myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAȘOV. Sala Polivalentă va avea peste 11.000 de locuri. Când trebuie să fie gata (VIDEO)

  • Apreciez !Nu-mi place !-2
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

BRAȘOV. Primarul Coliban vrea și un stadion nou, cu bani de la Guvern. Ce i-a spus ministrul Dezvoltării

O asociere de firme din Bistrița, Cluj și Brașov va construi Sala Polivalentă din Brașov. Directorul general al Companiei Naționale de Investiții (CNI), Manuela-Irina Pătrășcoiu, și liderul asocierii, Petrică Farcaș, administrator M.I.S. Grup, au semnat la Brașov contractul de lucrări. Valoarea investiției este de 356,7 milioane de lei, din care cea mai mare parte este acoperită de CNI. Primăria va suporta 3,5% din cheltuieli.

În cadrul vizitei de lucru (detalii: BRAȘOV. Vizită ministerială cu agenda plină. Contractul pentru Polivalentă va fi semnat azi) pe care o efectuează astăzi la Brașov, ministrul Dezvoltării, Cseke Atilla, s-a întâlnit cu primarul Allen Coliban pentru a discuta despre proiectele comune ale Municipalității și CNI aflate în derulare sau pe care Municipalitatea intenționează să le deruleze cu sprijinul ministerului (VIDEO).
În prezența celor doi, directorul general al CNI, Manuela-Irina Pătrășcoiu, a semnat contractul de construire a Sălii Polivalente din Brașov cu administratorul M.I.S. Grup, Petrică Farcaș, liderul asocierii care a câștigat licitația.
Alături de MIS Grup Bistrița, din asocierea câștigătoare fac parte Electrogrup, Cluj, Energosteel ART SRL, Brașov împreună cu Yenigun Insaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi din Turcia – terț, având ca și subcontractanți: Terratest Geotehnic SA, Loyal Center SRL, Eco Garden Construct SRL; Roland Survey; Saiatest; Generalsting; Dianova Instal; Abcony Serv; Elron Energy CO, KONE Ascensorul SA. Valoarea contractului este de 356,7 milioane de lei.

Conform proiectului tehnic, sala polivalentă va avea o capacitate de 10.059 de locuri, în condițiile unei utilizări flexibile, și este destinată competițiilor sportive, concertelor, conferințelor, congreselor, activităților culturale, cu respectarea normelor în domeniu, care să permită omologarea ei la standarde naționale și internaționale și care să asigure organizarea unei mari varietăți de competiții sportive.

„E un vis al braşovenilor. Din acest moment există 36 de luni, ca durată de execuţie a lucrărilor, în care această investiţie trebuie realizată”, a precizat ministrul.

Detalii despre proiect

În cadrul Sălii Polivalente se va realiza și o sală de încălzire, care este de asemenea dotată cu tribune pentru public cu o capacitate de 1.152 locuri, rezultând un număr total de 11.211 locuri.

Construcția sălii polivalente va permite desfășurarea următoarelor activități:
- sporturi (arena principală și spații anexe): tenis de câmp, tenis de masă, baschet, handbal, fotbal în sală, badminton, volei, floorball (hochei pe podea), box, atletism ușor (în sală), gimnastică, tir sportiv, haltere, scrimă, karate, judo, aikido și alte sporturi posibile datorită modularităţii şi mobilităţii suprafeţei de joc şi a spaţiilor anexe. Terenul de sport va avea un sistem de pardoseală din parchet, demontabil, multisport, agrementata FIBA - pentru practicarea sporturilor internaționale. Pentru competițiile de handbal, peste pardoseala din parchet se va instala o pardoseală demontabilă din PVC.
- evenimente culturale: concerte de scenă, dans sportiv, competiții internaționale de dans, congrese, simpozioane, vernisaje, adunări religioase etc

Construcţia va fi organizată funcțional pe patru niveluri:
Subsolul (cota -5.70m) este nivelul unde se realizează accesul în incinta de joc a sălii de sport, a sălii de încălzire și la anexele sportivilor (vestiare, sala de antrenament). La același nivel sunt căile de acces la zonele VIP, presă și administrație, conectate cu parcările special rezervate și separate de căile de acces ale publicului. Sub gradene sunt plasate cabine pentru artiști. Adițional, se găsesc spații tehnice, de depozitare, adăpost de protecție civilă, depozite deșeuri și de aprovizionare pentru serviciile publice.
Parterul este nivelul unde se realizează accesul publicului în clădire, cu spații comerciale de închiriat și servicii de bar, acces la grupuri sanitare și distribuția pe verticală a spectatorilor pe cele 8 grupe de scări, până la etajul 1.
Mezaninul (cota +3.62) este dedicat publicului, având spații pentru grupuri sanitare și două zone cu logii pentru acces în exterior, iar la cota +3.30 se află patru săli de conferințe, două de 129 locuri și două de 60 locuri, având ca spații anexă baruri, garderobe și grupuri sanitare. În zona sudică se regăsesc spații tehnice și o zonă de bucătărie care deservește restaurantul de la etajul următor.
Etajul 1 (cota +7.24m) este alocat atât publicului, cât și persoanelor VIP și presei, acestea din urmă beneficind de o zonă cu acces separat, care este deservită de bar, restaurant și terasă adiacentă unei zone înierbate, necirculabile, aflată peste sala secundară. Atașată zonei de alimentație se află zona de bucătărie, spații de depozitare și spații tehnice.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
0 #1 Raoke Kaka 04-07-2022 20:37
Dar de ce n-o vrea, prapaditul, sa faca niscavai curatenie? Ca nici atat nu a fost in stare.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 27 Ian 2023
Euro   Euro   EUR   4.8922   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4928   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5612   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8793   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2384   Stagnare
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3738   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5013   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   126.1500   Creștere
Anunturi MyTEX

Credeți că Adrian Veștea va candida pentru funcția de primar al Brașovului?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter