myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

Mai multe locuri de deținere la Penitenciarul Codlea, ca urmare a unor condamnări CEDO

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

55 de noi locuri de deţinere vor fi amenajate la Penitenciarul Codlea până în luna februarie anul viitor, ca parte a planului de acțiune pentru reducerea supraaglomerării, urmare a unor condamnări ale României la CEDO, a anunţat, miercuri, conducerea unităţii. Conform sursei citate, lucrările de amenajare sunt în derulare.

La nivelul Penitenciarului Codlea se desfăşoară o lucrare de investiţii ce vizează amenajarea a 55 de noi locuri de deţinere şi dotarea camerelor destinate cazării persoanelor private de libertate cu respectarea Normelor minime obligatorii privind condiţiile de cazare a persoanelor private de libertate, prevăzute în OMJ 2772/2017. Realizarea obiectivului de investiţii 'Amenajare spaţii deţinere pavilion 46-40-05' face parte din Planul de acţiune pentru perioada 2020-2025, în executarea hotărârii-pilot Rezmiveş şi alţii împotriva României, precum şi a hotărârilor pronunţate în grupul de cauze Bragadireanu împotriva României (aprobat prin Memorandum de către Guvernul României la data de 18.11.2020) şi va contribui la reducerea indicelui de supraaglomerare, în rândul persoanelor custodiate şi la darea în folosinţă a noi locuri de cazare", se arată într-un comunicat transmis de directorul penitenciarului Codlea, Felix Alexandru Fabry.

Proiectul de amenajare a noi spaţii de detenţie la Penitenciarul Codlea pentru a se evita supraaglomerarea a debutat în 2017, la vremea respectivă valoarea estimată a lucrărilor fiind de aproximativ 1,5 milioane de lei, cu finanţare asigurată de la bugetul de stat.
În prezent, la Penitenciarul Codlea se află 517 persoane private de libertate

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunţat, în 6 decembrie 2007, prima hotărâre de condamnare a României pentru încălcarea articolului 3 din Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale întrucât, printre altele, condiţiile materiale de detenţie nu satisfăceau standardul european, în cauza Bragadireanu împotriva României. Ulterior, în 25 aprilie 2017, CEDO a  reiterat existenţa unei probleme structurale în ceea ce priveşte suprapopularea din centrele de reţinere şi arest preventiv şi din unităţile penitenciare din România cu prilejul pronunţării hotărârii pilot în cauza Rezmiveş şi alţii împotriva României.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
+1 #1 Raoke Kaka 06-10-2022 11:13
Faptul ca se mareste numarul de locuri este bine. Rea este motivatia. Ce daca sunt aglomerati. Sa nu mai incalce legea daca nu le convine, nu?
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Lun, 06 Feb 2023
Euro   Euro   EUR   4.9036   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.5570   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4789   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9186   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2392   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3896   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5072   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   125.6900   Scădere
Anunturi MyTEX

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter