myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Înscrie-te la un curs de public speaking și pregătește-te de... aplauze la scenă deschisă!

  • Apreciez !Nu-mi place !-3
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Capacitatea de a vorbi în public este una dintre cele mai importante calități ale unui lider, indiferent de domeniul în care dorește să facă performanță. Dacă reușești să ții un discurs bun în fața unei asistențe numeroase, efectele benefice vor fi multiple atât pentru tine, cât și pentru cei care te ascultă. 

Încă din cele mai vechi timpuri, omenirea a apreciat oamenii capabili să își mobilizeze și impresioneze semenii cu ajutorul cuvintelor. Marele filosof grec Platon spunea că „retorica este arta cuceririi sufletului prin discurs”, arătând clar că un retor bun se adresează părților celor mai profunde ale ființei ascultătorilor.

Cicero, un mare orator din lumea antică, spunea la rândul său că „elocința este lumina care face să strălucească inteligența“. Cu alte cuvinte, calitățile tale vor deveni evidente pentru toată lumea doar dacă știi cum să le scoți în evidență cu ajutorul unor vorbe iscusit alese.

Cunoscând toate aceste lucruri, echipa Brightway®, formată din experți de înalt nivel în dezvoltare profesională și profesională, organizează un curs public speaking adresat tuturor celor care doresc sau – prin natura funcției ocupate – trebuie să susțină discursuri publice ori în fața unui număr mare de colegi. Astfel, vor avea ocazia să învețe cum să construiască modalități interesante de susținere a prezentărilor sau să transmită un mesaj de impact. 

Beneficiile oferite de participarea la un curs de public speaking

Îmbunătățirea capacității de a vorbi în public aduce avantaje nu numai pentru fiecare participant individual, ci și pentru companiile și organizațiile în cadrul cărora aceștia își desfășoară activitatea. 

Iată, mai întâi, care sunt principalele beneficii obținute în mod individual, de fiecare profesionist care alege să urmeze un curs public speaking:

• învață cum să își structureze un discurs. Sunt analizate discursuri memorabile și primește o structură care îi permite să își construiască prezentarea în funcție de scop, de audiență și de nevoile acesteia;

• reușește să gestioneze cu succes stresul și eventualele blocaje. În cadrul unui curs de public speaking, devine conștient de propriile mecanisme de auto-sabotaj și, odată identificate, știe ce tehnici și instrumente poate folosi pentru a le gestiona;

• deprinde o serie de abilități-cheie care îi vor permite să se conecteze cu publicul, să interacționeze cu ascultătorii și să obțină feedback de calitate. 

În plus, participarea la un curs de public speaking aduce beneficii însemnate și la nivel de companie sau organizație, după cum urmează:

• creșterea calității în ședințele interne. Participanții știu cum să structureze o prezentare și să creeze interacțiune, fapt care îmbunătățește în mod semnificativ comunicarea, reduce neînțelegerile și economisește timp prețios;

• membrii echipei învață să își argumenteze intențiile și deciziile, ceea ce duce la o fluidizare a proceselor decizionale;

• participanții devin capabili să transmită viziunea companiei și informații esențiale inclusiv către persoanele care se alătură echipei pe parcurs, ceea ce îmbunătățește procesul de integrare a fiecărui nou-venit.

• prin creșterea calității prezentărilor susținute de participanți către partenerii de business, organizația își îmbunătățește imaginea pe piața în care își desfășoară activitatea. 

În încheiere, se cuvine amintit din nou Cicero, maestrul antic al folosirii cuvintelor. El spunea că „retorica este forţa de a convinge, iar datoria retorului este să vorbească în aşa fel încât să convingă“. Exact acest lucru îl vei învăța la un curs public speaking!

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
+4 #1 Raoke Kaka 06-07-2022 13:50
Bai, ziaricilor de la mytex, in ce dictionare apare ”speaking”-ul asta?
In ala cu ”expresii romgleze”, ala atat de drag voua? Ca doar aia care nu se descurca nici in romana si nici in engleza il folosesc pe post de ”biblie”. Sa para si ei ”scoliti”....

PS Si puneti, naibii, acel ”P” de rigoare la inceputul sau sfarsitul titlului.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 12 Aug 2022
Euro   Euro   EUR   4.8909   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.7450   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7696   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0380   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2455   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7206   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5007   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   124.3800   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Consideraţi că şi primarul Coliban este vinovat de mirosurile din oraş?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter