myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

Brașov. Primul contract de finanțare prin PNRR este o creșă în „noul”Tractorul

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Primăria Brașov a semnat miercuri primul contract de finanțare nerambursabilă prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru proiectul ,,Creșterea capacității de reziliență a sistemului educațional din Municipiul Brașov prin construirea infrastructurii educaționale - Creșa tip – medie, zona Tractorul”. Proiectul presupune construirea unei creșe cu o capacitate de 7 grupe, pe str. Ioan Socec, care va face parte din campusul educațional amenajat în locul fostului depou de tramvaie, campus care mai include și o grădiniță. Este cea de a doua creșă care se construiește în zona nouă a cartierului Tractorul, prima fiind cea din cartierul Coresi.

Conform contractului de finanțare, valoarea eligibilă a investiției este 13.983.421,80 lei fără TVA, finanțare nerambursabilă 100%, și include toate categoriile de cheltuieli necesare dării în folosință a acestei creșe, respectiv: lucrări pentru amenajarea terenului, lucrări de demolare pentru eliberarea terenului; lucrări de construire și dotare a obiectivului de investiții; proiectare și asistență tehnică; asigurarea utilităților necesare obiectivului de investiții; alte cheltuieli (cote, taxe, avize, diverse și neprevăzute, organizare șantier).

Pe unde se mai construiesc creșe în municipiu

Nu este singurul proiect de construire de creșe. La Creșa Coresi, str. Camil Petrescu nr. 9B, lucrările de construire au început în luna aprilie, anul acesta, iar termenul de execuție este iunie 2023. Creșa din Coresi va avea trei niveluri - demisol, parter și etaj - și va asigura servicii pentru cinci grupe de copii, cu vârste cuprinse între 0 și 3 ani. Valoarea lucrărilor este de  8.026.229,89 lei, TVA inclus. Creșa Avantgarden, de pe str. Lebedei, este una dintre cele trei creșe incluse pe lista-sinteză a Companiei Naționale de Investiții (CNI), ceea ce asigură un punctaj superior pentru acceptare la finanțare prin PNRR. Primăria încearcă obținerea finanțării în cadrul acestui apel. Creșa din Stupini, str. Fundăturii, este, de asemenea, pe lista-sinteză a CNI și se va depune solicitare de finanțare la următorul apel.

Municipalitatea a semnat primul proiect de finanțare prin PNRR, iar acesta este într-un domeniu atât de important pentru dezvoltarea Brașovului, cel al educației. Astfel, cu o finanțare nerambursabilă de 100%, primăria va construi o creșă nouă pentru copiii din Tractorul. Este cea de-a doua pe care Municipalitatea o construiește în cartier, după cea din Coresi. Sperăm, ca la acest apel, să reușim să obținem finanțarea și pentru creșa din zona Avantgarden, iar la următorul apel să asigurăm finanțarea pentru creșa de pe strada Fundăturii. Toate aceste creșe sunt rezultatul evaluării pe care Municipalitatea a făcut-o la nivelul întregului oraș, pe baza căreia am elaborat și aprobat, în acest an, «Strategia privind infrastructura de educație timpurie a municipiului Brașov 2022-2030». În paralel continuăm și programul de construire grădinițe, la care se adaugă proiectele de campusuri școlare, astfel încât să ne atingem obiectivul ca brașovenii să aibă creșă, grădiniță și școală lângă casă”, a declarat primarul Allen Coliban.

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 02 Iun 2023
Euro   Euro   EUR   4.9633   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6099   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7790   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0913   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2599   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4361   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5377   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.7300   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că şoferii RATVB vor intra în grevă generală?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter