myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV Heroes. Se caută eroi pentru cauzele comunității

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Luni, 20 iunie, în cadrul unei conferințe de presă, organizatorii Brașov Heroes au anunțat startul celei de a IX-a ediții, un eveniment în care membrii comunității brașovene îi ajută pe cei mai puțin norocoși dintre ei, fie prin donații, fie alergând, în data de 4 septembrie, în cursa cu obstacole, pentru a susține una dintre cele 10 cauze.

Brașov Heroes este cursa cu obstacole a comunității care transformă alergătorii în donatori ai proiectelor relevante din domeniile social, educație și protecția animalelor, un eveniment organizat de Fundația Comunitară, având ca partener Primăria Municipiului Brașov.

,,Este foarte important pentru orice comunitate să adune rândurile și să se implice, mai ales când vorbim despre cauze umanitare, despre cauze sociale, despre cauze de mediu, și Brașov Heroes, ajuns la ediția a IX-a, este un exemplu de bune practici în acest domeniu. Apelul meu către întreaga comunitate este ca, în următoarele trei luni de zile, să donăm, să ne antrenăm pentru cursa cu obstacole – care va avea loc în 4 septembrie, la Lacul Noua, pe traseul tradițional – și să fim parte din acest demers, un demers care ne adună, ne coagulează și ne face să-i ajutăm pe cei mai defavorizați dintre noi, într-o cursă a comunității”, a declarat primarul Allen Coliban.

Ca și în anii trecuți, Brașov Heroes va consta într-o campanie de fundraising (strângere de fonduri( desfășurată în următoarele trei luni și va culmina cu un eveniment sportiv-filantropic, realizat în cadrul unei curse cu obstacole, în zona Lacului Noua, pe 4 septembrie 2022.

Organizatorii le propun brașovenilor o ediție cu noutăți și surprize, la care sunt așteptați peste 2.700 de participanți: alergători, donatori și susținători. Până pe 17 iulie 2022, brașovenii plătesc taxa de alergător la un preț redus.

,,Sunt două elemente de noutate. Avem Brașov Heroes Week: în săptămâna 28 august – 4 septembrie, orice persoană, de oriunde din lume, își poate face propria cursă și astfel să susțină cauza pe care a ales să o susțină cu 90% din taxa pe care o achită pe site. Invităm fiecare persoană care nu este în Brașov, dar dorește să fie un erou de Brașov, să intre pe site, pe brasovheroes.ro, și să se înscrie la Brașov Heroes Week. Iar a doua noutate este faptul că orice alergător poate accepta provocarea să devină alergător-ambasador. Asta înseamnă că până pe 19 august duce povestea cauzei pe care o susține mai departe, strânge donații și, dacă reușește să strângă 500 de lei, îl declarăm alergător ambasador și va primi un număr auriu în cursă, astfel încât să fie cunoscut, recunoscut și să-l celebrăm. Ne așteptăm să avem 1.300 de alergători la cursa din 4 septembrie de la Lacul Noua și 1.400 de donatori, deci să creștem cu încă 700 de eroi de Brașov anul acesta față de anul trecut. Ne dorim să activăm și mai puternic comunitatea, spre binele tuturor, și, bineînțeles, să trăim și o experiență foarte plăcută în cursa cu obstacole din pădurea de la Noua”, a explicat Laura Popeea, director executiv Fundația Comunitară Brașov.

Opt ediții adunate

În cele 8 ediţii Braşov Heroes organizate până acum, s-au strâns fonduri şi s-au acordat finanţări pentru proiecte locale din ariile: social, educaţie, cultură și mediu.

,,Brașov Heroes are un istoric de opt ediții și o primă ediție pilot, care ne-a ajutat de fapt să înființăm Fundația Comunitară. În aceste ediții fundația a finanțat 89 de proiecte cu sume peste 800 de mii de lei. Am avut în acești ani peste 7.000 de alergători și peste 3.500 de donatori alături de peste 80 de companii care s-au implicat și au ajutat proiectul. Brașov Heroes s-a poziționat, zicem noi, deja ca un brand în comunitatea locală. Are o siglă pe care sper că un număr cât mai mare de brașoveni o cunosc, astfel că ne-am gândit să încorporăm, într-un element simbol al evenimentului, elemente simbol ale orașului și ale Fundației Comunitare Brașov. Acesta este tricoul oficial al Brașov Heroes. Este un tricou de care suntem tare mândri, un design care încorporează Piața Sfatului, punctele interconectate sunt pentru noi un simbol al comunității și al oamenilor care se implică și care aleg să facă fapte bune pentru cei din jurul lor, avem sigla Brașov Heroes, avem sigla Fundației Comunitare, care și ea are elementele Brașovului încorporate. Ne dorim ca un număr cât mai mare de alergători să își dorească să scrie pe ei «Erou de Brașov»”, a precizat Oana Sava, președinte board Fundația Comunitară Brașov.

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 05 Aug 2022
Euro   Euro   EUR   4.9264   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.8175   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8439   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0450   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2503   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7386   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5188   Stagnare
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   124.8100   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că în iarna care vine vom avea probleme în aprovizionarea cu gaze şi energie electrică?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter