myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

CORONAVIRUS BRAȘOV. DGASPC își restrânge drastic programul cu publicul

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Având în vedere contextul epidemiologic de la nivelul României, precum și actele emise de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență și Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopție, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Brașov anunță că, în perioada 11 – 31 martie 2020, activitatea cu publicul la nivelul serviciilor funcționale ale DGASPC Brașov se limitează la intervalul orar 10.00-12.00, în fiecare zi, de luni până vineri.
În aceeași perioadă, activitatea de evaluare a persoanelor (copii și adulți) în vederea încadrării în grad de handicap se va desfășura doar pentru cazurile urgente (dosarele aflate la limita celor 60 de zile impuse de legislație pentru încadrarea în grad de handicap, dosarele de reîncadrare în cazul certificatelor care expiră până la 31.03.2020, dosarele unde au fost transmise deja programări pentru evaluare).
De asemenea, activitatea cu publicul la ghișeele pentru eliberarea biletelor gratuite de călătorie interurbană, a legitimațiilor de călătorie urbană, a cardurilor europene pentru dizabilitate, a voucherelor pentru dispozitivele asistive, a rovinietelor, a acordurilor pentru indemnizație sau asistent personal etc. se limitează la intervalul orar 10.00-12.00, în fiecare zi, de luni până vineri.
„Facem mențiunea că, în afara intervalului orar sus-menționat, accesul în instituție va fi permis doar persoanelor programate în vederea furnizării unor servicii sociale”, au declarat reprezentanții DGASPC.

Folosiți mijloacele de comunicare la distanță

Începând de miercuri, 11 martie, se sistează, până la data de 31 martie 2020, vizitele aparținătorilor, voluntarilor și terților în cadrul centrelor rezidențiale ale DGASPC Brașov, iar în perioada 11-22 martie 2020 se suspendă activitatea centrelor de zi și a celor de recuperare din cadrul instituției. Totodată, se interzic, până la data de 31 martie 2020, orice fel de evenimente, cu și pentru beneficiarii instituționalizați, indiferent de locul de desfășurare al acestora, care implică contactul cu persoane din afara centrelor rezidențiale sau contactul acestora cu zone aglomerate (mall, tabere, săli de cinema, săli de evenimente, spectacole, etc).
„Decizia de limitare a activității directe cu beneficiarii nu înseamnă, însă, restricționarea accesului brașovenilor la serviciile sociale oferite de DGASPC Brașov”, precizează reprezentanții instituției. Aceștia sunt rugați ca, în această perioadă, să folosească mijloacele de comunicare la distanță: email, telefon, poștă.
Astfel, cererile și documentele pot fi transmise către DGASPC Brașov pe adresele de email Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea., Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea., Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. sau pe adresele oficiale ale serviciilor instituției, afișate pe site.
În conformitate cu dispozițiile ANDPDCA,  părinții sau reprezentanții legali ai copiilor pot transmite actele scanate pentru reînnoirea certificatelor de încadrare în grad de handicap pe adresa dedicată de email Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea..">. Acolo unde părinții nu au acces la internet, pot solicita transmiterea electronică a acestor documente la serviciile publice locale de asistență socială din cadrul primăriilor de domiciliu.
Documentele pot fi transmise și pe fax, la numărul de telefon 0268.417100, sau prin poștă, la adresele str. Iuliu Maniu nr 6 sau str. Apullum nr. 3.
„Precizăm faptul că aceste măsuri sunt temporare și au fost luate în scopul asigurării protecției beneficiarilor și a securității și sănătății angajaților”, mai spun cei de la DGASPC.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
USR

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Comprest - Colecteaza Separat!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Joi, 26 Noi 2020
Euro   Euro   EUR   4.8738   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0922   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4621   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5042   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2382   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1460   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4919   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   135.0000   Creștere
Coronavirus Preturi Nesimtite
Anunturi MyTEX

Credeţi că din punct de vedere economic ne vom reveni în 2021?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter