myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Ultimele date privitoare la Aeroportul Internațional Brașov

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Echipamentul de radionavigație DVOR, produs de compania italiană Thales, a ajuns la Aeroportul Internațional Brașov.

El a fost livrat astăzi pe amplasamentul de la Ghimbav. În zilele următoare se va face şi livrarea echipamentului ILS. În luna octombrie este programată livrarea echipamentului DME, care va fi amplasat şi el în perimetrul aeroportului.

Instalarea celor două echipamente de radionavigaţie o va realiza asocierea UTI - BOG’ART, 90% din lucrările la fundațiile acestora fiind deja finalizate, în timp ce punerea în funcţiune şi testarea lor vor fi efectuate de experţii producătorului italian. 
 
Partea cea mai complexă

„Asigurarea serviciilor de navigaţie aeriană reprezintă partea cea mai complexă, specializată, necesară şi obligatorie pentru funcţionarea Aeroportului Braşov. Asigurarea serviciilor de navigaţie se bazează pe o serie de componente inseparabile, interdependente şi tratate unitar: echipamente de radionavigaţie, comunicaţii, meteo, clădire de contingenţă/ turn remote, proceduri de zbor, spaţiu aerian controlat. Procedurile de zbor se execută în baza datelor furnizate de către echipamentele de radionavigaţie, date care sunt stocate în serverele amplasate în clădirea de contingenţă şi sunt transmise către controlorii de trafic care asigură dirijarea”, a declarat Adrian Veștea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, potrivit judbrasov.ro.

Urmează zborurile de calibrare
 
Următoarea etapă o reprezintă calibrarea echipamentelor de radionavigaţie, care se va realiza în perioada 12-19 decembrie, când este planificată verificarea din zbor a acestora.

„Zborurile de calibrare nu se pot executa fără a avea echipamentele de radionavigaţie instalate, în mod special partea de comunicaţii sol-aer. Avionul de calibrare va verifica şi va ajuta la calibrarea echipamentelor de radionavigaţie, va verifica dacă procedurile de zbor pot fi executate în siguranţă şi dacă au acoperire de semnal în tot spaţiul aerian controlat pentru Aeroportul Braşov. Cu această ocazie vor fi realizate reglajele finale ale echipamentelor şi respectarea cerinţelor privind procedurile instrumentale de zbor elaborate pentru Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav”, a relatat Veștea, conform sursei citate.

Pregătiri pentru operare
 
Apoi va instruirea controlorilor de trafic, lucru de care se va ocupa ROMATSA la începutul anului viitor. Tot la începutul anului 2023 se vor publica în AIP datele de aerodrom, datele privind spaţiul aerian şi procedurile de zbor, în aşa fel încât toate companiile aeriene să le cunoască şi astfel să se pregătească în mod corespunzător pentru operare. 
 
Alte lucrări
 
Referitor la situația la zi a construcției  clădirii de contingență a Aeroportului Brașov, Adrian Veștea a subliniat: „80% din construcţia pereţilor cortină este realizată, aceştia urmând să fie finalizaţi până la sfârșitul lunii septembrie. Pe restul fațadelor se lucrează la structura-suport pentru placarea cu fibrociment. Realizarea hidroizolațiilor este terminată, astfel că se pot executa fără probleme lucrările pe partea de finisaje. La interior, pereții de compartimentare sunt finalizaţi și se desfăşoară lucrări la pardoseli, se montează uşile și se fac zugrăveli. La parter, instalațiile sunt realizate aproape în totalitate și echipele de muncitori fac pregătirile necesare montajului echipamentelor de navigaţie aeriană, programat în luna octombrie. De asemenea, au început lucrările la rețelele exterioare - canalizări pluviale, canalizare menajeră, trasee de cabluri și fibră optică”

 

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Duca Dan
0 #1 Duca Dan 25-09-2022 15:31
Când va fi aeroportul funcțional.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Ma, 29 Noi 2022
Euro   Euro   EUR   4.9184   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.7383   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6933   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9890   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2427   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.5228   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5147   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   120.9300   Creștere
Anunturi MyTEX

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter