myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Cu video COVID-19 BRAȘOV. „Situația aceasta va dura câteva luni”

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Dr. Mariana Elena Cocuz (video 1), purtător de cuvânt al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Braşov, a declarat marţi, într-o videoconferință susținută alături de președintele Consiliului Județean, Adrian-Ioan Veștea (video 2), că, în acest moment, spitalul  funcţionează la întreaga capacitate, cu totalul numărului de paturi destinat pacienţilor cu COVID-19:

Numărul paturilor este ocupat în cea mai mare parte cu pacienţi”, fără a (putea) spune care este acest număr. 25 era, din surse neoficiale, sâmbătă, dar capacitatea unității sanitare, chiar redusă la jumătate din cauza lucrărilor de reabilitare, este de 50-60. „În acest moment avem internaţi doar pacienţi din această categorie. Numărul paturilor este ocupat în cea mai mare parte cu pacienţi. Evoluţia acestora este de la cazuri asimptomatice, până la cazuri medii. Ei sunt foarte bine monitorizaţi de către echipa noastră. Până în acest moment nu au existat cazuri grave care  necesită transferul în alte servicii medicale superioare. Dacă ne vom confrunta cu această situaţie, vom face apel la colegii din centrele universitare mari, dedicate de la început internării pacienţilor cu COVID-19 şi mai ales cazurilor grave. În prima parte vom solicita ajutorul colegilor de la «Matei Balş» sau «Victor Babeş», ambele din Bucureşti. În prezent nu ne confruntăm cu această situaţie”, a spus dr. Cocuz.

Purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare a precizat că nu poate oferi date referitoare la numărul persoanelor testate şi confirmate a fi infectate cu Covid-19 în judeţul Braşov. 

„Nu sunt abilitată să vă ofer astfel de informaţii, mai ales că există un ordin al comandantului acţiunii din Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din 17 martie care prevede foarte clar că Institutul Naţional de Sănătate publică coordonează şi monitorizează la nivel naţional întreaga activitate de prelevare a probelor şi este singura instituţie abilitată să raporteze datele. În ceea ce priveşte testarea pacienţilor, avem un echipament funcţional. Echipa noastră medicală din laborator s-a mobilizat foarte bine şi lucrează în două schimburi. Pacienţii primesc foarte repede răspuns, în ziua respectivă”, a explicat Mariana Cocuz.

Stocurile de materiale de protecţie suficiente, deocamdată

În ceea ce priveşte echipamentul de protecţie, purtătorul de cuvânt a precizat că unitatea dispune de suficient echipament, dar nu pe termen lung, de câteva luni, cât ar putea dura situația.

„Nu ştim exact care va fi evoluţia infecţiei şi a numărului de cazuri în judeţul Braşov, motiv pentru care şi noi depunem eforturi pentru aprovizionare continuă în următoarele luni. Ne-am făcut un plan de aprovizionare, mai ales în situaţia în care va trebui să internăm persoane şi la alte spitale decât al nostru, caz în care, cel puţin pentru început, va trebui să asigurăm materialele de protecţie şi dezinfectanţii şi pentru celelalte unităţi”, a mai spus Cocuz, care a dat asigurări că spitalul este echipat şi are la dispoziţie tot ce este nevoie şi sunt luate toate măsurile pentru ca angajații să nu se îmbolnăvească.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
deepawali

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Insigra Angajeaza

Curs BNR

Lun, 01 Mar 2021
Euro   Euro   EUR   4.8744   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0456   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6469   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4299   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2309   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1916   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4922   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   134.4200   Scădere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Coronavirus Preturi Nesimtite
Anunturi MyTEX

Ar trebui să se permită fiecărui român să aleagă vaccinul pe care il doreşte?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

Cele mai comentate

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter