myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAȘOV. Cum vrea Primăria să crească atractivitatea Poienii

  • Apreciez !Nu-mi place !-3
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Primăria Braşov a lansat procedura de achiziţie a serviciilor de realizare a documentaţiei necesare amenajării unei nocturne pentru pârtiile de schi Drumul Roşu şi Subteleferic din Poiană, o investiţie estimată la peste 130.000 de lei.

Prin proiectul de iluminare a pârtiilor Drumul Roşu şi Subteleferic, municipalitatea braşoveană doreşte să extindă perioada zilnică de schi pe aceste două pârtii, „astfel încât să crească atractivitatea staţiunii, pentru că va fi oferită o alternativă mai spectaculoasă de schi, după lăsarea întunericului”, scăzând, în acelaşi timp, presiunea pe mijloacele de transport pe cablu, perioada de schi din zi fiind prelungită, spun reprezentanții municipalității. 

Conform temei de proiectare, câştigătorul procedurii de achiziţie va trebui să elaboreze documentaţiile pentru avizele şi acordurile solicitate prin certificatul de urbanism, inclusiv obţinerea lor; studiul de fezabilitate, conform prevederilor legislative în vigoare şi să asigure asistenţa tehnică pe perioada de derulare a procedurii de achiziţie publică în vederea atribuirii contractului de servicii pentru următoarele faze de proiectare. Valoarea estimată a achiziţiei este de 132.000 de lei, fără TVA, termenul de livrare a documentaţiilor fiind de 60 de zile.

Această măsură face parte din programul de modernizare a domeniului schiabil din Poiana Braşov, în cadrul căruia, în prima parte a anului, a fost demarată procedura pentru achiziţia de noi instalaţii de producere a zăpezii artificiale şi pentru iluminatul pârtiilor Lupului inferior şi Drumul Albastru.

Tot în cadrul acestui program, Primăria Braşov va lansa, în perioada următoare, procedura de achiziţie de elaborare a studiului de fezabilitate pentru construirea de noi linii de transport pe cablu.

În cazul pârtiei Drumul Roşu, urmează să se instaleze un sistem de iluminat pe o lungime de aproximativ 4,7 km, iar în ceea ce priveşte pârtia Subteleferic, se propune realizarea unei instalaţii de nocturnă pe ambele părţi ale pârtiei, pe o lungime de circa 960 metri.

Această instalaţie de iluminat va fi proiectată conform standardelor impuse de FIS, pentru a putea găzdui competiţii televizate de nivel internaţional de schi în regim nocturn, a subliniat sursa citată.

Termenul de depunere este 21 iulie. 

Ultimul sezon de schi, cu peste două milioane de treceri prin turnichete, arată faptul că Poiana Brașov este în continuare în topul preferințelor românilor și nu numai, ca destinație turistică de iarnă. Pentru a trece la un alt nivel, asemănător ca cel al stațiunilor de schi cu tradiție din centrul și vestul Europei, suntem datori să facem acele investiții care vor oferi brașovenilor și turiștilor cele mai bune condiții de schi: pârtii de calitate, o perioadă de schi cât mai lungă, atât pe parcursul unei zile, cât și ca durată a sezonului, un transport pe cablu care să reducă timpii de așteptare. Avem deja o procedură, cea de achiziție a 10 tunuri de zăpadă, în care suntem aproape de final, mai avem nevoie de avizul ANAP pentru a publica raportul de adjudecare, iar joi, 21 iulie, avem termen pentru depunerea ofertelor pentru iluminatul a încă două pârtii, Drumul Roșu, pârtia cea mai utilizată de schiorii începători, și Subteleferic, pârtia de competiții sportive a Poienii. În data de 18 august avem termen pentru execuția lucrărilor de iluminat al pârtiilor Lupului inferior și Drumul albastru, iar colegii de la Achiziții lucrează la elaborarea strategiei pentru lansarea licitației pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru alte trei instalații de transport pe cablu și noi legături între pârtii”, a precizat primarul Allen Coliban.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
+4 #1 Raoke Kaka 20-07-2022 07:40
Nu mai e incalzire globala? Deci vor face lumina pentru ursi sau cum?
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 03 Feb 2023
Euro   Euro   EUR   4.9005   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4823   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4945   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9076   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2362   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3580   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5056   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   127.1200   Creștere
Anunturi MyTEX

Considerați că bugetul Brașovului pentru acest an este unul echilibrat, așa cum a afirmat primarul Allen Coliban?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter