myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAȘOV. 2.080 de permise auto ridicate și amenzi de peste 8,3 milioane de lei. Asta e doar „recolta” Poliției

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Sezonul estival recent încheiat (1 iulie - 15 septembrie) a fost departe de a fi vacanță pentru cei de la Inspectoratul de Poliție Județean Brașov, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Nicolae Titulescu” Brașov, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Brașov, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Brașov și Direcția de Sănătate Publică Brașov.
Numeroasele controale efectuate au dus la depistarea multor nereguli, amenzile fiind pe măsură, după cum rezultă din rapoartele prezentate marţi în şedinţa Colegiului Prefectural.

Viteza și alcoolul la volan

În domeniul asigurării ordinii și liniștii publice IPJ a raportat 517 misiuni executate și 592 activități specifice (controale/ verificări) derulate în comun cu alte instituții în domeniile de interes, fiind 533 persoane cercetate pentru comiterea unor fapte antisociale.
În domeniul rutier au fost constatate 537 infracțiuni la regimul circulației și aplicate 16.138 sancțiuni contravenționale, dintre care 463 pentru consumul de alcool, 5.572 pentru depășirea limitei legale de viteză și 10.103 pentru încălcarea altor prevederi legale, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 6.145.468 lei. Polițiștii au ridicat, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 2.080 permise de conducere, dintre care 490 pentru alcool, 404 pentru depășirea vitezei maxime legale admise și 1.186 pentru încălcarea altor prevederi legale în domeniu.
În total, au fost aplicate 19.627 sancțiuni contravenționale în valoare de 8.307.635 lei și au fost confiscate bunuri în valoare de 94.347 lei.

Jandarmii au avut mai multe misiuni ca în 2021

Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean „Nicolae Titulescu” Brașov au desfășurat, în sezonul estival, 1.326 misiuni de menținere a ordinii publice, dintre care 263 patrule mixte cu polițiști din cadrul IPJ Brașov, 831 patrule de jandarmi în sistem integrat, 228 patrule de jandarmi în stațiuni și pe traseele montane, patru acțiuni punctuale. 
Spre deosebire de perioada similară a anului trecut (când erau restricții), acțiunile de asigurare a ordinii publice au înregistrat o creștere semnificativă, efectivele IJJ asigurând ordinea publică la 193 de manifestări publice (cultural-artistice, sportive, religioase, promoționale, comemorative etc.), față de 112 în sezonul estival 2021.
În perioada de referință au mai fost efectuate 57 de acțiuni în cooperare și puse în aplicare 309 mandate de aducere. 
De asemenea, în contextul conflictului din Ucraina, au fost executate 128 de acțiuni de verificare și monitorizare a centrelor/locurilor de cazare a refugiaților ucraineni. 
Au mai fost executate 56 de acțiuni preventive la instituțiile de învățământ, în tabere de copii, în zona montană, precum și cu ocazia desfășurării unor adunări publice. 
În perioada de referință au fost constatate 54 de infracțiuni, cu 65 de autori, în scădere față de perioada similară a anului trecut, când au fost constatate 74 de infracțiuni cu 76 de autori. Au fost aplicate 942 sancțiuni contravenționale, dintre care 508 amenzi, în valoare de 373.602 lei, în scădere față de perioada similară a anului trecut, când au fost aplicate 1.052 sancțiuni contravenționale.

Peste două tone de alimente cu antibiotice

Reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Brașov au controlat 383 unități: magazine alimentare – 87; baruri, restaurante, unități de catering, cantine – 217; piețe agroalimentare – 10; pensiuni turistice – 69. De asemenea, au fost efectuate 14 controale în trafic. 
S-au aplicat 48 de avertismente pentru încălcări minore ale legislației, 15 amenzi în valoare de 74.600 lei, aplicate de DSVSA Brașov, și șase amenzi aplicate în urma controalelor în trafic, împreună cu Inspectoratul de Poliție Județean, în valoare de 19.200 lei. Au fost reținute oficial, în vederea neutralizării, 2.119 kg de produse cu reziduuri de antibiotice peste limita maximă admisă. 
În perioada 1 iulie – 22 septembrie 2022, au fost gestionate 18 alerte în SRAAF (Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje) pentru produse alimentare de origine animală și non-animală.

Controale la ștranduri și piscine

Acțiunile Direcției de Sănătate Publică a județului Brașov în cadrul Programului pentru asigurarea ordinii publice și a stării de sănătate a populaţiei în perioada sezonului estival 2022 s-au concretizat în efectuarea a 131 de controale: 30 în tabere școlare și unități similare acestora, din care cinci recontroale pentru verificarea remedierii deficiențelor constatate anterior; 68 controale în unități de alimentație publică; 33 controale în domeniul apelor de îmbăiere, dintre care: un control la bazinul de înot olimpic din municipiul Brașov, 24 controale la piscine (dintre care două recontroale) și opt controale la ștranduri (dintre care două recontroale). 
În urma acestor acțiuni au fost aplicate 12 sancțiuni cu avertisment și două amenzi contravenționale, în valoare de 12.000 lei.

Protecția Consumatorilor a dat amenzi de 500.000 de lei

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Brașov a desfășurat, în perioada de referință, acțiuni de control pentru supravegherea activității operatorilor economici din turism și a unităților de alimentație publică din județ, în urma cărora s-au întocmit două procese-verbale de prelevare, 10 procese-verbale de constatare, 150 de procese-verbale de constatare a contravenției și s-au aplicat 87 de avertismente și 105 amenzi contravenționale, în valoare de 518.000 lei. De asemenea, s-au stabilit următoarele măsuri: cinci opriri temporare de la comercializare a unor produse în valoare de peste 109.000 lei și oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme în valoare de peste 29.900 lei.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 24 Mar 2023
Euro   Euro   EUR   4.9255   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.5904   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6013   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9881   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2437   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3324   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5183   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   126.6800   Scădere
Anunturi MyTEX

Sunteți de acord cu ceea ce a scris Mihaela Coteț în Ghidul de utilizare a orașului Brașov?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter