myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAȘOV. Noi semafoare vor fi puse în funcțiune de luni / Printre acestea, cele de pe str. Mihail Kogălniceanu

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

De luni, 20 iunie, vor fi puse în funcțiune încă două sisteme de semaforizare cu buton a unor treceri de pietoni.

Unul dintre ele este situat pe b-dul Valea Cetății, la intersecția cu str. Zmeurei, în zona Școlii Gimnaziale nr. 25, iar cel de al doilea este pe str. Mihail Kogălnicenu, la intersecție cu b-dul Griviței. În cazul celei de a doua intersecții, a fost semaforizată atât trecerea de pietoni care traversează str. Mihail Kogălniceanu, cât și cea care traversează sensul dinspre Griviței, Onix, spre Camera de Comerț și Industrie.

Unul dintre obiectivele noastre, ca municipalitate, este ca Brașovul să fie un oraș sigur, din toate punctele de vedere, inclusiv cel al mobilității. Protejarea pietonilor trebuie să fie unul dintre obiectivele oricărei administrații responsabile. Anul trecut am demarat un program care vizează siguranța la trecerile de pietoni, iar implementarea acestui program s-a dovedit un succes confirmat și de reducerea incidentelor, inclusiv cele grave, care implicau pietonii. Am stabilit, împreună cu poliția rutieră, lista cu trecerile de pietoni care ar trebui semaforizate, pe care o actualizăm permanent, în funcție de condițiile de trafic. Luni vom pune în funcțiune alte două sisteme de semaforizare a trecerilor de pietoni. Unul dintre ele este cel de la trecerea de pietoni de la Școala nr. 25, din Răcădău. Mulți dintre elevii care merg la această școală sunt nevoiți să traverseze strada pe această trecere, iar dimineața, din cauza traficului intens, traversarea reprezenta un pericol pentru ei. Al doilea sistem de semaforizare care va fi pus în funcțiune este cel de la intersecția bulevardelor Mihail Kogălniceanu. Aici rezolvăm două probleme: pe de o parte, pietonii vor putea traversa în siguranță o zonă intens circulată și cu multe benzi, iar pe de altă parte, prin corelarea celor două semafoare (cel de la trecerea de pietoni de pe Mihail Kogălniceanu și cel de la trecerea de pietoni de pe b-dul Griviței, sensul dinspre Onix spre Camera de Comerț, n.n.) se va reduce riscul producerii de accidente între fluxul de mașini care vine dinspre Griviței pe direcția  15 Noiembrie și cel care vine dinspre Kogălniceanu spre centrul orașului. În perioada următoare vom începe lucrările pentru semaforizarea trecerii de pietoni de pe str. Berzei, la intersecție cu Sitarului”, a precizat primarul Allen Coliban.

În cadrul acestui program, primul semafor cu buton este funcțional din luna ianuarie 2021, pe Bulevardul Griviței, la Farmacom, iar începând cu luna aprilie au mai fost puse în funcțiune alte 12, respectiv pe: str. Carpaților; str. Mureșenilor (Piața Sfatului); b-dul Saturn, intersecție cu Aleea Minerva (la blocul Potcoavă); str. 13 Decembrie, intersecție cu str. Pictor Luchian; str. 13 Decembrie, la intersecția cu str. Ioan Popasu; str. Buzești, la intersecție cu Ecaterina Teodoroiu; Calea București, înainte de sensul giratoriu Calea București - Saturn - Poienelor (McDonald’s), pe direcția de mers spre centru; la Colegiul Nicolae Titulescu; pe Calea Feldioarei, intersecție cu str. Baciului; pe str. Crinului, în zona Școlii Gimnaziale nr. 11, pe str. Prunului, în dreptul Școlii Gimnaziale nr. 9, pe str. Lacurilor, intersecție cu str. Nucului, și pe Calea Feldioarei, intersecție cu str. Ecaterina Teodoroiu. Locurile de amplasare au fost stabilite în Comisia de circulație, ținând cont de solicitările poliției rutiere (naționale), pe baza analizei riscului de accidente și a necesarului de fluidizare a traficului.

Iluminare suplimentară pentru 29 de treceri de pietoni

Anul trecut au fost instalate sisteme de iluminat suplimentar pentru 29 de treceri de pietoni. Iluminarea separată a trecerilor de pietoni permite ca pietonii să fie foarte vizibili pentru conducătorii auto care se apropie, prin crearea unui contrast puternic între trecere și suprafața carosabilului, a unui „tunel” de lumină.

Acesta este obținut prin utilizarea unei distribuții optice asimetrice, care oferă un nivel ridicat al iluminării verticale a pietonului, pentru a fi văzut de conducătorul auto. De asemenea, trecerea de pietoni beneficiază de un nivel ridicat al iluminării orizontale, care o face vizibilă de la mare distanță. Lumina albă, alături de o distribuție luminoasă asimetrică precisă, furnizează o soluție foarte eficientă pentru iluminatul trecerilor de pietoni. În acest mod se obține un contrast pozitiv pe fiecare bandă de circulație, determinând observarea în timp util a pietonilor antrenați în traversarea străzii. Totodată, stâlpii utilizați pentru semnalizarea trecerilor sunt vopsiți galben/negru, diferit de restul stâlpilor de iluminat din Brașov.

În prezent, în municipiul Brașov sunt 34 de treceri de pietoni semaforizate cu buton, 12 treceri cu semaforizare corelată, de tip „undă verde“ (cum sunt cele două din dreptul Tribunalului, de pe Strada 15 Noiembrie, Bd. Iuliu Maniu sau, mai nou, cele de pe 15 Noiembrie și Calea București, înainte de sensul giratoriu de la ,,Trei alimentare”, care anterior au fost cu buton), și alte 52 de treceri de pietoni iluminate suplimentar. 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 27 Ian 2023
Euro   Euro   EUR   4.8922   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4928   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5612   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8793   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2384   Stagnare
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3738   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5013   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   126.1500   Creștere
Anunturi MyTEX

Credeți că Adrian Veștea va candida pentru funcția de primar al Brașovului?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter