat în Brașov în ultimii 30 de ani. Și un spital care vine să ofere o alternativă modernă și civilizată la infrastructura care este compusă la ora actuală din clădiri care depășesc, în anumite cazuri, și 50 de ani vechime. Mă bucur că Brașovul devine relevant și în domeniul sănătății și că administrația brașoveană, împreună cu deliberativul, cu consilierii locali, a făcut posibil acest lucru. Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în dezvoltarea acestui proiect și sper ca, în cel mai scurt timp, să ajungem cu aprobarea indicatorilor tehnico-economici în ședința de Consiliu Local”, a declarat primarul Allen Coliban.

Maximum 324 de paturi

În luna septembrie a anului trecut, Consiliul Local a aprobat studiul de prefezabilitate pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase Brașov. Conform documentului, viitorul spital va avea următoarele specializări: boli infecţioase, pneumologie şi ftiziologie, recuperare, medicină fizică şi balneologie, chirurgie toracică, îngrijiri paliative.

Capacităţile noului spital vor fi formate din zona de spitalizare continuă, spitalizare de zi, zona de îngrijire ambulatorie, dispensarul TBC, zona de servicii de diagnosticare şi tratament, un bloc operator de dimensiuni reduse şi un centru de recuperare, medicină fizică şi balneologie. Spitalul va avea, de asemenea, şi un compartiment pentru primiri urgenţe, cu camere de gardă pentru fiecare dintre specialităţile medicale deservite, cabinet pentru vaccinuri şi spaţii pentru deservirea funcţiei educaţionale (sală conferinţe, săli studiu, camere pentru rezidenţi etc).

Organizarea spaţiilor va fi flexibilă, în aşa fel încât anumite saloane să poată acomoda câte 2 paturi în cazuri excepţionale, în situaţii de necesitate. În mod curent, spitalul va avea un număr total de 279 paturi, putând fi suplimentate până la 324 în cazuri de necesitate. Dintre acestea, 20 de paturi sunt prevăzute în regim de spitalizare de zi şi 15 pentru terapie intensivă. Clădirea va avea șase niveluri, în regim S+P+4E.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
+1 #1 Raoke Kaka 17-06-2022 11:47
Daca nu ai sti ca nu sunt buni de nimic....
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Ma, 06 Dec 2022
Euro   Euro   EUR   4.9126   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6804   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6911   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9667   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2374   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4338   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5117   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   118.3800   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Sunteți mulțumit(ă) de activitatea RATBV?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter