myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAȘOV. Ajutorul de încălzire 2022/2023. Tot ce trebuie să știți

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 


Braşovenii cu venituri mici pot depune şi în acest an cereri pentru obţinerea ajutoarelor de încălzire a locuinţelor şi a suplimentului pentru energie. Acestea se acordă în funcţie de venitul mediu net lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure. Venitul mediu net lunar până la care se acordă ajutorul pentru încălzire este de 1.386 lei/persoană, în cazul familiei, şi de 2.053 lei, în cazul persoanei singure.
Cererile se depun la primăria localităţii de domiciliu. În municipiul Braşov, Direcţia de Asistenţă Socială Braşov a anunţat că din 22 septembrie a început distribuirea formularelor tipărite (cerere - declaraţie pe proprie răspundere), iar din 26 septembrie se preiau dosarele în baza cărora consumatorii vulnerabili de energie beneficiază de ajutor pentru încălzire (pe perioada 1 noiembrie 2022 – 31 martie 2023) şi de suplimentul pentru energie (pe întreaga perioadă a anului).
Formularele pot fi ridicate de la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Braşov din str. Panselelor nr. 23, de la Centrul de Informare pentru Cetăţeni din cadrul Primăriei municipiului Braşov (Bdul. Eroilor, nr. 8) sau pot fi descărcate de pe site-ul direcţiei (http://www.dasbv.ro/prestatii-si-beneficii-sociale/ajutoare-pentru-incalzirea-locuintei/).
Informaţii suplimentare despre cele două forme de asistenţă socială pot fi obţinute telefonic, la numerele 0723661208 sau 0368-469995 (interior 841).

Cuantumul ajutorului de încălzire:

- Între 250 lei - 25 lei pentru consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinţei gaze naturale;
- Între 500 lei – 50 lei pentru consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie electrică;
- Între 320 lei – 32 lei pentru consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinţei combustibili solizi şi/sau petrolieri;
- Procent cuprins între 10-100% din valoarea consumului lunar pentru consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie termică în sistem centralizat.

Cuantumul suplimentului pentru energie, în funcţie de sistemul de încălzire utilizat prin raportare la venituri, este:

- 30 lei/lună pentru consumul de energie electrică;
- 10 lei/lună pentru consumul de gaze naturale;
- 10lei/lună pentru consumul de energie termică;
- 20 lei/lună pentru consumul de combustibili solizi şi/sau petrolieri

Cererile se depun, începând din 26 septembrie:

- fie personal la sediul din str. Panselelor, nr. 23 în timpul programului de lucru: luni, marți, miercuri, vineri, orele 8:30-15:00, cu pauză de dezinfecție 11.30-12.00, joi, orele 8.30-17.00 cu pauze de dezinfecție 11.30-12.00 și 14.30-15.00;
- fie pe email Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea..">Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea..

Pentru reducerea timpului de așteptare există inclusiv posibilitatea de programare online accesând https://dasbrasov.programero.ro/.

Ajutoarele pentru încălzire şi suplimentul pentru energie se acordă în funcţie de venitul mediu net lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure. Venitul mediu net lunar până la care se acordă ajutorul pentru încălzire este de 1.386 lei/persoană, în cazul familiei, şi de 2.053 lei, în cazul persoanei singure.

De pe site-ul Direcției de Asistență Socială Brașov, accesând link-ul http://www.dasbv.ro/prestatii-si-beneficii-sociale/ajutoare-pentru-incalzirea-locuintei/ pot fi obținute informații despre:
• Cuantumul ajutorului pentru încălzirea locuinţei - http://www.dasbv.ro/prestatii-si-beneficii-sociale/ajutoare-pentru-incalzirea-locuintei/ ;
• Actele necesare în vederea obţinerii ajutorului pentru încălzirea locuinţei http://www.dasbv.ro/wp-content/uploads/2018/01/acte-necesare.pdf;

Precizare

Actele necesare sunt obligatorii, neprezentarea unuia dintre acestea conducând la imposibilitatea stabilirii dreptului cuvenit.
Pentru documentele care trebuie prezentate în copii, solicitanții sunt rugați să pregătească copii ale acestora, deoarece în zonă nu există posibilitatea de copiere a documentelor.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 24 Mar 2023
Euro   Euro   EUR   4.9255   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.5904   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6013   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9881   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2437   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3324   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5183   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   126.6800   Scădere
Anunturi MyTEX

Sunteți de acord cu ceea ce a scris Mihaela Coteț în Ghidul de utilizare a orașului Brașov?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter