myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAȘOV. A obținut eliberarea din arest preventiv / Șeful de la Operațiuni Speciale acuzat că divulga informații din anchete...

  • Apreciez !Nu-mi place !-2
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Ofițerul Dorin Rotaru, șef de birou în cadrul Brigăzii de Operațiuni Speciale Brașov care este acuzat că a divulgat ilegal informații din anchete, va fi plasat sub control judiciar. Inculpatul a obținut astăzi eliberarea din arest preventiv.

În fapt, Curtea de Apel Brașov i-a admis contestația formulată împotriva deciziei Tribunalului Brașov de a-i prelungi măsura arestării preventive cu 30 de zile (începând cu data de 18.06.2022 şi până la data de 17.07.2022, inclusiv).

Decizia Curții, de a-l plasa sub control judiciar, este definitivă.

În baza art. 425/1 al.4, 7 pct.2 lit.a Cod de procedură penală admite contestaţia formulată de inculpatul Rotaru Dorin împotriva încheierii nr.70/UP/14.06.2022 a judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Braşov pronunţată în dosar penal nr. 2053/62/2022, pe care o desfiinţează în parte, sub aspectul soluţiei de admitere a propunerii de prelungire a măsurii arestării preventive şi rejudecând în aceste limite dispune: În baza art. 204 al.12 Cod procedură penală rap. la art.242 al.2, art. 202 al.4 lit.b Cod procedură penală înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpatului ROTARU DORIN în prezent aflat în C.R.A.P. Braşov, arestat în temeiul mandatului de arestare preventivă 25/UP/19.05.2022 emis de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Braşov, cu măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 17.06.2022.
În baza art. 215 alin. 1 cod procedură penală, pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii:
a) să se prezinte la organul de urmărire penală, judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;
b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la IPJ Braşov – Biroul Supravegheri Judiciare conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. 
În baza art. 215 alin. 2 Cod procedură penală, pe timpul controlului judiciar impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii: a) să nu depăşească limita teritorială a municipiului Braşov decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar;
b) să nu comunice direct sau indirect, pe nici o cale, cu martorii Croitoru Diana Mihaela – , Croitoru Ionuţ – , Radu Valentin – , Cătoi Valentin , Ungureanu Liviu Mihai , Socol Marius , Ivaşcu Alis Diana – , Dajboc Fănel Cristian , Băncilă Oana Emanuela – , Pocol Mihaela Ioana , Buzoianu Cornel , Urs Ion , Dragomir Alexandru – , Blaj Viorel Ştefan sau cu suspecţii Buzoianu Mircea Ioan, Dîmbu Elena Bianca.
c) să comunice periodic, respectiv o dată la fiecare două săptămâni, informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă;
d) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.
În baza art. 215 alin. 3 Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Desemnează ca organ însărcinat cu supravegherea inculpatului pe durata măsurii IPJ Braşov - Biroul Supravegheri Judiciare. Dispune comunicarea prezentei hotărâri inculpatului şi instituţiilor prevăzute în art. 215 al. 5 Cod procedură penală.
Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului sub control judiciar, dacă nu este reţinut sau arestat preventiv în altă cauză. În baza art. 275 al. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu azi, 17.06.2022".

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Ma, 31 Ian 2023
Euro   Euro   EUR   4.9221   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.5466   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6028   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8998   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2408   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3781   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5166   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   126.3900   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Sunteți mulțumit de modul în care s-a făcut, la Brașov, deszăpezirea în week-end?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter