myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Omagiu la mormântul celui ce pregătise „o reţea de alianţe ca războiul să devină imposibil”

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Zeci de tineri diplomați din toată lumea s-au reunit, și anul acesta, la cursurile internaționale organizate de Ministerul Afacerilor Externe, desfăşurate în memoria lui Nicolae Titulescu, la Braşov, locul în care fostul preşedinte al Societăţii Naţiunilor (actuala ONU) a dorit să-i fie repatriate rămăşiţele pământeşti.
Înainte de începerea cursurilor, tinerii s-au adunat pentru o ceremonie la mormântul marelui diplomat, aflat în currtea Bisericii Sf. Nicolae din Șcheii Brașovului. La eveniment a fost prezent secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Externe, Andrei Novac, alături de prefectul Mihai Cătălin Văsii, vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Constantin Todorică Șerban, și primarul municipiului Brașov, Allen Coliban.

Nicolae Titulescu a fost, în primul rând, un promotor al păcii și al egalității de șanse între statele Europei și între statele lumii. Și momentul pe care îl trăim astăzi este cu atât mai important, cu cât ne dăm seama de importanța combaterii genului de agresiuni pe care Rusia le întreprinde, în continuare, asupra Ucrainei. Astfel de manifestări trebuie estompate doar prin tratative de pace, doar prin discuții”, a subliniat secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe, Andrei Novac. Andrei Novac afrimând că ideile şi principiile lui Nicolae Titulescu guvernează şi acum politica Vestului în gestionarea crizelor internaționale, cum este cea din Ucraina.

Lucru subliniat și de prefectul Cătălin Văsii, care l-a citat pe Nicolae Ttiulescu în alocuțiunea sa: „Întreagă politică externă pe care am urmat... n-a avut decât acest ţel: nu de a pregăti războiul, ci de a pregăti o reţea de alianţe de aşa fel încât războiul să devină imposibil”.

Nicolae Titulescu, considerat cel mai mare diplomat român, a fost ministru al justiţiei, al finanţelor, ministru de externe, ambasador în Anglia şi Franţa. Titulescu a obţinut una dintre cele mai importante poziţii pe care le-a ocupat un român într-o organizaţie internaţională, fiind de două ori preşedinte al Societăţii (Ligii) Naţiunilor, (1930 și 1931) precursoarea Organizației Națiunilor Unite (ONU), iar în anul 1935 a fost propus pentru Premiul Nobel pentru pace.

Pe plan intern, şi-a onorat crezul „Partidul meu e România”, indiferent de orientarea politică a guvernului din care făcea parte. Pe plan extern a apărat egalitatea dintre statele mari şi cele mici, pacea şi respectarea suveranităţii.

La cea de-a XXVII-a ediție a Cursurilor Internaționale „Nicolae Titulescu” pentru tineri diplomați, care se desfășoară în perioada 25 iunie – 2 iulie 2022 în Poiana Braşov., participă 29 de diplomați din România și din străinătate (Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Danemarca, Estonia, Georgia, Italia, San Marino, Lituania, Macedonia de Nord, Marea Britanie, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, Portugalia, Turcia, Ungaria), precum și din cadrul Serviciului European de Acțiune Externă.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 05 Aug 2022
Euro   Euro   EUR   4.9264   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.8175   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8439   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0450   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2503   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7386   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5188   Stagnare
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   124.8100   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că în iarna care vine vom avea probleme în aprovizionarea cu gaze şi energie electrică?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter