Jucătorii sunt disperați la FC BrașovMiercuri, 05 Octombrie 2022 Jucătorii sunt disperați la FC Brașov.
Pe lângă faptul că sunt într-o situație delicată în clasament, locul 14, cu 9...
Averea primarului BrașovuluiMarți, 04 Octombrie 2022 Averea primarului Brașovului.
Averile declarate de aleșii în funcții publice au fost întotdeauna subiect de discuție,...
Brașovul caută investitori la MünchenMiercuri, 05 Octombrie 2022 Brașovul caută investitori la München.
Orașul nostru va avea propriul stand, situat lângă cel al României. Va prezenta...
O studentă din BRAȘOV e MISS SUPERTALENT!Marți, 04 Octombrie 2022
„Felicitări, România. Alexandra Stroe este învingătoarea concursului Miss SuperTalent of the World, ediția a 14-a”,...
Aurică Geneti, unul dintre participanții la Revolta Anticomunistă de la Brașov din 15 Noiembrie 1987, are nevoie de ajutor. În urmă cu câteva zile, soția dânsului, doamna Rodica Geneti, în vârstă de 69 de ani, fost operată de cancer peritoneal și ovarian și are nevoie de transfuzii de sânge cu grupa A2 RH negativ. Toți cei care au această grupă de sânge și pot să doneze sunt rugați să o facă la Spitalul Sfântul Constantin din Brașov, unde trebuie să precizeze numele pacientei internată acolo, Geneti Rodica.
„Fiecare ajutor contează! Suntem cu toții astăzi alături de familia Geneti și vom face tot ce putem pentru a-i ajuta să depășească cu bine această perioadă dificilă. Soția prietenului nostru Aurică Geneti trece prin momente de cumpănă și, de aceea, îi rugăm pe toți cei care pot dona sânge să întindă o mână de ajutor. Eroismul înseamnă în primul rând solidaritate!”, a spus Dănuț Iacob, vicepreședintele Asociației 15 Noiembrie 1987 Brașov.
Născut la 31 decembrie 1963, Aurică Geneti s-a mutat în Brașov în 1980 și avea 24 de ani în 1987. Lucra din 1983 ca lăcătuș mecanic la Uzina de Autocamioane Braşov sau Steagul Roșu, cum era cunoscută de toată lumea. În ziua de duminică, în dimineaţa „Revoltei șubelor albastre”, s-a dus la muncă şi a încasat salariul cu 1.000 de lei mai puţin decât i se cuvenea. S-a alăturat colegilor lui din tura de noapte, care opriseră lucrul, şi a decis să meargă împreună la conducerea uzinei, pentru explicaţii.
„Am mers pe fiecare secţie. La 610 am găsit un inginer care stătea în faţa uşii sub nişte perdele de cauciuc. Ne-a zis de «articolul 400», că n-avem voie să intrăm acolo. L-am împins, i-a căzut casca din cap şi am purtat-o eu. De atunci am devenit «Omul cu cască albă». Pe urmă am aflat că inginerul se numea Valentini, ulterior mi-a fost director la Secția 660. Pe «Omul cu cască albă» îl căutau peste tot”, a mărturisit Aurică Geneti.
Domnul Geneti a făcut parte din grupul muncitorilor arestați care, inițial, au fost condamnați la moarte. Însă, la presiunea opiniei publice internaționale, regimul comunist aflat la putere a revenit asupra deciziei. Iar eroul nostru s-a numărat printre cei 61 de novembriști deportați cu locul de muncă în alte localități. A fost primul la judecată, fiind condamnat la trei de închisoare cu suspendare și deportat la Focșani, la Canal.