myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAȘOV. Șoferii vor scăpa de aglomerația de pe 13 Decembrie. Drum cu patru benzi și pasaj subteran spre Sânpetru

  • Apreciez !Nu-mi place !+2
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Brașovenii vor scăpa de aglomerația de pe 13 Decembrie. Guvernul a aprobat cofinanțarea modernizării străzii Narciselor, rută alternativă pentru legătura dintre Brașov și Sânpetru, care va avea patru benzi și un pasaj subteran.  Valoarea finanțării alocate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” este de 43 de milioane de lei, fiind prima obținută de Brașov prin acest program guvernamental.

La sfârșitul săptămânii trecute, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a făcut publică lista obiectivelor de investiții finanțate de minister prin Programul național de investiții „Anghel Saligny” pentru încă șase județe, printre care și Brașovul. Obiectivul de investiții din municipiul Brașov pentru care Guvernul alocă fonduri prin acest program este „Modernizare străzi - strada Narciselor, Brașov, Jud. Brașov”, valoarea finanțării de la bugetul de stat fiind de 43 de milioane de lei.
Vineri am primit de la Ministerul Dezvoltării o veste bună pentru brașoveni: proiectul nostru de modernizare a străzii Narciselor a primit finanțare prin programul de investiții «Anghel Saligny». Amenajarea acestei artere de circulație la 4 benzi și conectarea ei cu comuna Sânpetru, printr-un pasaj subteran, va asigura dezvoltarea zonei din spatele RATBV și o mai bună conexiune cu această comună, ceea ce ar descongestiona traficul de pe str. 13 Decembrie. Valoarea alocată prin acest program este de 43 de milioane de lei. Diferența până la valoarea de 115 milioane de lei, ce include și exproprierile, va trebui să o acoperim noi și comuna Sânpetru, conform parteneriatului aprobat anul trecut, în noiembrie. Este un proiect important pentru dezvoltarea orașului în zona de est, dar și pentru locuitorii din cartierul Tractorul, care, în fiecare zi, se confruntă cu traficul dinspre Sânpetru spre oraș sau invers. În perioada următoare vom pregăti documentația pentru licitația în vederea proiectării și realizării lucrărilor”, a precizat primarul Allen Coliban. 
Investiția pentru modernizarea străzii Narciselor face parte din planul de dezvoltare al municipiului Brașov și din cel al comunei Sânpetru, scopul fiind asigurarea continuității transporturilor, fluidizarea circulației pentru toate tipurile de vehicule, reducerea poluării urbane și creșterea eficienței activităților economice din zona cuprinsă între str. Hărmanului – ocolitoare – str. 13 Decembrie.

Detaliile proiectului

Proiectul își propune modernizarea și asfaltarea străzii prin execuția unei îmbrăcăminți rutiere moderne pe întreaga lungime a traseului de aproximativ 2.830 m; lărgirea la 4 benzi de circulație a carosabilului; asigurarea de trotuare suficient de late care să permită circulația pietonilor și a cicliștilor; construcția unui pasaj subteran care să traverseze varianta de ocolire Brașov, astfel încât să se realizeze din nou continuitatea străzii Narciselor.

Lungimea totală a traseului proiectat al străzii Narciselor este de circa 2.828 m. Lățimea proiectată a străzii Narciselor este de 20 m și cuprinde:
- două sensuri de circulație (2 x 7m) a câte două benzi de circulație fiecare. Între cele două sensuri de circulație nu vor exista separatoare de sens; Â- zonă verde - la marginea carosabilului, pe ambele părți, se va realiza un spațiu peisagistic de tip zonă verde cu lățimea de 1.0 m, cu gazon, arbuști, copaci cu trunchi subțire. Acest spațiu va servi și pentru instalarea indicatoarelor de circulație și instalarea stâlpilor pentru iluminatul stradal. Zona verde va servi și ca spațiu de protecție a pietonilor/cicliștilor de pe trotuarul adiacent; 
- trotuare - dincolo de zona verde, la marginea platformei drumului, vor fi trotuare cu lățimea de 2.0 m de fiecare parte a străzii; 
În vederea restabilirii legăturii dintre Brașov și Sânpetru pe această stradă, proiectul propune traversarea ocolitoarei Brașov pe dedesubt, prin intermediul unui pasaj subteran cu lungimea de 101.30 m. Elemente constructive pasaj subteran: lungime suprastructură: 101,3 metri; deschidere de calcul: 21,1 metri; lățime suprastructură: 21,9 metri; parte carosabilă: 14 metri; spațiu peisagistic: 2x1 metru; rrotuare: 2x2 metri; ungime rampe: 290,35 metri (spre Brașov) + 188.85 metri (spre Sânpetru).

Doar parțial asfaltată și cu o singură bandă

Investiția se desfășoară parțial (1,43 km) pe teritoriul administrativ al Municipiului Brașov, parțial pe teritoriul administrativ al Comunei Sânpetru (1,4 km).
Strada care face obiectul lucrărilor de modernizare propuse este amplasată în partea de NE a municipiului Brașov, iar prelungirea acesteia se află pe teritoriul administrativ al comunei Sânpetru. Din punct de vedere funcțional, Strada Narciselor este în prezent o stradă urbană de categoria III, cu o bandă de circulație pe sens, care face legătura între DN11 și DJ103 și traversează o zonă parțial locuită. Traseul de circa 2.830 m al străzii cuprinde o porțiune asfaltată, cu lățimea variabilă cuprinsă între 5,75 m și 6,50 mm, și o porțiune neasfaltată, cu lățime mai redusă, variind între 4,80 m și 6,80 m.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Willy
0 #1 Willy 12-07-2022 10:04
La "Trei alimentari" nimic?
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Ma, 06 Iun 2023
Euro   Euro   EUR   4.9615   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6393   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7558   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.1136   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2602   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4573   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5367   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   134.3400   Creștere
Anunturi MyTEX

Este cineva de vină, pentru că ursul, care ulterior a fost eutanasiat, a reușit să intre în parcarea de la AFI?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter