myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAȘOV. La mijloc în conflictul dintre primar și directoarea școlii din Mândra, pentru unii elevi nu a început școala

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Cursurile anului școlar 2022/2023 au început din 5 septembrie, însă nu şi pentru o parte dintre copiii ce locuiesc în câteva sate ale comunei Mândra, de lângă Făgăraș. În prima zi de şcoală, şoferul microbuzului şcolar a demisionat, motivul fiind, potrivit unor surse, că autovehiculul ar avea mai multe probleme şi el nu vrea să pună în pericol viaţa lui şi viețile copiilor. Până la angajarea altui șofer, Primăria ar trebui să găsească o soluție urgentă pentru transportul copiilor. 

Reprezentanții Inspectoratului Şcolar al Judeţului (IȘJ) Braşov afirmă că situația „este cauzată de un cumul de factori la care a contribuit slaba implicare a autorităţii publice locale în rezolvarea acesteia”. Cei de la IŞJ confirmă că microbuzul şcolar „se află într-o stare avansată de degradare, în pofida repetatelor demersuri întreprinse de conducerea instituţiei pe lângă primăria comunei, autoritate care are în responsabilitate asigurarea cheltuielilor materiale şi de funcţionare ale instituţiilor de învăţământ de pe raza comunei”.

Astfel, pentru postul vacantat, directorul unităţii şcolare, prof. Delia Poparad, a făcut demersurile legale şi a primit aprobarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov pentru scoaterea la concurs a postului de şofer. Procedura durează minim 40 de zile, „timp în care autoritatea publică locală ar fi avut obligaţia să găsească soluţii pentru a asigura transportul elevilor până la finalizarea procedurilor de angajare dar şi de aducere a mijlocului de transport în parametrii tehnici legali, astfel încât să realizeze transportul copiilor în condiţii de siguranţă deplină. Soluţia temporară ar fi fost contractarea de către Primăria Mândra de servicii de transport până la revenirea în normalitate”, au mai spus reprezentanţii IŞJ Braşov.
Deoarece problema a fost tergiversată, iar primarul și-a declinat competența în rezolvarea acesteia, părinții s-au adresat atât autorităților, cât și presei, cerând rezolvarea de urgență a transportului copiilor la și de la unitatea școlară.
Ca atare, inspectorul școlar general, prof. Ovidiu Tripșa, și prefectul județului Brașov, Cătălin Văsii, s-au întâlnit joi și au identificat soluții (cele expuse mai sus) pentru rezolvarea acestei probleme, cerându-i imperios primarului comunei să se implice în achiziționarea, în regim de urgență, de servicii de transport persoane.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Mie, 22 Mar 2023
Euro   Euro   EUR   4.9232   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.5644   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6092   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9467   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2451   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3316   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5172   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   126.9000   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Susțineți ideea construcției unui sens giratoriu suspendat în Bartolomeu?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter