myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Primăria Râșnov vrea să preia parcul din zona gării / Alte solicitări către CFR

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Reprezentanții Primăriei Râșnov vor să preia parcul din zona gării din localitate, pentru a-l putea curăța și pune în valoare.

Astăzi au avut loc discuții privind problema parcului și nu numai.

Astăzi a avut loc o întâlnire între reprezentanții Primăriei Orașului Râșnov, ai Sucursalei RCF Brașov și ai gestionarului tronsonului de cale ferată Bartolomeu – Zărnești pentru a discuta și a găsi soluții la problemele identificate și aduse la cunoștință  de-a lungul timpului", au precizat reprezentanții Primăriei Râșnov.

Iată subiectele tratate:

1. Parcul din zona gării. Se dorește să se realizeze lucrări de defrișare, degajare, igienizare și curățare a zonei, respectiv amenajarea parcului pentru publicul călător, turiști și cetățenii orașului. Primăria solicită identificarea unei soluții legale în vederea preluării suprafeței în scopul efectuării acestor lucrări.

2. În halta de la Romacril se află mai mulți arbori care sunt în pericol de a cădea în drumul național DN73A și pe calea ferată, în caz de rupere. De asemenea în acești arbori și-au făcut cuiburi mai multe păsări care deranjează locuitorii din zonă.  Pentru eliminarea pericolului este necesară marcarea și punerea în valoare, in vederea doborârii arborilor cu eliberarea amplasamentului. În acest scop Sucursala CF Brașov va prezenta către Ocolul Silvic Râșnov documentele de proprietate a terenului și solicitarea de marcare și punerea în valoare.

3. Trecerea la nivel cu calea ferată, intersecție cu strada Câmpului este asigurată cu indicatoare rutiere. La această trecere la nivel, pentru asigurarea fluenței traficului rutier, scurtarea timpilor de așteptare a vehiculelor rutiere și pentru creșterea siguranței feroviare și rutiere în zonă, primăria a solicitat montarea unei instalații automate de semnalizare.

4. Trecerea la nivel cu calea ferată, ce deservește Parcul Industrial ( DEXION ) situat pe partea dreaptă a căii ferate este asigurată cu bariera mecanică acționată manual. La această trecere la nivel,  pentru asigurarea fluenței traficului rutier, scurtarea timpilor de așteptare a vehiculelor rutiere la barieră și pentru creșterea siguranței feroviare și rutiere în zonă, primăria dorește montarea unei instalații automate de semnalizare.

5. Trecerea la nivel cu calea ferată, intersecție cu strada Gării ( zona Penny), situată în stația Râșnov este amenajată cu dale de beton armat peste trei linii CF și asigurată cu sistem de semnalizare automată. La această trecere la nivel, pentru asigurarea fluenței traficului rutier și pentru creșterea siguranței feroviare și rutiere în zonă, primăria a solicitat amenajarea carosabilului cu dale elastice, din cauciuc.

„În ceea ce privește trecerea la nivel cu calea ferată de la intrarea în Râșnov, dinspre Cristian, primăria a transmis o solicitare de remediere a problemei către DRDP Brașov. Direcția de Drumuri este cea care administrează drumul național care este cuprins într-un proiect de modernizare. Refacerea trecerii la nivel cu calea ferată este inclusă în acest proiect", se menționează în comunicatul Primăriei.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
PERSPECTIVE PERSONALMANAGEMENT

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 05 Aug 2022
Euro   Euro   EUR   4.9264   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.8175   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8439   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0450   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2503   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7386   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5188   Stagnare
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   124.8100   Creștere
Anunturi MyTEX

Credeţi că în iarna care vine vom avea probleme în aprovizionarea cu gaze şi energie electrică?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter