myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Cetatea Râșnov a rămas fără constructor, după scumpiri. I s-au oferit 50%, vrea 55,8

  • Apreciez !Nu-mi place !-2
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Proiectul de reabilitare a Cetăţii Râşnov a fost stopat după ce Primăria Râşnov şi Asocierea SC Romconstruct Group SRL (lider) – SC Concas SA – SC Crindesign Proiect SRL au decis, de comun acord, să rezilieze contractul, prin act adiţional, ca urmare a scumpirilor. Este vorba despre Contractul privind servicii de proiectare tehnică, execuție lucrări și asistență tehnică pe parcursul derulării lucrării în cadrul proiectului „Restaurarea, conservarea și valorificarea durabilă a Cetății Râșnov (Incinta de Vest) și crearea infrastructurii conexe”.

Motivația acestui demers este faptul că executantul a solicitat modificarea contractului, în sensul ajustării prețului cu un procentaj de 55,8% din prețul inițial al contractului, nefiind de acord cu plafonarea acestei ajustări la 50%”, au explicat reprezentanții Primăriei Râșnov.

Aceștia spun că Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 64/09.05.2022, privind ajustarea preţurilor şi valorilor devizelor generale în cadrul proiectelor finanţate din fonduri europene nerambursabile, prevede, la articolul 3, alin. 8, că „ajustările de preţ prevăzute la alin. (4) şi (5) vor fi suportate din capitolul 5.3 Cheltuieli diverse şi neprevăzute din devizul general reglementat de Hotărârea Guvernului nr. 907/2016, cu modificările şi completările ulterioare, şi după epuizarea acestor sume, din economiile contractului de finanţare, fără a depăşi 50% din preţul iniţial al contractului de achiziţie”.

Acelaşi act normativ prevede, la art. 7, alin. 4, că, „în măsura în care reechilibrarea contractuală nu este posibilă, părţile pot înceta contractul de comun acord, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a acestei ordonanţe de urgenţă”. De asemenea, conform art. 7 alin. 5 şi alin. 6 din aceeaşi ordonanţă „încetarea anticipată a contractului în condiţiile prevăzute la alin. (4) nu reprezintă o încălcare a obligaţiilor ce reveneau părţilor în cadrul contractului/acordului-cadru de achiziţie publică/sectorial, nu poate duce la penalităţi, sancţiuni sau/şi emiterea unui document constatator negativ. În situaţia prevăzută la alin. (4), beneficiarii fondurilor externe nerambursabile vor determina lucrările pentru restul rămas de executat, vor actualiza devizele în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţă, vor elabora documentaţiile de atribuire prin includerea formulelor de ajustare şi vor lansa procedurile de achiziţie pentru restul de executat”.

 

 

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
+1 #1 Raoke Kaka 13-07-2022 08:33
Astia trebuie tinuti minte, inclusiv patronii, si sa nu mai pupe vreun contract, vreodata, cu statul.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
TEACHER ONLINE

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 30 Sep 2022
Euro   Euro   EUR   4.9490   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   5.0469   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6367   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.1652   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2606   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.6857   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5304   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   117.2800   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că se va ajunge în situaţia ca NATO să desfăşoare acţiuni militare pe teritoriul Rusiei?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter