myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Update BRAȘOV. CJ a „tăiat” bani de la Transporturi și Cultură

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Consiliul Judeţean Braşov, întrunit în şedinţă de îndată realizată în sistem de videoconferinţă, a aprobat astăzi a doua rectificare a bugetului din acest an. Peste 10,7 milioane de lei au fost alocate spitalelor braşovene pentru achiziţii şi cazarea personalului în perioada stării de urgenţă.

Suma de 10.781.120 lei a fost repartizată pentru suplimentarea subvenţiilor la cele şase spitale din subordinea Consiliului Judeţean Braşov, precum şi la Unitatea de Asistenţă Medico-Socială de Pneumoftiziologie (UASM) Sânpetru, fiind modificate corespunzător şi listele de investiţii. Alocările bugetare s-au realizat după cum urmează:

  • 2.972.120 lei pentru materiale sanitare şi obiecte de inventar, cazarea personalului şi investiţii la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. Se vor achiziţiona 10 aparate EKG, 8 ventilatoare, 8 monitoare, 50 de injectomate, 10 infuzomate, 4 defibrilatoare externe automate, 200 de nebulizatoare specifice aparatelor de ventilație mecanică, un videolaringoscop şi materiale sanitare. 

  • 3.527.000 lei pentru materiale sanitare şi obiecte de inventar, cazarea personalului şi investiţii la Spitalul Clinic de Psihiatrie si Neurologie. Vor fi cumpărate 11 ventilatoare mecanice fixe, 44 de injectomate, 11 infuzomate, 11 aspiratoare de secreții portabil şi un videolaringoscop, precum şi materiale sanitare, dezinfectanți și alte obiecte de inventar (lămpi UV pentru dezinsecție). 

  • 2.925.160 lei pentru materiale sanitare şi obiecte de inventar, cazarea personalului şi investiţii la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie. Sunt în derulare achiziţii pentru 10 ventilatoare non invazive/invazive staționare, 10 paturi ATI, 2 aparate EKG, 40 de injectomate, 10 infuzomate, 3 defibrilatoare externe automate, 40 de lămpi UV fixe cu grilă, 2 mașini de spălat cu uscător, 2 analizoare gaze sangvine, 10 monitoare funcții vitale şi o stație de oxigen pentru ATI. 

  • 704.700 lei pentru cazarea personalului Spitalului Clinic de Urgenţe pentru Copii;

  • 108.000 lei pentru cazarea personalului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov; 

  • 94.500 lei pentru cazarea personalului Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Dr. A.I. Sbârcea”; 

  • 368.900 lei pentru cheltuieli de personal şi cheltuieli materiale la UAMS Sânpetru. Amintim că aici au fost transferaţi pacienţii Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie după ce acesta a devenit spital COVID, fapt care a determinat creşterea numărului de angajaţi pe fiecare tură ca urmare a creşterii fluxului de pacienţi, precum şi un necesar mult mai mare de materiale sanitare, medicamente, hrană şi materiale de curăţenie. 

De asemenea, suma de 80.740 lei  a fost destinată activităţii proprii a Consiliului Judeţean. 

Această rectificare a fost posibilă prin micşorarea fondurilor din anumite capitole ale bugetului Judeţului Braşov. Astfel, capitolul Transporturi a fost diminuat cu suma de 6.383.520 lei, de la finanţarea Programelor nerambursabile pentru activităţi culturale şi sportive pe anul 2020 a fost luat întregul disponibil - 3.700.000 lei, iar creditele pentru finanţarea dobânzilor au fost diminuate cu 697.600 lei. 

„Susţinerea activităţii medicilor braşoveni, care în această perioadă de criză sanitară fără precedent sunt în prima linie a bătăliei cu noul coronavirus, a devenit prioritatea noastră numărul 1! Astăzi am aprobat cea de-a doua rectificare bugetară din acest an, care a însemnat suplimentarea cu peste 10,7 milioane de lei a bugetelor spitalelor din subordinea Consiliului Judeţean. Sunt bani pe care managerii instituţiilor medicale de interes judeţean îi vor folosi pentru achiziţii de echipamente şi materiale sanitare, dar şi pentru cazarea medicilor şi a personalului auxiliar în perioada stării de urgenţă. Cu aceşti bani, alocarea totală din bugetul judeţului Braşov destinată celor şase spitale din subordine ajunge în acest an la 49 de milioane de lei, ceea ce înseamnă o valoare de peste şase ori mai mare comparativ cu anul 2016”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Vi, 23 Oct 2020
Euro   Euro   EUR   4.8744   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1145   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3849   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5485   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2417   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1373   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4922   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.9400   Creștere
Anunturi MyTEX
Acesta este spatiul pentru reclama ta!
Campanii Publicitare Outdoor
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter